Registracija Prijava preko FB
U ženskom društvu Slobodan Gvozdenović i Zoran Majdak (foto: Đorđe Đoković)
U ženskom društvu Slobodan Gvozdenović i Zoran Majdak (foto: Đorđe Đoković)
06.12.2018, 07:42

"Radio Valjevo radi, a In Network Solution se gradi"

č: | fb:

Nakon neuspele privatizacije Radio Valjeva i otvaranja stečaja zbog toga što je račun bio u neprekidnoj blokadi 203 dana za iznos od 1.164.232,80 dinara, vlasnik najstarijeg elektronskog medija u gradu postala je država.

 

I umesto da ulaže u svoje vlasništvo, i na taj način "izvuče iz stečaja" Radio Valjevo, država ulaže u privatnu kompaniju. Naime, novac namenjen za usluge koje pruža Radio Valjevo d.o.o u stečaju, završava na računu preduzeća In Network Solution, a ne na računu Radio Valjeva d.o.o u stečaju.

 

U odgovoru Agencije za licenciranje stečajnih upravnika navedeno je da "Radio Valjevo d.o.o. u stečaju, nije ostvario prihod ni po kojem osnovu od dana uvođenja stečajnog postupka", (23.03.2018. godine).

 

Takođe, "Radio Valjevo d.o.o u stečaju, od datuma uvođenja stečaja, nema potpisan ugovor za prenos sednice Skupštine grada Valjeva; nema potpisan nijedan ugovor o prodaji reklamnog prostora; nema ispostavljene fakture o uslugama; nema naplaćene fakture po osnovu usluga. Radio Valjevo d.o.o. u stečaju, nema ugovor sa preduzećem In Network Solution za izveštavanje u vaterpolu kao i za izveštavanje sa Košarkaškog turnira", navedeno je u odgovoru Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koji je dostavljen Kolubarskim.rs.

Odgovor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika

Odgovor Agencije za licenciranje stečajnih upravnika

 

Iz budžeta Valjeva je za pet meseci na račun In Network Solution d.o.o Beograd plaćeno 800.000 dinara za "usluge informisanja javnosti" u programu Radio Valjeva, a najviše novca pola miliona dinara je izdvojeno za "izveštavanje o radu Skupštine grada i prenos skupštinskih zasedanja". O tome koliko Grad i za koje usluge na Radio Valjevu plaća beogradskoj firmi, Kolubarske.rs su pisale krajem oktobra.

 

Ugovore i naloge da se novac uplaćuje na račun beogradske firme, a ne na račun Radio Valjeva, potpisali su gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i predsednik Skupštine grada Milorad Ilić.

 

Na javni poziv za prikupljanje ponuda za praćenje aktivnosti Skupštine grada u 2018. godini putem audio-vizuelnih medijskih usluga javilo se beogradsko preduzeće In Network Solution d.o.o sa kojim je predsednik Skupštine grada Milorad Ilić potpisao ugovor u kome nije precizirano na kom mediju će biti prenosi. 

 

Predsednik i sekretar Skupštine grada Milorad Ilić i Đorđe Pavlović su, na pitanje Kolubarskih.rs da li postoji ugovor između Radio Valjeva i preduzeća za informisanje i marketing In Network Solution d.o.o Beograd o prenosima sednica Skupštine grada na frekvenciji Radio Valjeva 95,8 MHz, odgovorili da ugovor postoji.

 

Na naš zahtev da nam pokaže ugovor, Đorđe Pavlović, i pored toga što je predmet naslovio: "dostava ugovora", nije dostavio ugovor nego izjavu/saglasnost koju je potpisao Zoran Majdak da će "programski sadržaj za koji aplicira preduzeće za  informisanje In Network Solution d.o.o iz Beograda u vezi javnog poziva za prenos Skupštine grada Valjeva u 2018. godini biti emitovan/objavljen u mediju Radio Valjevo iz Valjeva na frekvenciji 95,8 MHz".

 

Izjava/saglasnost Zorana Majdaka

Izjava/saglasnost Zorana Majdaka

Nameću se logična pitanja

 

  • Zbog čega se Zoran Majdak direktor Radio Valjeva, koje prenosi sednice Skupštine grada, nije javio na javni poziv za prikupljanje ponuda za praćenje aktivnosti Skupštine grada u 2018. godini putem audio-vizuelnih medijskih usluga i na taj način radiju na čijem je čelu obezbedi 500 hiljada dinara koliko Grad plaća skupštinske prenose? 

  

  • Zbog čega izjava/saglasnost direktora Radio Valjeva Zorana Majdaka da će Radio Valjevo prenositi sednice Skupštine grada nije sastavni deo ugovora, pa umesto što u ugovoru piše da će "skupštinski prenosi biti u informativnom programu", nije precizirano, "biti u informativnom programu Radio Valjeva"?

 

  • Zbog čega je predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, inače pravnik, prihvatio izjavu/saglasnost direktora Radio Valjeva Zorana Majdaka, po principu "hoće, majke mi, biće skupštinski prenosi u programu Radio Valjeva"? Zbog čega Ilić nije tražio ugovor između preduzeća In Network Solution d.o.o iz Beograda i Radio Valjeva? 

 

 

Nameću se logični odgovori

 

  • Zato što novac ne bi završio u privatnim džepovima, nego bi završio na računu Radio Valjevo u stečaju d.o.o od koga bi se namirili poverioci, a preduzeće bi, čiji je vlasnik država, izašlo iz stečaja, a to očigledno nije ničiji interes.

 

  • Zato što gradski čelnici, preko privatnog prisvajanja novca iz budžeta Valjeva, ostvaruju uticaj i na programski sadržaj Radio Valjeva, a to je očigledno nečiji interes.

                                                                                                                           

 

Aktuelno

Autobusi na miting SNS u Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Dvadesetak autobusa krenulo ka Beogradu 19.04.2019

Valjevski naprednjaci otputovali na miting

Na miting Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", danas je iz Valjeva ka Beogradu krenulo dvadesetak autobusa. Jutros su u parku, koji se nalazi pored parkinga, ispisani...  · 16 komentara