Suvoborska ulica (foto: Đorđe Đoković)
Suvoborska ulica (foto: Đorđe Đoković)
06.08.2014, 11:29

Puno posla za ED, vatrogasce, putare...

č: | fb:

Sinoćnje nevreme, sa 54 litara kiše po kvadratnom metru, donelo je dosta problema Valjevu i okolini. Najviše posla bilo je za Distribuciju. Posle „ispada“ velike 110 kV trafostanice na Boričevcu i nekih dalekovoda, kako jutros reče direktor Zoran Nikolić, radilo se „noćas do 2.00 - 3.00 sata“.

„Manje-više, sve smo ’napojili’. Ostalo je Takovo u Tamnavi, koje danas rešavamo, a ’ispadanje’ dalekovoda za Divce rešili smo s druge strane, preko Beloševca i Mrčića“, pojasnio je Nikolić za Kolubarske.rs.

Vatrogasci su, kažu dežurni u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu na Petom puku, tokom noći imali deset intervencija i jedan „požarčić“. Vodu su crpli na deset lokacija u Novom naselju i u Suvoborskoj ulici, a požar je izazvao strujomer na kući u Rajkovačkoj ulici. Ekipe od jutros crpe vodu na četiri mesta u gradu, takođe je rečeno Kolubarskim.rs.

U Gradskoj direkciji za izgradnju i uređenje Valjeva kažu kako „verovatno nema ni jednog lokalnog puta, koji nije oštećen posle novih padavina“. Neki od njih su opet neprohodni, neki delimično prohodni, poslednja prijava „muke“ stigla je iz Pauna. Štete se utvrđuju, nigde se još ne radi uz ostalo i zbog toga što nema izvođača jer se 12. avgusta okončavaju četiri tendera za izbor izvođača radova raspisana posle majskih poplava.

Jedna od poplavljenih ulica

Jedna od poplavljenih ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Od gradskih ulica, rekao je Milan Trifunović za Kolubarske.rs, trenutno su najveći problemi u Orašačkoj ulici, gde se voda sliva sa obilaznice za Užice. „Ulica jeste ’privatna’ ali se građanima mora pomoći“, kazao je Trifunović.

Prema jutrošnjim podacima, sa 13 protivgradnih stanica, koje koordinira Radarski centar na Blizonjskom visu, tokom nevremena ispaljeno je 13 raketa – po jedna na području Valjeva, Uba i Koceljeve, dve na području Mionice, a po pet na području Vladimiraca i Loznice. Grada je bilo u ataru pet, a sugradice u ataru osam protivgradnih stanica (na području Valjeva strelci nisu prijavili štete). Sa Visa se brani područje Kolubarskog (osim Ljiga) i Mačvanskog okruga, kao i Obrenovca.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 6 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 30 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar