Registracija Prijava preko FB

Tema: Festival

 • Nađa Mandić, Nikola Polić i Miroslav Jeremić (foto: VAKUM)
  Završeni peti po redu "Valjevski filmski susreti"

  Nikoli Poliću nagrada "Leman" za najbolji kratki film

  Nagradu za najbolji kratki igrani film "Leman", na "Valjevskim filmskim susretima" koji su završeni sinoć, osvojio je film "Mogu sam" Nikole Polića. "Zanimljiva filmska priča reditelja Nikole Polića oslikava svakodnevicu bezimenog filmskog lika, svršenog studenta arhitekture, koji kao što i naslov filma kaže pokušava da se osamostali.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  "Valjevski filmski susreti"

  Festival za sve uzraste

  Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će imati priliku da pogleda dokumentarni film "Kada dođu svinje" Biljane Tuturov, a od 21 čas "Teret" Ognjena Glavonića.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Veća podrška Republike nego Grada

  Počinju "Valjevski filmski susreti"

  Peti "Valjevski filmski susreti" u organizaciji Valjevske kulturne mreže (VAKUM), biće otvoreni večeras u Bioskopu 85 filmom Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom". Ovaj filmski fesrtival podržalo je Ministarstvo kulture i to sa više novca nego lane, dok je Grad ove godine za festival izdvojio manje novca.

 • Mountain music fest (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
  MMF – muzika, rekreacija, zabava, druženje, uživanje

  "Razmrdaj čula" na Divčibarama

  Treći muzičko-planinski festival Mountain Music Fest (MMF), pod sloganom "Razmrdaj čula" biće održan ove subote (18.08.) na Divčibarama na ski stazi Crni vrh. Muzički program, avantura, zabava, igra, radionice, predavanja, druženje...

 • Plakat Tešnjarske večeri (foto: Dušan Arsenić)
  Letnji festival od 3. do 11. avgusta

  Na Tešnjarskim Džinović, Rozga, Amadeus bend i Maljoković

  Tešnjarske večeri ove godine od 3. do 11. avgusta. Zvezde muzičkog programa biće Haris Džinović, Jelena Rozga, Amadeus bend, Jovan Maljoković i Balkan salsa bend i Muzikavista Krug.

 • Plakat Festivala gudača (foto: Muzička škola)
  Od 24. do 27. maja u Muzičkoj školi

  Međunarodni festival gudača "Zlatne stepenice"

  U valjevskoj muzičkoj školi večeras će svečano biti otvoren treći međunarodni festival gudača "Zlatne stepenice". U naredna tri dana, Valjevom će prodefilovati više od 100 mladih violinista,violista i čelista iz šest zemalja sa Balkana. Otvaranju gudačkog festivala prisustvovaće i Henk van der Dool, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji.

 • Festivala osuđeničkog literarnog stvaralaštva (foto: Kolubarske.rs)
  U Kazneno-popravnom zavodu u Valjevu

  Nagrade za osuđeničko literarno stvaralaštvo

  U Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu uručene su nagrade 13. republičkog Festivala osuđeničkog literarnog stvaralaštva. "Ovo mi je bila prilika da iskažem sve što mi je u srcu, moju tugu za rodnim krajem, za porodicom", rekla je M. J. prvonagrađena za prozni rad.

 • Muzička škola (foto: Đorđe Đoković)
  Počinje međunarodni festival

  "Musica Antiqua" otvara Međunarodne susrete flautista

  U valjevskoj muzičkoj školi će večeras u 20 časova koncertom jedinstvenog mađarskog ansambla od 25 muzičara "Musica Antiqua" biti otvoreni jubilarni 20. Međunarodni susreti flautista – "Tahir Kulenović".

 • Nagada Leman (foto: VAKUM)
  Poslednji dan Valjevskih filmskih susreta

  "Dnevnik mašinovođe" i dodela nagrade "Leman"

  Poslednji dan Valjevskih filmskih susreta počinju filmovi kao omaž Majdaku od 16 časova, a nakon toga sledi dokumentarni film "Gora", reditelja Stefana Maleševića. Večeras će biti dodeljene nagade za kraki film koja nosi ime "Leman", koju je kreirala Jelena Popović.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  Treći dan Valjevskih filmskih susreta

  Večeras "Slepi putnik na brodu ludaka"

  Treći dan Valjevskih filmskih susreta počeće sa filmovima Nikole Majdaka Seniora od 16 časova. Nakon toga na repertoaru su dva dokumentarna filma od 17.30 "Stars of gaomeigu", koji je režirao Marko Grba Singh, a drugi je film naše Valjevke Jelice Jerinić "Devojčice koje se šišaju na kratko".