Registracija Prijava preko FB
Kazneno popravni zavod (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Kazneno popravni zavod (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 13:22

U KPZ Valjevo mladić ubio starca

č: | fb:

Sedamnaestogodišnji K. J. iz Beograda, osuđenik Kazneno popravnog zavoda za maloletnike Valjevo, usmrtio je na spavanju drugog osuđenika B. D. (83) iz Uba, u sobi zatvorskog stacionara.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, K. J. je polomljenim delom kašike starcu koji je spavao zadao smrtonosne ubode u predelu vrata. U trenutku zločina, koji se dogodio u noći između subote i nedelje, u sobi su bila još trojica osuđenika koja su u to vreme spavala.

 

Uprava valjevskog Zavoda odmah je o svemu obavestila policiju, tužilaštvo, nadležni sud i porodicu ubijenog. Istraga o ovom zločinu je u toku.


Prema nezvaničnim informacijama, ubica i žrtva su Romi, a K. J. je u Valjevo stigao na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora zbog više teških krađa. Mladić je od ranije poznat organima gonjenja, a poznato je i to da je psihički labilna osoba sa sklonošću ka suicidu i povređivanju drugih osoba. Pretpostavlja se da je upravo to stanje moglo biti razlog za ničim izazvan napad na drugog osuđenika tokom noći.

 

K. J. je odrastao u hraniteljskim porodicama, a od 2015. godine boravio je u domu za nezbrinutu decu, kao dete lišeno roditeljskog staranja.

 

U Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, osim maloletnih i mlađih punoletnih prestupnika, na izdržavanju kazne se nalaze i punoletna lica osuđena na zatvorske kazne do godinu dana za presude po teritorijalnoj nadležnosti viših sudova iz Valjeva i Užica, pa je to razlog da se puno stariji B. D. nalazio u ovom zatvoru.

Aktuelno

Protesti ispred Skupštine Srbije (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 8 sati 17 minuta

Čiji su huligani na protestima

Sve je počelo utorak, nakon direktnog obraćanja Predsednika gospodina preko Javnog servisa. Predsednik gospodin je za vikend najavio policijski čas, jerbo građani nisu bili dobri. O ličnoj...  · 8 komentara