Česma u parku preko puta Centra za kulturu (foto: Kolubarske.rs)
Česma u parku preko puta Centra za kulturu (foto: Kolubarske.rs)
23.08.2018, 11:39

Česma u parku prekoputa Centra za kulturu i kod "Partizana"

č: | fb:

U parku prekoputa Centra za kulturu i u parku pored sportskog centra "Partizan" postavljene su česme, a vrednost radova je oko 650 hiljada dinara.

Česm au parku kod Partizana

Česm au parku kod Partizana (Foto: Kolubarske.rs)

Procenjena vrednost ove javne nabavke je iznosila 1,5 miliona dinara sa PDV-om, a posao izgradnje dve javne česme je dobio konzorcijum "Edifikator" iz Mionice i valjevska "Erozija" i to sa značajno nižom cenom od procenjene vrednosti.

 

Njihova ponuda od 654 hiljade dinara sa PDV-om bila je duplo niža i od druge  dve ponude prispele na javnu nabavku "izgradnja javnih česmi i fontana“ koja je objavljena 25. juna, a okončana 5. jula odlukom o dodeli ugovora. Ponude ostalih učesnika na tenderu su iznosile oko 1,1 milion, odnosno 1,3 miliona dinara.

Česma u parku preko puta Centra za kulturu i đubrijera

Česma u parku preko puta Centra za kulturu i đubrijera (Foto: Kolubarske.rs)

 

Sugrađani koji "rado sede" u parku prekoputa Centra za kulturu, kažu da je "odlično to što je postavljena česma, posebno od kada su dečji automobili i zabavni park preseljeni sa platoa Centra za kulturu", a i "dobro dođu u ovim vrelim danima".

 

Dodaju da bi bilo dobro kada bi "ružne, bele đubrijere" bile zamenjene novim i kada bi u parku zasadili travu, tamo gde je "suva zemlja i kamenje", i cveće.

 

Sudeći prema Planu javnih nabavki za 2018. godinu, u parku prekoputa Centra za kulturu biće izgrađen i javni toalet, ali tek nakon što se uradi projektna dokumentacija za koju još uvek nije raspisan tender.

 

Pečurka u parku kod Partizana

Pečurka u parku kod Partizana (Foto: Kolubarske.rs)

Pored izgradnje javne česme u parku pored sportskog centra "Partizan", urađene su i dve "pečurke".

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 21 sati 25 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara