Aleksandar Rajevac (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Rajevac (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2019, 09:44

Direktor Valjevske pivare dobitnik Svetosavske nagrade

č: | fb:

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac dobitnik je Svetosavske nagrade za 2018. godinu, koju tradicionalno dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Rajevcu je priznanje u Vladi Srbije uručio ministar Mladen Šarčević na svečanosti povodom obeležavanja Savindana, školske slave. Šarčević je ocenio da je Svetosavska nagrada jedna od najznačajnijih i najlepših u Srbiji i naglasio da mu je čast što se nalazi u društvu dobitnika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

U obraženju Komisije za dodelu priznanja, navedeno je da Aleksandar Rajevac, kao generalni direktor Valjevske pivare, dugi niz godina obezbeđuje sredstva za realizaciju manifestacije Kros RTS-a, priredbe koja promoviše zdrav način života, kako među učenicima u Republici Srbiji, tako i među učenicima dopunske škole van granica Srbije.

 

"Prepoznao je i podržao realizaciju pilot projekta ‘Obrazovni krug’, kao novi oblik učenja na daljinu srpskog i francuskog jezika, kulture, istorije i tradicije za učenike osnovnih škola u Srbiji i učenike koji pohađaju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u Francuskoj, čija će se realizacija nastaviti i u 2019. godini i proširiti se na italijanski i nemački jezik. Osim toga, inicijator je konkursa za najbolje đake Valjeva i Kolubarskog okruga. Zahvaljujući Aleksandru Rajevcu, Valjevska pivara je postala primer društveno odgovornog preduzeća, koje prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i daje podsticaj i drugim kompanijama", piše u odluci o dodeli Svetosavske nagrade direktoru Valjevske pivare.

 

Svetosavska nagrada se tradicionalno dodeljuje pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Ove godine nagradu je dobilo 27 nastavnika, učenika škola i univerziteta, predškolske ustanove i vaspitači od ukupno 230 prijavljenih.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 1 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara