Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2018, 07:00

Neizvesna rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

č: | fb:

Neizvesno je da li će u ovoj godini početi rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića od Železničke ulice do mosta na Kolubari, s obzirom na to da je tek pre sedam dana ponovljen postupak javne nabavke izrade projektne dokumentacije. 

 

Rok za podnošenje ponuda je 24. septembar, nakon toga sledi žalbeni rok, potom izrada projekta, pa raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, žalbeni rok..., što navodi na zaključak da radovi neće početi do kraja ove godine, a sve zbog lošeg planiranja i loše procene vrednosti javnih nabavki.

 

Gradska vlast je još lane najavila da će u ovoj godini biti rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića, tako da je u budžetu za 2018. godinu opredeljeno 50 miliona dinara za radove, dok je za izradu projektne dokumentacije bilo planirano 1,5 miliona dinara.

 

Ispostavilo se da je to nedovoljno novca s obzirom na to da je u okviru izrade projektne dokumentacije trebalo uraditi projekte saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i opreme, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja i projekat ozelenjavanja.

 

Otuda se na tu javnu nabavku, koja je bila raspisana 28. juna, niko nije javio, tako da je postupak obustavljen. Ponovljen je nakon dva meseca i to tek posle devete izmene Plana javnih nabavki kojom je iznos za izradu projektne dokumentacije rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića sa 1,5 milion dinara povećan na 4,5 miliona dinara.

 

Da u sektoru javnih nabavki Gradske uprave nešto ozbiljno "škripi" dokaz je i to što je Plan javnih nabavki od februara, kada je donet, do danas pretrpeo deset izmena, menjan je svakog meseca, u aprilu i junu dva puta, dok je u avgustu menjan čak tri puta.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 35 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju 2.05.2024

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara