Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
Vukovci i đaci generacije (foto: Đorđe Đoković)
28.06.2018, 10:48

Prijem i nagarde za najbolje đake Valjeva

č: | fb:

Prijem za 136 "vukovaca" i đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola priređen je danas u Centru za kulturu. 

 

Školovanje u ovoj školskoj godini sa svim peticama završilo je 114 učenika, od čega je 91 osnovac i 23 srednjoškolaca. Najviše "vukovaca", među osnovcima, 21 ima OŠ "Seste Ilić", dok je među srednjoškolcima sa svim peticama najviše učenika, 9 u Valjevskoj gimnaziji.

 

Najbolji valjevski đaci su ove godine, umesto knjiga, od Grada na poklon, uz diplomu, dobili ulaznice za bazene u SRC Petnica.

 

Prethodne školske godine bilo je 22 đaka generacije, 16 iz osnovnih i 6 iz srednjih škola. Na osnovu Odluke o nagradi grada Valjeva, đaci generacije su nagrađeni novčanim iznosom, osnovci sa po 10.000 dinara, dok novčana nagrada za srednjoškolce iznosi 20.000 dinara. Uz novčane nagrade i ulaznice za petničke bazene đacima generacije danas su dodeljene i diplome.

 

Živković i Ivanović uručuju nagrade najboljim đacima

Živković i Ivanović uručuju nagrade najboljim đacima (Foto: Đorđe Đoković)

Najbolje đake Valjeva pozdravili su i nagrade im uručili zamenik gradonačelnika Zoran Živković i član Gradskog veća Miroljub Ivanović.

 

Ivanović je rekao da ima čast i zadovoljstvo da na Vidovdan učestvuje u svečanoj dodeli nagrade. On je na današnjoj svečanosti najboljim đacima saopštio podatke koliko se iz gradske kase izdvaja za obrazovanje; koliko se novca daje za stipendije, za prevoz učenika, za opštinska i regionalna takmičenja učenika.

 

"I ova današnja nagrada, besplatne ulaznice za korišćenje bazena u Petnici, je još jedan podsticaj za vas vukovce i đake generacije, da bude motiv više da nastavite da postižete tako uspešne rezultate. Želim vama najpametnijim glavicama u našem gradu da iskoristite ova tri meseca i da odete u Petnicu, da plivate, ronite i da odmorite vaše glavice", poručio je Miroljub Ivanović danas na svečanosti koju je Grad organizovao za najbolje đake Valjeva.

 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 5 sati 49 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 12 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...