Radovi u Svečanoj sali (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Svečanoj sali (foto: Đorđe Đoković)
05.08.2014, 09:31

„Umivanje“ škole

č: | fb:

U Valjevskoj gimnaziji u toku su radovi na sređivanju unutrašnjosti škole. Renovira se nekoliko učionica, Svečana i Fiskulturna sala, kao i kancelarije i prostorija za prijem roditelja, a uz holove će biti sređeni i sanitarni prostori. Uz budžetska sredstva namenjena za održavanje škole, radovi se obavljaju zahvaljujući donatorima i podršci roditelja.

- U ovom trenutku imamo pola miliona dinara, to je ono što nam Grad Valjevo daje za tekuće održavanje, a verovatno će nešto sredstava ostati i za poslednji kvartal, pa ćemo i to korisno upotrebiti. Preduzeli smo korake da ta nevelika sredstva kojima raspolažemo upotrebimo da učenici dobiju malo bolje uslove za rad, a pridružili su nam se i neki roditelji svojim donacijama, uglavnom u radu i materijalu. Dve učionice će dobiti sasvim novo ruho i u njima će učenici imati mnogo više savremene opreme za rad, jer nam je cilj da ne premeštamo učenike iz odeljenja u odeljenje, da svako ima svoj projektor, kompjuter, internet komunikaciju. U jednoj učionici će biti postavljene instalacije tako da svaki učenik može da priključi svoj laptop, da putem video ekrana dobijaju najnovije informacije... To je proces koji će biti nastavljen i sledećih godina, jer želimo da i ostale prostore na taj način uredimo. Radićemo dve po dve učionice, tako da ćemo za nekoliko godina celu školu renovirati, s tim što smo sada iznenada dobili i pojačanje našoj akciji kroz renoviranje hemijskog kabineta, koje će finansirati kompanija NIS zahvaljujući uspehu našeg maturanta Davida Koprivice na Olimpijadi u Vijetnamu – kaže Vojislav Andrić, direktor Valjevske gimnazije.

Vojislav Andrić u jednoj od učionica koje se renoviraju

Vojislav Andrić u jednoj od učionica koje se renoviraju (Foto: Đorđe Đoković)

U školi je radna atmosfera, negde se kreče zidovi, negde sređuje parket, a negde se razmešta nameštaj i menjaju zavese. Vojislav Andrić kaže da su uređeni i prostori za rad aktiva, do sada nije bilo kabineta za matematiku i srpski jezik, tako da će sada imati svoj prostor. Od jeseni će svakako biti prijatniji uslovi za rad učenika i zaposlenih u Valjevskoj gimnaziji, a ukoliko budu obezbeđena sredstva, u planu je i sređivanje fasade.

Završeni radovi u sali za fičko

Završeni radovi u sali za fičko (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 54 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 43 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.