Jablanica kroz Bebića Luku arhiva (foto: Đorđe Đoković)
Jablanica kroz Bebića Luku arhiva (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2014, 14:18

Naložena obdukcija tela nastradale

č: | fb:

Pomoćnik višeg javnog tužioca iz Valjeva, koji vodi istragu povodom utapanja u reci Jablanici Katarine Marinković (1973) iz sela Balinović, naložio je obdukciju zbog utvrđivanja uzroka smrti, potvrđeno je Kolubarskim.rs.

Obdukciju će uraditi dr Ljubiša Božić, sudski veštak Instituta za bezbednost MUP Srbije. Telo nesrećne žene pronađeno je tokom ranog popodneva u Jablanici, u selu Paklje, nekoliko kilometara nizvodno od mesta za koje se pretpostavlja da je juče upala u nabujali potok, koji ju je potom odneo u reku tokom velikog nevremena.

Ekipe Vatrogasno-spasilačkog bataljona tragale su od sinoć za Katarininim telom, a  visok vodostaj, hladna i mutna voda otežavali su pretragu korita. U jednom trenutku porodica je posumnjala kako ju je možda zatrpao odron, takođe uzrokovan nevremenom i bujicom.

„Potok je dugačak 50-tak metara, ali je velika visinska razlika na tom mestu, što je bujičnim vodama dalo dodatnu snagu“, kazao je sinoć Kolubarskim.rs vođa spasilačke ekipe Milan Ilić.

Nevreme je i danas povremeno besnilo u tom kraju, pa je i uviđaj tužioca uz pomoć policije, koja je obezbeđivala mesto gde je uočena Katarina Marinković, bio privremeno odložen.

Obducent dr Božić najavio je da će u prosekturu Valjevske bolnice stići oko 18.00 sati.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 40 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...