Automobil bez registracije (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Automobil bez registracije (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2018, 06:44

Sedam dana nema registarskih tablica

č: | fb:

U valjevskoj Policijskoj upravi od srede nema registarskih tablica, tako da brojni vozači već sedam dana ne mogu da registruju svoje automobile.

 

Sugrađanin koji se požalio redakciji Kolubarskih.rs, koji ima privatnu firmu, kaže da zbog "nestašice" registarskih tablica od četvrtka ne može da koristi službeni automobil i da mu zbog toga "stoji posao".

 

"Moram da vadim i novu polisu osiguranja jer važi na dan registracije, ali ne znam kada će doći taj dan registracije s obzirom na to da službenica, koja radi na registraciji vozila u Policijskoj upravi, ne zna kada će biti isporučene nove tablice", kaže naš sugrađanin.

 

U Policijskoj upravi nezvaničo saznajemo da Zavod za izradu novčanica i kovanog novca nije dostavio dovoljan broj tablica. Kako nam je rečeno tablice su poručene na vreme, ali još uvek nisu isporučene, tako da su u Policijskoj upravi primorani da vraćaju vozače sa šaltera bez objašnjenja i precizne informacije kada će moći da podignu nove jer tu informaciju nemaju ni oni "uprkos svakodnevnim dopisima koje šalju Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca". 

 

Precizan odgovor na pitanje kada će i koliko registarskih tablica biti isporučeno valjevskoj Policijskoj upravi, nismo ni mi dobili od Narodne banke Srbije (NBS) u okviru koje posluje Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca. Sudeći po njihovom odgovoru "krivac" za "nestašicu" tablica je MUP Srbje i "povećana potražnja".

 

"Narodna banka Srbije - Zavod za izradu novčanica i kovanog novca - Topčider redovno snabdeva sve policijske uprave registarskim tablicama. Obim proizvodnje registarskih tablica i dinamika njihove isporuke policijskim upravama zavise od zahteva MUP-a, a primećeno je da je u ovoj godini izrazito povećana potražnja, te da broj isporučenih tablica za prvih šest meseci 2018. godine već prelazi uobičajeni godišnji prosek isporuke", navodi se u odgovoru na pitanja Kolubarskih.rs koja smo dostavili NBS.

 

Nije nam odgovoreno kada će registarske tablice biti isporučene valjevskoj Policijskoj upravi, zbog čega se kasni i da li problem sa registarskim tablicama imaju i druge policijske uprave u Srbiji? Bez odgovora smo ostali i na pitanje ko će vlasnicima radnji i firmi, koji već sedam dana ne mogu da registruju i koriste svoja vozila, nadoknaditi štetu?

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 15 sati 5 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 3 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 10 sati 29 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...