Registracija Prijava preko FB

Tema: Festival

 • Koncert na platou Centra za kulturu ( Tešnjarske 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Počinje valjevski letnji festival

  Prve večeri Tešnjarskih Divlji kesten

  Tešnjarske včeri počinju večeras i trajaće do subote 10. avgusta. Ovogodišnji valjevski letnji festival u muzičkom delu otvara "Divlji kesten", koncertom od 21 čas na platou Centra za kulturu. Narednih devet dana biće izvedeno preko 70 programa, za publiku svih uzrasta i ukusa, na četiri lokalcije u gradu.

 • Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
  Najavljen program festivala koji će trajati od 2-10. avgusta

  Podignuta zastava 33. Tešnjarskih večeri

  Zastavu 33. Tešnjarskih večeri sinoć je podigla plivačica Maša Cvetković. Ovogodišnji letnji festival imaće preko 70 programa i šest koncerata. Pet koncerata finansira Grad, a "anonimni donator" plaća koncert hrvatske grupe Atomsko sklonište.

 • Plakat Tešnjarske večeri (foto: Dušan Arsenić)
  Koliko su koštali "ostali"

  Direktor krije gde je potrošeno osam miliona dinara

  Centar za kulturu odbio je da nam dostavi ugovore i isplate prošlogodišnjih Tešnjarskih večeri koje su koštale osam miliona dinara. Prema nezvaničnim informacijama preko milion dinara je "podeljeno", a navodno "pali su i neki pokloni".

 • Koncert na Tešnjarskim večerima (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
  Tešnjarske večeri koštaće 103.000 evra

  "Zvezdu Tešnjarskih Maju Berović" Grad plaća dva miliona dinara

  Za ovogodišnje 33. Tešnjarske večeri planirano je 12,2 miliona dinara ili 103.000 evra, što ih čini najskupljim do sada. "Zvezda Tešnjarskih" biće Maja Berović, njen nastup koštaće dva miliona dinara, a tri miliona dinara svi ostali koncerti.

 • Nađa Mandić, Nikola Polić i Miroslav Jeremić (foto: VAKUM)
  Završeni peti po redu "Valjevski filmski susreti"

  Nikoli Poliću nagrada "Leman" za najbolji kratki film

  Nagradu za najbolji kratki igrani film "Leman", na "Valjevskim filmskim susretima" koji su završeni sinoć, osvojio je film "Mogu sam" Nikole Polića. "Zanimljiva filmska priča reditelja Nikole Polića oslikava svakodnevicu bezimenog filmskog lika, svršenog studenta arhitekture, koji kao što i naslov filma kaže pokušava da se osamostali.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  "Valjevski filmski susreti"

  Festival za sve uzraste

  Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će imati priliku da pogleda dokumentarni film "Kada dođu svinje" Biljane Tuturov, a od 21 čas "Teret" Ognjena Glavonića.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Veća podrška Republike nego Grada

  Počinju "Valjevski filmski susreti"

  Peti "Valjevski filmski susreti" u organizaciji Valjevske kulturne mreže (VAKUM), biće otvoreni večeras u Bioskopu 85 filmom Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom". Ovaj filmski fesrtival podržalo je Ministarstvo kulture i to sa više novca nego lane, dok je Grad ove godine za festival izdvojio manje novca.

 • Mountain music fest (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
  MMF – muzika, rekreacija, zabava, druženje, uživanje

  "Razmrdaj čula" na Divčibarama

  Treći muzičko-planinski festival Mountain Music Fest (MMF), pod sloganom "Razmrdaj čula" biće održan ove subote (18.08.) na Divčibarama na ski stazi Crni vrh. Muzički program, avantura, zabava, igra, radionice, predavanja, druženje...

 • Plakat Tešnjarske večeri (foto: Dušan Arsenić)
  Letnji festival od 3. do 11. avgusta

  Na Tešnjarskim Džinović, Rozga, Amadeus bend i Maljoković

  Tešnjarske večeri ove godine od 3. do 11. avgusta. Zvezde muzičkog programa biće Haris Džinović, Jelena Rozga, Amadeus bend, Jovan Maljoković i Balkan salsa bend i Muzikavista Krug.

 • Plakat Festivala gudača (foto: Muzička škola)
  Od 24. do 27. maja u Muzičkoj školi

  Međunarodni festival gudača "Zlatne stepenice"

  U valjevskoj muzičkoj školi večeras će svečano biti otvoren treći međunarodni festival gudača "Zlatne stepenice". U naredna tri dana, Valjevom će prodefilovati više od 100 mladih violinista,violista i čelista iz šest zemalja sa Balkana. Otvaranju gudačkog festivala prisustvovaće i Henk van der Dool, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji.