Tema: Festival

 • U Centru za kulturu

  Premijerom predstave "Sile u vazduhu" završava se Abro fest

  Na kraju ovogodišnjeg Abro festa, Gradsko pozorište "Abrašević" će, u subotu, 1. oktobra, premijerno odigrati predstavu "Sile u vazduhu" po tekstu Nebojše Romčevića. Predstava počinje u 20 sati u sali Centra za kulturu.

 • Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti

  Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

  Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo nastalo kao rezultat višemesečnog kreativnog procesa koji je vodio profesor Karanović

 • Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić)
  Sedamnaesti

  Premijerom predstave "Antigona u Njujorku" počinje Abro fest

  Sedamnaesti Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta "Antigona u Njujorku", po tekstu poljskog pisca Januša Glovackog, u režiji Miroslava Trifunovića. Publika će do 1. oktobra imati priliku da pogleda četiri predstave ovog jedinstvenog pozorišnog festivala

 • Letnja bašta Doma vojske (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Pomereni programi Tešnjarskih večeri zbog moguće kiše

  Programi petog dana Tešnjarskih večeri, zbog najavljene kiše, biće održani u zatvorenom prostoru, a pojedini će biti odloženi, saopštio je Organizacioni odbor festivala. Programe koji su predviđeni u letnjoj bašti Doma vojske i u Dvorištu biblioteke...

 • Plakat Tešnjarske večeri
  Nezvanično

  Čorba, Bebe, Bekvalac i Samardžić na Tešnjarskim

  Na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima, koje će biti održane od 4. do 10. avgusta, nezvanično saznajemo biće četiri koncerta - Riblja čorba, Neverne bebe, Nataša Bekvalac i Željko Samardžić.

 • Nagrada Leman (foto: VFS)
  Na Valjevskim filmskim susretima

  "Leman" za Nikolu Stojanovića, "Mladi autor" za Marka Marjanovića Marinčića

  Film "Sve kako treba", reditelja Nikole Stojanovića, dobitnik je nagrade Slobodan Golubović Leman, a nagradu "Mladi autor" je dobio Marko Marjanović Marinčić za najbolju montažu filma "Pištolj i kacige" na Valjevskim filmskim susretima.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  U Bioskopu 85 od 9. do 12. decembra

  "Oaza" otvorila osme Valjevske filmske susrete

  Projekcijom filma "Oaza" Ivana Ikića, sinoć su počeli osmi Valjevski filmski susreti, koji će trajati do 12. decembra. Večeras u Bioskopu 85 biće šest filmova mladih autora iz regiona i dokumentarni "Potreba za mržnjom" Filipa Čolovića.

 • Plakat (foto: Vasilije Ristović)
  Održaće se od 10. do 13. decembra

  Valjevski filmski susreti ove godine online

  Valjevski filmski susreti održaće se od 10. do 13. decembra pod sloganom "PROREZ". Ove godine zbog epidemiološke situacije biće online na platformama Cinesseum i Facebook. Festival otvara igrani film "Otac" Srdana Golubovića.

 • Mladen Teofilović dobirnik nagrade Mladi autor (foto: Bojana Đurić)
  Uspešno izdanje "van okvira"

  Dodelom nagrada zatvoreni "Valjevski filmski susreti"

  Dodelom nagrada za najbolji film i najboljeg mladog autora sinoć je završen festival "Valjevski filmski susreti". Dragana Jakovljević zahvalila se autorima, gostima festivala koji su prepoznali "našu energiju i bili deo nje i publici koja nas je motivisala i zbog koje postojimo".

 • Dnevnik Diane Budisavljević (foto: Đorđe Đoković)
  Otvoren festival "Valjevski filmski susreti"

  Večeras "Koja je ovo država"

  Projekcijom "Dnevnik Diane Budisavljević" počeli su "Valjevski filmski susreti". Drugog dana festivala od 21 čas "Koja je ovo država", dokumentarni film "Električni orgazam za ljude budućnosti" je u 18 časova, a dva časa ranije "Belgijski kralj".