Mountain music fest (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
Mountain music fest (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
17.08.2018, 12:07

"Razmrdaj čula" na Divčibarama

č: | fb:

Treći muzičko-planinski festival Mountain Music Fest (MMF), pod sloganom "Razmrdaj čula" biće održan ove subote (18.08.) na Divčibarama. 

 

I ove godine MMF, koji je kako kažu organizatori iz Udruženja građana "Divčibare" lep porodični festival, nudi kvalitetan muzički program, ali i brojne dodatne, pretežno rekreativne sadržaje po kojima se razlikuje od svih drugih festivala na ovim prostorima.

 

Prve godine MMF je posetilo 1000 ljudi, lane ih je bilo 2500, organizatori se nadaju da će ove godine biti još više posetilaca.

 

Festivalski program počinje tačno u podne na ski stazi Crni vrh, a završava se jedan čas iza ponoći. Čast da prvi zakorače na MMF i na taj način ga simbolično otvore pripala je mladim matematičarima, članovima reprezentacije Srbije na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike.

Andrija Marjanović

Andrija Marjanović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Jedan od organizatora Andrija Marjanović iz Udruženja "Divčibare" najavljuje zanimljive muzičke programe koji na glavnoj bini počinju u 14 časova. Prvi nastupa valjevski gimnazijski bend "Malpikk", nakon njih "Da i RE – Telo kao instrument"; dvoje umetnika svojim telima proizvde muziku. Od 17 časova mastupa "Manivi", a nakon njih italijanska grupa "Pashmak" koja dolazi iz Milana.

 

U večernjim satima na glavnoj bini od 20.30 počinje koncert "Kanda Kodža i Nebojša", potom nastupa Nikola Pejaković Kolja koji će na MMF-u promovisti svoj novi album. Na kraju, tačno u ponoć pred publikom će se pojavti Skaj Vikler.

 

Andrija Marjanović kaže da će ove godine biti još jedan muzički stejdž "VINYL" na kome će od podneva do devet časova uveče muziku sa gramofonskoh ploča puštati beogradski di džejevi.

Marko Louis na MMF 2017.

Marko Louis na MMF 2017. (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na ovogodišnjem MMF-u biće preko 15 dodatnih sadržaja namenjenih pretežno najmlađim posetiocima, ali i njihovim roditeljima,otuda je ovaj festival namenjen svima od "3 do 103 godine". Od sportskih i avanturističkih sadržaja izdvaja se avantura park i zip lajn. Biće organizovan orjentiring u okviru koga će najmlađi "tragati za blagom", streličarstvo, klikeri, joga, kao i brojne radionice; pravljenje lutkica, skulptura, priprema sveže hrane, aero modelarstvo, kao i dve radionice u kojima će posetioci moći da uče ples.

 

I na trećem MMF-u biće organizovano "sa naučnikom na pivu", ove godine na temu aerozagađenja, koje "muči Valjevo" ali i susednu opštinu Kosjerić, kroz tri predavanja.

 

Cene za karte za festival u koju su uključeni svi sadržaji je 500 dinara, dok je za mlađe od deset godina ulaz besplatan.

 

Mural Srce planine

Mural Srce planine (Foto: David Maksimović)

Organizatori MMF-a su ove godine po prvi put raspisali konkurs za izradu murala koji će krasiti podzidu staze Crni vrh. Prijavilo se 15 umetnika, izabran je i već naslikan "Srce planine". Ideja je da se svake godine islika po jedan mural kako bi u narednim godinama trajanja festivala, cela podzida bila islikana muralima koji bi bili umetnički trag MMF-a.

  

Obezbeđen je prevoz - vanredne autobuske linijei taksi

 

Autobusi iz Valjeva kreću u subotu (18. 08.) u 7, 11 i 15.15 časova, a povratak je u 14.30, 16.30 i za one koji ostanu do kraja festivalskog programa obezbeđen je povratak u 01.15 i za tu liniju su rezervacije obavezne. Gradski taksi Valjevo će sutra voziti po promo ceni do Divčibara za 1.600 dinara, a gosti će moći taksi usluge da koriste i na Divčibarama.

 

Pokrovitelj ovogodišnjeg MMF-a je firma "Kepo – kotlovi na pelet" iz Kosjerića, festival su podržali Grad Valjevo, Ministarstvo turizma i Ministarstvo zaštite životne sredine, kao i Valjevska pivara.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 42 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 38 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara