Registracija Prijava preko FB
Ulica na Lipaku (foto: Kolubarske.rs)
Ulica na Lipaku (foto: Kolubarske.rs)
08.08.2018, 08:58

Zbog loše infrastrukture muku muče žitelji Lipaka

č: | fb:

U naselju Lipak, koje je desetak minuta udaljeno od centra grada, zbog neuređene infrastrukture stanovnici ulica Marije Bursać, Majke Jevrosime, Sime Pandurovića i Zagrebačke već godinama, kako rekoše, "muku muče" i kao da "ovo nije grad i 21. vek".

 

"Neasfaltiran put, pun rupa, kojim teku potoci nakon svake kiše noseći kamenje, zapušena kišna kanalizacija, često izlivanje fekalne kanalizacije, samo su neki od višegodišnjih problema, koje mnoge vlasti ignorišu i prema nama se ponašaju kao da smo građani drugog reda", kažu žitelji Lipaka.

 

- Zapostavljeni smo, a u ulici ima puno dece i starih lica. Do bolesnih teško dolazi hitna pomoć, ne možemo da dovezemo ogrev, a ne daj bože da izbije požar, vatrogasci ne bi mogli da priđu do mnogih kuća. Ulice Kordunaška i Grmečka nemaju kišnu kanalizaciju, tako se voda izliva u okolne ulice Palanačku i Sime Pandurovića. Mi nismo nezadovoljni, započeta je pre tri godine neka gradnja, počelo se sa infrastrukturnim radovima, ali je sve stalo. Nezadovoljni smo što nije završeno, nego je sve ovako ostavljeno – kaže Darko Stojaković iz Ulice Sime Pandurovića.  

 

Darko Stojaković

Darko Stojaković (Foto: Kolubarske.rs)

Njegov komšija iz susedne Zagrebačke ulice Goran Marković kaže da su se žitelji nekoliko puta obraćali nadležnim organima i inspekcijama, ali su ostali bez odgovora i reakcije na njihove probleme. Kaže da u ulici živi desetoro dece, ima nepokretnih i bolesnih, a do mnogih kuća zbog loše ulice vozila Hitne pomoći ne mogu da dođu, nego pojedini pacijenti idu peške 300 metara.

 

Marković objašnjava da je Zagrebačka ulica upropašćena kada je rađena kanalizacija u Ulici Sime Pandurovića. Inspekcija je dala nalog izvođaču radova da popravi oštećenja, međutim do danas ništa nije urađeno.

 

- Osećamo se kao neko ko ne pripada ovom gradu, a i mi plaćamo porez i punimo budžet. Nemamo ništa protiv da se rade seoski putevi, ali ove ulice su na deset minuta od grada, a u ovakvom su stanju. Kada pada kiša, ulicom teku potoci vode, kotrlja se kamenje sve do Ulice Marije Bursać, po kojoj je tada nemoguće proći i peške i kolima. Ove četiri ulice nisu ni u priotitetu zimskog održavanja - navodi Marković.

 

Žitelji Lipaka su pozvali novinare da im pokažu ulice u kojima žive, da im ispričaju o infrastrukturnim problemima od kojih već godinama nadležni okreću glavu. "Ne tražimo mnogo, očekujemo bar da nam se za početak saniraju velika oštećenja na ulicama kako bi mogli normalno da prođemo i kolima i peške", poručuju žitelji Lipaka.

Aktuelno

Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
Oštećenja na gradskim ulicama čekaju... Pre 51 minuta

Krpljenje rupa na državnim putevima

U toku su radovi na sanaciji udarnih rupa u Ulici vojvode Mišića, i to u onom delu koji pripada državnom putu Valjevo-Šabac. Izvođač radova, koje finansira JP Putevi Srbije, je Preduzeće za puteve...

Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dodelom nagrada Pre 22 sati 37 minuta

Obeležen Dan grada

Dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima obeležen je Dan grada 20. mart. "Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim...  · 6 komentara