Tema: Festival

 • Nagrada Leman (foto: VFS)
  Na Valjevskim filmskim susretima

  "Leman" za Nikolu Stojanovića, "Mladi autor" za Marka Marjanovića Marinčića

  Film "Sve kako treba", reditelja Nikole Stojanovića, dobitnik je nagrade Slobodan Golubović Leman, a nagradu "Mladi autor" je dobio Marko Marjanović Marinčić za najbolju montažu filma "Pištolj i kacige" na Valjevskim filmskim susretima.

 • Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  U Bioskopu 85 od 9. do 12. decembra

  "Oaza" otvorila osme Valjevske filmske susrete

  Projekcijom filma "Oaza" Ivana Ikića, sinoć su počeli osmi Valjevski filmski susreti, koji će trajati do 12. decembra. Večeras u Bioskopu 85 biće šest filmova mladih autora iz regiona i dokumentarni "Potreba za mržnjom" Filipa Čolovića.

 • Plakat (foto: Vasilije Ristović)
  Održaće se od 10. do 13. decembra

  Valjevski filmski susreti ove godine online

  Valjevski filmski susreti održaće se od 10. do 13. decembra pod sloganom "PROREZ". Ove godine zbog epidemiološke situacije biće online na platformama Cinesseum i Facebook. Festival otvara igrani film "Otac" Srdana Golubovića.

 • Mladen Teofilović dobirnik nagrade Mladi autor (foto: Bojana Đurić)
  Uspešno izdanje "van okvira"

  Dodelom nagrada zatvoreni "Valjevski filmski susreti"

  Dodelom nagrada za najbolji film i najboljeg mladog autora sinoć je završen festival "Valjevski filmski susreti". Dragana Jakovljević zahvalila se autorima, gostima festivala koji su prepoznali "našu energiju i bili deo nje i publici koja nas je motivisala i zbog koje postojimo".

 • Dnevnik Diane Budisavljević (foto: Đorđe Đoković)
  Otvoren festival "Valjevski filmski susreti"

  Večeras "Koja je ovo država"

  Projekcijom "Dnevnik Diane Budisavljević" počeli su "Valjevski filmski susreti". Drugog dana festivala od 21 čas "Koja je ovo država", dokumentarni film "Električni orgazam za ljude budućnosti" je u 18 časova, a dva časa ranije "Belgijski kralj".

 • Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
  6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti"

  "Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

  Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30 filmova.

 • Koncert na platou Centra za kulturu ( Tešnjarske 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
  Počinje valjevski letnji festival

  Prve večeri Tešnjarskih Divlji kesten

  Tešnjarske včeri počinju večeras i trajaće do subote 10. avgusta. Ovogodišnji valjevski letnji festival u muzičkom delu otvara "Divlji kesten", koncertom od 21 čas na platou Centra za kulturu. Narednih devet dana biće izvedeno preko 70 programa, za publiku svih uzrasta i ukusa, na četiri lokalcije u gradu.

 • Maša Cvetković (foto: Kolubarske.rs)
  Najavljen program festivala koji će trajati od 2-10. avgusta

  Podignuta zastava 33. Tešnjarskih večeri

  Zastavu 33. Tešnjarskih večeri sinoć je podigla plivačica Maša Cvetković. Ovogodišnji letnji festival imaće preko 70 programa i šest koncerata. Pet koncerata finansira Grad, a "anonimni donator" plaća koncert hrvatske grupe Atomsko sklonište.

 • Plakat Tešnjarske večeri (foto: Dušan Arsenić)
  Koliko su koštali "ostali"

  Direktor krije gde je potrošeno osam miliona dinara

  Centar za kulturu odbio je da nam dostavi ugovore i isplate prošlogodišnjih Tešnjarskih večeri koje su koštale osam miliona dinara. Prema nezvaničnim informacijama preko milion dinara je "podeljeno", a navodno "pali su i neki pokloni".

 • Koncert na Tešnjarskim večerima (2017.) (foto: Đorđe Đoković)
  Tešnjarske večeri koštaće 103.000 evra

  "Zvezdu Tešnjarskih Maju Berović" Grad plaća dva miliona dinara

  Za ovogodišnje 33. Tešnjarske večeri planirano je 12,2 miliona dinara ili 103.000 evra, što ih čini najskupljim do sada. "Zvezda Tešnjarskih" biće Maja Berović, njen nastup koštaće dva miliona dinara, a tri miliona dinara svi ostali koncerti.