Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2018, 06:56

Raspisana javna nabavka za projekat rekonstrukcije bolnice

č: | fb:

Grad Valjevo je konačno raspisao javnu nabavku za izradu projekta rekonstrukcije objekta Opšte bolnice Valjevo, a procenjena vrednost je 50 miliona dinara sa PDV-om, koliko je opredeljeno Planom javnih nabavki.

 

Kako su Kolubarske.rs ranije pisale, od te javne nabavke i izrade projektno tehničke dokumentacije zavisi kada će početi opsežni radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice koje finansira država, a do danas je ostalo nejasno zbog čega Grad nije ranije raspisao javnu nabavku.  

 

Vlada Srbije je još prošle godine donela Zaključak da će iz državne kase, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, sa 5,3 milijarde dinara finansirati "obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite". Na spisku je 253 objekta iz 113 lokalnih samouprava, među kojima je i Valjevo, a novac je namenjen za rekonstrukciju Opšte bolnice.

 

Jedina obaveza lokalnih samouprava jeste da finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije. S obzirom na to da je Valjevo tek 25. septembra raspisalo javnu nabavku za izradu projekta, a rok za podnošenje ponuda je 26. oktobar, izvesno je da ove godine Opšta bolnica neće biti rekonstruisana, najverovatnije će radovi početi s početka proleća sledeće godine.

  

U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da je planirana rekonstrukcija stare zgrade, Poliklinika, Neurologija i Pedijatrija, Centar za rehablitaciju, Hirurški blok, Grudno odeljenje i Patologija.

 

"Ostavlja se mogućnost projektantu i investitoru da ukoliko je potrebno predvide mogućnost faznog projektovanja: prva faza – sanacija i poboljšanje energetske efikasnosti; druga faza – radovi na unutrašnjoj rekonstrukciji i sanaciji; treća faza – radovi dogradnje objekta hirurgije i izgradnje tople veze između objekta hirurgije i centra za rehabilitaciju", navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

 

Projekat treba da obuhvati zamenu krovnog pokrivača sa elementima za odvod atmosferskih voda, da se uradi izolacija i uređenje svih spoljnih zidnih površina, zamenu celokupne fasadne stolarije, spoljnih vrata, kao i pristupne anekse objektima stepeništa, rampe i nadstrešnice.

 

Takođe, rekonstrukciju elektro i vodovodne mreže, unutrašnji zidovi, liftovi, postavljena led rasveta, centralna klima, dodatna ventilacija u operacionim salama, kao i rekonstrukciji grejanja u bolnici. 

 

Kako je ranije saopšteno iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima ono što je u ovom trenutku sasvim izvesno jeste to da će zbog kompleksnosti objekta Valjevska bolnica biti rađena fazno.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 4 sati 11 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 9 sati 21 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar