Prijem za prvake na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Prijem za prvake na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
08.09.2018, 07:24

Prijem za prvake na Gradskom trgu

č: | fb:

Prijem uz prigodan program za učenike prvog razreda osnovnih škola, povodom početka nove školske godine a u organizaciji Grada, održan je juče na Gradskom trgu.

 

Zamenik gradonačelnika Valjeva Zoran Živković je prvacima čestitao polazak u školu i poželeo da im "svi dani školovanja predstavljaju radost i zadovoljstvo, i ostanu kao najlepše sećanje u životu".

 

Roditeljima, bakama i dekama je poručio, citirajući Ajnštajna, da "ako želite da deca budu pametna, čitajte ima bajke. Ako želite da budu još pametnija čitajte im još bajki".

 

Dejan Bogojević i Zoran Živković

Dejan Bogojević i Zoran Živković (Foto: Đorđe Đoković)

"Obaveza Grada je da obrazovanje stavi među prioritete. Cilj nam je zajednički, da pomognemo našoj deci da postanu zdrave i obrazovane ličnosti. U nadi da ćemo svake godine imati sve više đaka, u ime Grada Valjeva i svoje lično ime čestitam početak školovanja novim prvacima i želim mnogo lične sreće", rekao je zamenik gradonačelnika.

 

Obraćanje prvacima, Živković je otpočeo stihovima koje je napisala jedna učiteljica. "Škola je jedno predivno mesto, gde stičeš društvo, ljubav i znanj, od danas u nju ići ćeš često, od danas si đak - to ti je zvanje".

 

Prvaci na Gradskom trgu

Prvaci na Gradskom trgu (Foto: Đorđe Đoković)

Ove godine u prvi razred osnovne škole je upisano 726 prvaka. Valjevski prvaci su od Grada na poklon dobili školski pribor – sveske, pernicu, bojice i flomastere.

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 16 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 44 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...