Registracija Prijava preko FB
Iverak (foto: Đorđe Đoković)
Iverak (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2018, 06:58

Radovi do Nepričave počeće na proleće sledeće godine!?

č: | fb:

"Radovi na izgradnji puta M-4 od Iverka do Nepričave, koji će Valjevo spojiti sa Koridorom 11, počeće na proleće sledeće godine", izjavio je za Kolubarske.rs Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".

 

On je rekao da se već radi projekat za tu deonicu. "Projekat će vrlo brzo biti gotov, biramo izvođača radova", ustvrdio je Drobnjak. Na pitanje šta znači brzo, precizirao je da će projekat biti gotov za mesec dana, ali nije objasnio kako "biraju izvođača", a projekat još uvek nije urađen.

 

Drobnjak je podsetio da je reč o deonici dugoj "samo 17 kilometara, tako da će to biti vrlo brzo gotovo". Objasnio je da je trasa nove saobraćajnice planirana sa južne strane barske pruge. 

Mihajlović, Vučič i Drobnjak u zaseoku Petrići

Mihajlović, Vučič i Drobnjak u zaseoku Petrići (Foto: Kolubarske.rs)

 

Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije" je, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, posetio prošle subote zaselak Petrići u Donjim Banjanima kod Ljiga, gde je asfaltiran lokalni put u dužni od 1.030 metara.

 

Tada je Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li zna da za dve godine u Valjevu ništa nije urađeno, rekao da se "raspitivao kako može da se uradi brza saobraćajnica do skretanja za Lajkovac, preko Nepričave, Slovca, pa sve do Lukavca i Popučaka, do ulaza u Valjevo, kako ne bi investitori izbegavali Valjevo".

 

- Taj projekat, ako se ne varam, se radi. I Valjevci u to mogu da se uzdaju i da se nadaju, to je važan put i za Mionicu i za Valjevo, važan put svakako i za sva sela, bilo da krenete prema Oglađenovcu, prema Brankovini ili gore prema Kamenici i Osečini - rekao je predsednik Sbije.

 

Potvrdu da se Aleksandar Vučić "ne vara i da se projekat radi" dobili smo od Zorana Drobnjaka, međutim projekat se još uvek ne radi jer još uvek nije okončana javna nabavka za izradu idejnog projekta.

 

Naime, JP "Putevi Srbije" su 8. juna objavili javnu nabavku za "Idejni projekat sa studijom opravdanosti državnog puta IB reda Loznica-Valjevo-Lazarevac, deonica: Iverak-Lajkovac (petlja na auto put Beograd-Požega), dužina 17 kilometara".

 

Procenjena vrednost ove javne nabavke je 30 miliona dinara bez PDV-a, a rok za podnošenje ponuda je 9. jul 2018. godine. Kako je precizirano u konkursnoj dokumentaciji rok za izradu idejnog rešenja ne može biti duži od 45 dana, a rok za izradu idejnog projekta ne može biti duži od 150 dana. 

 

Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, koji je ustvrdio da se projekat već radi i da će biti gotov za mesec dana, prevideo je da tek predstoji izbor projektanta koji će raditi idejni projekat sa studijom opravdanosti, a da nakon toga sledi izrada projekta koja će trajati oko šest meseci.

 

Do početka izgradnje saobraćajnice Iverak-Nepričava treba još uraditi i projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, a tek nakon toga raspisati tender za izbor izvođača radova. Otuda je nerealano očekivati da radovi počnu na proleće 2019. godine, kako je ustvrdio Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".

 

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 17 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 21 sati 19 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va 23.01.2021

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 13 komentara