Tema: Festival

 • Klavir (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Internacionalni umetnički festival

  "Valjevske umetničke svečanosti"

  U valjevskoj muzičkoj školi biće održan 4. Internacionalni umetnički festival "Valjevske umetničke svečanosti" od 25. do 27. novembra. Koncert otvaranja je u subotu, 25. novembra, u 19 časova.

 • Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić)
  Pozorišni festival stigao do punoletstva

  "Rat na trećem spratu" otvara 18. "Abro fest"

  Osamnaesti po redu "Abro fest" počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta "Rat na trećem spratu" po motivima dela Pavela Kohouta i Borislava Pekića, u režiji Miroslava Trifunovića.

 • Tešnjarske večeri (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
  Pred izbore Tešnjarske večeri po pravilu najskuplje

  "Narodu treba dati nešto više od hleba i igara"

  Ovogodišnje Tešnjarske večeri, koštale blizu 16,7 miliona, su najskuplje u istoriji ovog letnjeg festivala. Gradsko rukovodstvo je manje od godinu dana pred istek četvorogodišnjeg mandata bilo široke ruke za razliku od prve godine svoje vladavine kada je za Tešnjarske potrošeno šest miliona dinara.

 • Tešnjarske večeri (foto: Centar za kulturu)
  Najviše plaćeni koncerti

  Tešnjarske večeri koštale 16,7 ili 13,5 miliona dinara?

  Iz budžeta i od uplata sponzora za ovogodišnje Tešnjarske večeri potrošeno je blizu 16,7 miliona dinara, a direktor Centra za kulturu u odgovoru Kolubarskim.rs navodi da su koštale oko 13,5 miliona? Gde je završila razlika?

 • Najava koncerta Zdravka Čolića (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
  Nezvanično saznajemo

  Koncert Zdravka Čolića za Tešnjarske košta 49.000 evra?

  "Besplatan" koncert Zdravka Čolića za Tešnjarske večeri Valjevce će koštati 49.000 evra, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Programi Tešnjarskih koštaju ukupno 12.886.000 dinara, bez troškova bine, rasvete, ozvučenja, snimanja, fotografisanja, voditelja, obezbeđenja...).

 • Plakat
  Od 5. do 12. avgusta

  Zdravko Čolić, Ana Bekuta, Divlje Jagode, Divanhana na Tešnjarskim večerima

  Valjevski letnji festival "Tešnjarske večeri" trajaće od 5. do 12. avgusta. Koncerti Ane Bekute, Zdravka Čolića, grupe Divlje Jagode i bosansko-hercegovačkog sastava Divanhana. Koncert Zdravka Čolića na prostoru nekadašnje kasarne Kadinjača.

 • Marko Louis na MMF (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Mountain Music Fest

  Darko Rundek, Goblini, Prti Bee Gee.... ovog leta na Divčibarama

  Mountain Music Fest (MMF), koji se ove godine održava od 11. do 13. avgusta, na tri bine u okviru Divčibare Ski Resorta ugostiće 20 izvođača iz zemlje i regiona.

 • Valjevski filmski susreti (foto: VFS)
  Dodelom nagrada završen festival

  "Krotki", najbolji film Valjevskih filmskih susreta

  Na Valjevskim filmskim susretima ngradu Mladi autor, koje se dodeljuje najboljem reditelju, dobio je Jovan Dimoski reditelj filma Krotki, koji je proglašen i za najboji film Festivala.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Kolubarske.rs)
  U Bioskopu 85 do nedelje

  Valjevske filmske susrete otvorio film "Heroji radničke klase"

  Deveto izdanje festivala Valjevski filmski susreti sinoć je otvorio film "Heroji radničke klase" Miloša Pušića, čiji je jedan od scenarista Valjevac Dušan Spasojević.

 • Festival duvan čvaraka (foto: Đorđe Đoković)
  Ovog vikenda u Valjevu

  Održana tradicionalna "Čvarkijada"

  U Valjevu je, nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa, u subotu i nedelju održan tradicionalni Festival duvan čvaraka poznatiji kao "Čvarkijada". Od subote ujutru do nedelje uveče u 52 oranije isto toliko ekipa spremalo je "šoder" i "duvan čvarke", koje još zovu "svinjske bombone", one masnije, i "srpski kavijar", one posnije.