Poluintenzivna nega (foto: Kolubarske.rs)
Poluintenzivna nega (foto: Kolubarske.rs)
15.08.2018, 07:02

Zbog pucanja kanalizacionih cevi iseljena PIN-a

č: | fb:

Zbog pucanja kanalizacionih cevi u jednom delu Opšte bolnice, već tri nedelje rade se samo hitne operacije s obzirom na to da je iseljeno odeljenje poluintenzivne nege hirurgije, ortopedije i urologije.

 

Radovi na sanaciji i sređivanju poluintenzivne nege se privode kraju, i kako je Kolubarskim.rs rečeno u Opštoj bolnici, biće završeni do kraja nedelje.

 

Pored zamene kanalizacionih cevi, urađena je hidroizolacija, postavljene su nove pločice u kupatilu i sanitarnim čvorovima, okrečene su sve prostorije poluintenzivne nege. Vrednost tih neplaniranih radova je oko 1,5 miliona dinara, koje bi trebalo da finansira Ministarstvo zdravlja.

Krečenje poluintenzivne nege

Krečenje poluintenzivne nege (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema rečima v. d. direktora Opšte bolnice dr Zorana Đurića popucale su kanalizacione cevi koje su horizontalno postavljene između prvog i drugog sprata, tako da su bili primorani da isele poluintenzivnu negu i na kratko prekinu operacije.

 

Objašnjava da je odmah nakon pucanja cevi izolovan deo između prvog sprata, gde se nalazi porodilište i neonatologija, i drugog sprata gde je poluintenzivna nega čime je sprečena veća havarija.

 

Zbog pucanja kanalizacionih cevi, koje su stare i dotrajale, prekinut je operacioni program na tri nedelje, s obzirom na to da "pacijenti ne bi imali gde da se semeste". Dr Đurić kaže da su za ovo vreme od kada je iseljena poluintenzivna nega rađene samo hitne operacije, i dodaje da su od juče počeli operativni programi na očnom, ORL i ortopediji.

Poluintenzivna nega

Poluintenzivna nega (Foto: Kolubarske.rs)

 

Još krajem prošle godine je najavljena rekonstukcija objekata Opšte bolnice, koji su građeni između 1956. do 1993. godine. Država je opredelila novac za rekonstrukciju hirurškog bloka, zgrada neurologije i pedijatrije, Centra za rehabilitaciju, Grudnog odeljenja i patologije, stare zgrade, poliklinike, psihijatrije, Centra za mentalno zdravlje.

 

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, u prvoj fazi radova treba da bude zamenjen krovni pokrivač sa elementima za odvod atmosferskih voda, da se uradi izolacija i uređenje svih spoljnih zidnih površina, zamena celokupne fasadne stolarije, spoljnih vrata, kao i pristupne anekse objektima stepeništa, rampe i nadstrešnice.

 

U drugoj fazi planirano je sređivanje elektro, vodovodne i kanalizacione mreže, unutrašnji zidovi, liftovi, postavljena led rasveta, centralna klima, dodatna ventilacija u operacionim salama. Treća faza su radovi na rekonstrukciji grejanja u bolnici. 

 

Početak radova na rekonstrukciji objekata Opšte bolnice zavisi od toga kada će Grad raspisati javnu nabavku izrade projekta za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju Opšte bolnice, što je jedina obaveza Grada, koju ne uspeva da ispuni skoro godinu dana o čemu su Kolubarske.rs pisale.

 

Opšta bolnica Valjevo pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 23 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 12 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.