Radoica Rstić (foto: Đorđe Đoković)
Radoica Rstić (foto: Đorđe Đoković)
31.01.2019, 12:46

"Nikoga vi ne predstavljate, osim samog sebe!"

č: | fb:

Na početku današnje sednice Skupštine grada bilo je 43 odbornika. Nakon nekoliko minuta, sa malim zakašnjenjem, počeli su da pristižu odbornici što je propratio predsednik Skupštine grada Milorad Ilić (SPS) objavljujući imena pristiglih.

 

"Upravo je ušao i odbornik Mladenović", obavestio je Ilić.

"Ali mi nemamo odbornika Mladenovića", dobacio je neko iz prvih klupa!

Nakon kraćeg razmišljanja Ilić se ispravi:

"Došao je odbornik Dragojević. Pa dobro, pomešao sam, imamo i pekaru Mladenović".

 

Odbornik Milenko Dragojević je vlasnik pekare, koja se zove "Dragojević". U Valjevu postoji i pekara "Mladenović", otuda zamena prezimena, što je potvrdio i Ilić, jer Dragojević, Mladenović, "sve jedno je, pekari su".

 

Skupština ne dozvoljava deset minuta, predsednik velikodušno: može!

 

Predlog odbornika opozicione DS Slobodana Pavlovića da se objedine dve tačke dnevnog reda, deponija Kalenic i deponija Valjevo, i da rasprava o ovim "važnim temama" traje deset minuta, vladajuća većina je odbila, dok je šest odbornika opozicije glasalo za taj predlog.

 

Nakon što je o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom sa deponije Kalenić, Skupštinu informisao direktor preduzeće Eko Tamnava Zoran Petrović, za reč se javio odbornik Slobodan Pavlović, inače bivši direkto JKP Vidrak, koji je "dobro upoznat sa temom deponije".  

 

Predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je dobacio odborniku: "Bobane imaš deset minuta". Dakle, Skupština je odbila predlog da rasprava traje deset minuta, ali je predsednik velikodušno dozvolio. Međutim, odbornik Pavlović ili tu ponudu od deset minuta nije čuo ili je odlučio da ipak ispoštuje odluku Skupštine, tako da je diskutovao oko četiri minuta.

Milorad Ilić i Ljubomir Radović

Milorad Ilić i Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ne izlazimo u susret nikome, osim toga ima više lekara nego vas prosvetara! Osim toga ti ne predstavljaš nikoga!

 

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović, aktivista Lokalnog fronta Va, inače nastravnik u jendoj osnovnoj školi, zamolio je Skupštinu grada da "izađe u susret prosvetnim radnicima, kojih ima mnogo u skupštinskim klupama", da se ubuduće datumi održavanja sednice Skupštine ne poklapaju sa završetkom prvog polugodišta u školama. Ovaj predlog podržao je i odbornik DS Duško Rakić, takođe prosvetni radnik.

 

Odbornik Ljubomir Radović objasnio je da prosvetni radnici poslednjeg dana prvog polugodišta imaju brojne obaveze u školi propisane zakonom, kao što je zaključivanje ocena.

 

Molbu je odbio predsednik Skupštine grada Milorad Ilić:

"Pa više ima lekara nego vas prosvetara!".

"Ali ja molim u vezi prosvetnih radnika, a ne lekara. Ja molim Skupštinu da nam izađe u susret. Ako može, može, ako ne, nastavite sa ovakvom praksom", rekao je Radović.

"Ne možemo da izađemo u susret jer ima zahteva i lekara, ima zahteva da ne držimo sednice verskim praznicima, da ne držimo ponedeljkom... Ako tako budemo radili, onda nema Skupštine. Skupština je najviši organ gradske vlasti. I kao takav mora da ima svoju poziciju! Skupština se nikome ne prilagođava", ljutnu se predsednik najvišeg organa vlasti.

 

Još više se ljutnuo šef odborničke grupe SNS Radioca Rstić koji smatra da odbornik Radović, kao nezavisni odbornik, nema nikakva prava u Skupštini grada, samim tim nema on šta da moli. Pojedini odbornici SNS su Radoviću dobacili: "Ko si ti da tražiš"?

 

"Oni koji sebe ovde predstavljaju da zastupaju prosvetne radnike, moram dakažem da to apsolutno nije tačno jer kada pričaju o izbornoj volji građana moram da ih podsetim da su oni izabrani na jednoj listi i da su upravo oni izigrali izbornu volju birača koji su ih izabrali da dođu u Skupštinu. Jer kada vas građani izaberu na jednoj lista, a vi je napustite i predstavljate samog sebe u ovoj Skupštini, to je izigrana volja građana. Vi ovde predstavljate samo samog sebe. Kada se budete kandidovali pod Vašim imenom i prezimenom i dobili podršku građana onda možete reći da ih predstavljate. Sada ne predstavljate ni prosvetne radnike, ni prosvetnu zajednicu, predstavljate samo samog sebe!", bio je izričit Radoica Rstić.

 

Predsedniku Skupštine grada Miloradu Iliću danas baš nije išlo sa imenima. Odbornici Snežani Đekić Spajić (Stranka moderne Srbije), koja se javila za reč, rekao je:

 

"Izvoli Slađana!". 

"Nisam ja Slađana, ja sam Snežana".

"Dobro, Snežana".

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 17 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 6 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.