Registracija Prijava preko FB
Kazneno popravni zavod (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Kazneno popravni zavod (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 13:22

U KPZ Valjevo mladić ubio starca

č: | fb:

Sedamnaestogodišnji K. J. iz Beograda, osuđenik Kazneno popravnog zavoda za maloletnike Valjevo, usmrtio je na spavanju drugog osuđenika B. D. (83) iz Uba, u sobi zatvorskog stacionara.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, K. J. je polomljenim delom kašike starcu koji je spavao zadao smrtonosne ubode u predelu vrata. U trenutku zločina, koji se dogodio u noći između subote i nedelje, u sobi su bila još trojica osuđenika koja su u to vreme spavala.

 

Uprava valjevskog Zavoda odmah je o svemu obavestila policiju, tužilaštvo, nadležni sud i porodicu ubijenog. Istraga o ovom zločinu je u toku.


Prema nezvaničnim informacijama, ubica i žrtva su Romi, a K. J. je u Valjevo stigao na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora zbog više teških krađa. Mladić je od ranije poznat organima gonjenja, a poznato je i to da je psihički labilna osoba sa sklonošću ka suicidu i povređivanju drugih osoba. Pretpostavlja se da je upravo to stanje moglo biti razlog za ničim izazvan napad na drugog osuđenika tokom noći.

 

K. J. je odrastao u hraniteljskim porodicama, a od 2015. godine boravio je u domu za nezbrinutu decu, kao dete lišeno roditeljskog staranja.

 

U Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, osim maloletnih i mlađih punoletnih prestupnika, na izdržavanju kazne se nalaze i punoletna lica osuđena na zatvorske kazne do godinu dana za presude po teritorijalnoj nadležnosti viših sudova iz Valjeva i Užica, pa je to razlog da se puno stariji B. D. nalazio u ovom zatvoru.

Aktuelno

Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
"Razgovori pod lipom" Pre 22 sati 44 minuta

Sezona lova na neistomišljenike

Sezoni lova na neistomišljenike koja je otvorena dolaskom na vlast Aleksandra Vučića priključuli su se i valjevski naprednjaci. O progonu neistomišljenika večeras će pod lipom od 20 časova govoriti...