Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2019, 13:48

Nagrade za učenike i profesore Valjevske gimnazije

č: | fb:

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije objavilo je spisak najuspešnijih nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji po broju osvojenih nagrada na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i na takmičenju Književna olimpijada, u periodu 2012 – 2018. godine.

 

Nagrađeno je 98 nastavnika od njih 1143 koji su za tih šest godina pripremali svoje učenike za ova takmičenja. Jedine dve dobitnice ove nagrade u Kolubarskom okrugu su profesorke Valjevske gimnazije Vera Vaš i Milena Milisavljević.                                                                                                                  

Inače, u tom periodu, učenici Valjevske gimnazije su, sa svojim  profesorima srpskog jezika i književnosti, samo na ova dva takmičenja osvojili ukupno 30 republičkih nagrada.

 

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije svake godine, u okviru Zimskog seminara za nastavnike, dodeljuje i nagrade za najbolji pismeni zadatak učenika na zadatu temu, najbolju literarnu i lingvističku sekciju, kao i za najbolji školski list.

 

Ove godine, prvom nagradom za najbolji pismeni zadatak na temu "Zašto čitam" vrednovan je rad Sofije Janevske, učenice prvog razreda učenika obdarenih u matematičkoj gimnaziji čiji je predmetni profesor mr Milena Milisavljević.

 

U konkurenciji srednjih škola na takmičenju lingvističkih sekcija prvonagrađena je Lingvistička sekcija Valjevske gimnazije kojom rukovodi profesorka Milena Petrović. 

 

Na konkursu za najbolje srednjoškolske listove i časopise, druga nagrada dodeljena je školskom listu Gimnazijalac koji uređuju profesorke Danijela Golubović i Kruna Glušac.

 

Nagrade će biti dodeljene na Zimskom seminaru za nastavnike srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, u petak, 1. 02. 2019. godine.                  

 

*****

Povodom Savindana, Društvo "Sveti Sava" svake godine raspisuje Svetosavski književni konkurs na kome je ove godine, u kategoriji učenika osnovnih škola, prvu nagradu za pesmu "Pesma svetosavlju" dobio Vanja Milivojević, učenik sedmog razreda, a nagrađena je i njegova predmetna profesorka, mr Milena Milisavljević. Nagrade su im uručene uoči Savindana u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 45 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...