Tema: Festival

 • Marko Louis na MMF (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
  Mountain Music Fest

  Darko Rundek, Goblini, Prti Bee Gee.... ovog leta na Divčibarama

  Mountain Music Fest (MMF), koji se ove godine održava od 11. do 13. avgusta, na tri bine u okviru Divčibare Ski Resorta ugostiće 20 izvođača iz zemlje i regiona.

 • Valjevski filmski susreti (foto: VFS)
  Dodelom nagrada završen festival

  "Krotki", najbolji film Valjevskih filmskih susreta

  Na Valjevskim filmskim susretima ngradu Mladi autor, koje se dodeljuje najboljem reditelju, dobio je Jovan Dimoski reditelj filma Krotki, koji je proglašen i za najboji film Festivala.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Kolubarske.rs)
  U Bioskopu 85 do nedelje

  Valjevske filmske susrete otvorio film "Heroji radničke klase"

  Deveto izdanje festivala Valjevski filmski susreti sinoć je otvorio film "Heroji radničke klase" Miloša Pušića, čiji je jedan od scenarista Valjevac Dušan Spasojević.

 • Festival duvan čvaraka (foto: Đorđe Đoković)
  Ovog vikenda u Valjevu

  Održana tradicionalna "Čvarkijada"

  U Valjevu je, nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa, u subotu i nedelju održan tradicionalni Festival duvan čvaraka poznatiji kao "Čvarkijada". Od subote ujutru do nedelje uveče u 52 oranije isto toliko ekipa spremalo je "šoder" i "duvan čvarke", koje još zovu "svinjske bombone", one masnije, i "srpski kavijar", one posnije.

 • U Centru za kulturu

  Premijerom predstave "Sile u vazduhu" završava se Abro fest

  Na kraju ovogodišnjeg Abro festa, Gradsko pozorište "Abrašević" će, u subotu, 1. oktobra, premijerno odigrati predstavu "Sile u vazduhu" po tekstu Nebojše Romčevića. Predstava počinje u 20 sati u sali Centra za kulturu.

 • Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti

  Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

  Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo nastalo kao rezultat višemesečnog kreativnog procesa koji je vodio profesor Karanović

 • Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić)
  Sedamnaesti

  Premijerom predstave "Antigona u Njujorku" počinje Abro fest

  Sedamnaesti Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta "Antigona u Njujorku", po tekstu poljskog pisca Januša Glovackog, u režiji Miroslava Trifunovića. Publika će do 1. oktobra imati priliku da pogleda četiri predstave ovog jedinstvenog pozorišnog festivala

 • Letnja bašta Doma vojske (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
  Saopštenje

  Pomereni programi Tešnjarskih večeri zbog moguće kiše

  Programi petog dana Tešnjarskih večeri, zbog najavljene kiše, biće održani u zatvorenom prostoru, a pojedini će biti odloženi, saopštio je Organizacioni odbor festivala. Programe koji su predviđeni u letnjoj bašti Doma vojske i u Dvorištu biblioteke...

 • Plakat Tešnjarske večeri
  Nezvanično

  Čorba, Bebe, Bekvalac i Samardžić na Tešnjarskim

  Na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima, koje će biti održane od 4. do 10. avgusta, nezvanično saznajemo biće četiri koncerta - Riblja čorba, Neverne bebe, Nataša Bekvalac i Željko Samardžić.

 • Nagrada Leman (foto: VFS)
  Na Valjevskim filmskim susretima

  "Leman" za Nikolu Stojanovića, "Mladi autor" za Marka Marjanovića Marinčića

  Film "Sve kako treba", reditelja Nikole Stojanovića, dobitnik je nagrade Slobodan Golubović Leman, a nagradu "Mladi autor" je dobio Marko Marjanović Marinčić za najbolju montažu filma "Pištolj i kacige" na Valjevskim filmskim susretima.