Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2018, 12:02

Đorđe Milićević i njegov vozač operisani

č: | fb:

Potpredsednik Skupštine Srbije i narodni poslanik SPS Đorđe Milićević i njegov vozač Dejan Jakovljević operisani su u valjevskoj bolnici.

 

"Oni su u stabilnom stanju, stabilizovani su što se tiče osnovnih vitalnih parametara. Trenutno se nalaze u jedinici intenzivne nege u šok sobi gde će biti na posmatranju", rekla je novinarima PR Opšte bolnice Valjevo Kristina Paramentić.

 

Na pitanje da li je Milićević životno ugrožen ona je odgovorila da "dok god je pacijent u šok sobi nemoguće je reći da li je životno ugrožen ili ne". 

 

Prema njenim rečim Milićević je zadobio višestruke povrede ekstremiteta, trupa, abdomena, koje su opasne po život, i njegova operacija je trajala nekoliko časova. "Stanje povređenih je bilo ozbiljno, ali su nakon višečasovne hirurške intervencije stabilizovani", rekla je Paramentić.

 

U operacionu salu, pored valjevskih lekara, ušao je i prof. dr Vladimir Đukić, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

 

"Prema njegovim rečima po svim medicinskim parametrima maksimalno su zbrinuta oba povređena lica. Sve što je moglo da se operativno uradi je urađeno", rekla je portparolka valjevske bolnice.

 

Ona je dodala da se ne razmatra mogućnost transporta za Beograd.

"To dolazi u obzir tek kada svi vitalni parametri budu potpuno stabilizovani i kada budu potpuno van životne opasnosti. Transport bi mogao dodatno da pogorša zdravstveno stanje i vitalne parametre, tako da se odustalo od bilo kakvog transporta u neku drugu medicinsku ustanovu", rekla je novinarima Kristina Paramentić.

 

U Opštu bolnicu Valjevo, dok je trajala operacija, stigla je visoka delegacija SPS iz Beograda, predvođena Žarko Obradoviće, a podršku Milićeviću dali su i valjevski socijalisti.

 

Đorđe Milićević (41) i njegov vozač Dejan Jakovljević (34) su teško povređeni jutros oko pet časova u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u selu Bajevac, na regionalnom putu Ub-Slovac. Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo kada je vozilo "škoda oktavia", iz za sada neutvrđenih razloga, sletelo sa puta i udarilo u betonsku ogradu.

 

Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila kada se Đorđe Milićević vraćao iz Beograda u Valjevo gde živi.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 34 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 23 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.