Presvučena Sinđelićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Presvučena Sinđelićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2018, 07:48

Jesenje presvlačenje valjevskih ulica

č: | fb:

Završetkom radova na postavljanju novog sloja asfalta na ulaznoj traci u Ulici vladike Nikolaja u dužini od 550 metara okončani su ovogodišnji radovi na investicionom i redovnom održavanju ulica.

Rekonstrukcija Nišićeve ulice

Rekonstrukcija Nišićeve ulice (Foto: Đorđe Đoković)

 

U toku je rekonstrukcija Nušićeve od Karađorđeve do Pantićeve ulice, dok u ovoj godini, mada je bilo planirano, mehanizacija neće ući u Ulicu Vuka Karadžića i Mirka Obradovića. Raspisani su tenderi za projektovanje te dve ulice, a radiće se naredne godine. Izostalo je objašnjenje zbog čega nisu rekonstruisane u ovoj godini, a bile su u planu i za radove je bio obezbeđen novac u budžetu.

 

Radovima na investicionom i redovnom održavanju ulica, koji su intenzivirani u oktobru i novembru obuhvaćeno je osam gradskih saobraćajnica, a prema tenderima vrednost radova je oko 68,2 miliona dinara, koji su ugovoreni sa GP "Ingrap-omni".

Vlade Zečevića presvučena novim asfaltom

Vlade Zečevića presvučena novim asfaltom (Foto: Đorđe Đoković)

U okviru programa investicionog održavanja ulica rekonstruisana je Ulica Vlade Zečevića. Asfaltiran je kolovoz i trotoari u dužini od 500 metara, postavljeni su i novi ivičnjaci.

 

Redovno održavanje asfaltiranih ulica podrazumeva radove u ulicama koje su oštećene, puno puta prekopavane i krpljene, tako da su presvučene novim slojem asfalta, dok su samo oštećeni ivičnjaci zamenjeni novim.

 

Novi asfalt dobila je Ulica Milivoja Radosavljevića u dužini od 130 metara, Daničićeva ulica od mosta na Ljubostinji do Ulice Jovana Dučića, zatim Sinđelićeva od Pasterove do Ulice Jovana Dučića, koja je takođe presvučena novm aasfaltom u delu do Ulice palih boraca.  

Presvlačenje Knez Mihajlove

Presvlačenje Knez Mihajlove (Foto: Đorđe Đoković)

 

Završeni su i radovi u Knez Mihajlovoj ulici i to leva strana od benzinske pumpe do raskrsnice sa Sinđelićevom ulicom, kao i u Ulici prve brazde, od Dubrovačke do brane na Gradcu.

 

U planu je treća faza radova u Ulici Jakova Nenadovića od Šabačkog puta do Dročinske, u toku je javna nabavka investiciono održavanje Ulice Sime Pandurovića.

 

Rekonstrukcija Ulice Miše Reljića, kao i deo od Ulice Milivoja Radosavljevića do Miše Reljića i prostora oko tržnice na Petom puku, sačekaće sledeću godinu s obzirom na to da je tek raspisana javna nabavka za izradu projektno-tehničke dokumentacije za njihovu rekonstrukciju.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 59 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 2 sati 59 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 2 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 2 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...