Kazneno popravni zavod (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Kazneno popravni zavod (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
26.11.2018, 13:22

U KPZ Valjevo mladić ubio starca

č: | fb:

Sedamnaestogodišnji K. J. iz Beograda, osuđenik Kazneno popravnog zavoda za maloletnike Valjevo, usmrtio je na spavanju drugog osuđenika B. D. (83) iz Uba, u sobi zatvorskog stacionara.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, K. J. je polomljenim delom kašike starcu koji je spavao zadao smrtonosne ubode u predelu vrata. U trenutku zločina, koji se dogodio u noći između subote i nedelje, u sobi su bila još trojica osuđenika koja su u to vreme spavala.

 

Uprava valjevskog Zavoda odmah je o svemu obavestila policiju, tužilaštvo, nadležni sud i porodicu ubijenog. Istraga o ovom zločinu je u toku.


Prema nezvaničnim informacijama, ubica i žrtva su Romi, a K. J. je u Valjevo stigao na izdržavanje dvogodišnje kazne zatvora zbog više teških krađa. Mladić je od ranije poznat organima gonjenja, a poznato je i to da je psihički labilna osoba sa sklonošću ka suicidu i povređivanju drugih osoba. Pretpostavlja se da je upravo to stanje moglo biti razlog za ničim izazvan napad na drugog osuđenika tokom noći.

 

K. J. je odrastao u hraniteljskim porodicama, a od 2015. godine boravio je u domu za nezbrinutu decu, kao dete lišeno roditeljskog staranja.

 

U Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, osim maloletnih i mlađih punoletnih prestupnika, na izdržavanju kazne se nalaze i punoletna lica osuđena na zatvorske kazne do godinu dana za presude po teritorijalnoj nadležnosti viših sudova iz Valjeva i Užica, pa je to razlog da se puno stariji B. D. nalazio u ovom zatvoru.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 4 sati 37 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 4 sati 37 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 31 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara