Registracija Prijava preko FB
Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
22.02.2019, 07:31

Radio Valjevo opet na prodaju

č: | fb:

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju IP Radio Valjevo u stečaju iz Beograda metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara.

 

Najznačajniju imovinu stečajnog dužnika čine dozvola za pružanje medijske usluge koja važi do 1. decembra 2024. godine, kao i pojedinačna dozvola za korišćenje radio frekfencije, izdata od strane Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, sa periodom važenja od 24.09.2018. godine do 01.12.2024. godine.

 

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 21. mart ove godine, do 10.45, a 15 minuta kasnije zakazano je otvaranje koverata u Centru za stečaj Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, objavljeno je na portalu eKapija.

 

Podsećam, Privredni sud u Beogradu doneo je 23. marta 2018. godine rešenje o otvaranju stečaja Radio Valjeva, a za stečajnog upravnika valjevske najstarije elektronske medijske kuće, koja je privatizovana 2015. godine, imenovan je Nikola Milenković iz Beograda.

 

Stečajni postupak Informativnog preduzeća Radio Valjevo, čije je sedište u Beogradu, pokrenulo je Ministarstvo privrede zbog prezaduženosti i trajne nesposobnosti plaćanja obaveza, navodi se u rešenju o otvaranju postupka stečaja.

 

U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka navodi se da je "račun Radio Valjeva u neprekidnoj blokadi 203 dana za iznos od 1.164.232,80 dinara, što znači da je dužnik obustavio sva plaćanja u periodu koji je znatno duži od 30 dana".

 

Dalje piše da osim trajnije nesposobnosti plaćanja, postoji i "prezaduženost kao stečajni razlog jer iz finansijskog izveštaja dužnika za 2016. godinu proizilazi da je vrednost njegove imovine manja od njegovih ukupnih obaveza, a iskazani gubitak je veći od vrednosti kapitala za 3.163.000 dinara".

 

"Zbog svega je Privredni sud u Beogradu usvojio predlog Ministarstva privrede za otvaranje stečajnog postupka nad Radio Valjevom", navodi se u rešenju koje je doneto 23. marta 2018. godine.

 

Radio Valjevo je početkom oktobra 2015. kupila Doris Aćimović iz Beograda za 17.400 evra. Ugovor o prodaji je potpisan 27. novembra 2015. godine, a raskinut je 21. jula 2017. godine zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, tako da je kapital Radio Valjeva vraćen akcijskom fondu, odnosno državi.

 

Aktuelno

Kamere (foto: Kolubarske.rs)
Podeljeno 7,3 miliona dinara za informisanje Pre 1 sati 58 minuta

Iz budžeta Valjeva skoro polovina novca za projekte van Valjeva

Iz budžeta Valjeva za 21 projekat u oblasti javnog informisanja izdvojeno je 7,3 miliona dinara. Za deset projekata van Valjeva, najviše iz Beograda i po jedan iz Niša i Šapca, i dve valjevske...

Cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću  (foto: Đorđe Đoković)
Polaganjem cveća obeležena godišnjica Pre 5 sati 5 minuta

NATO agresiju ne smemo ni zaboraviti ni oprostiti

"Taj stepen razaranja, taj stepen žrtava i taj stepen agresije na jednu zemlju i jedan narod ne smemo nikada ni zaboraviti ni oprostiti", poručeno je danas na obeležavanju dve decenije od NATO...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 7 sati 39 minuta

Zakuni se

"Bolje ispasti budala, nego ispasti iz voza", Max Bunker....

Protest 1 od 5 miliona u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 57 minuta

Važan je početak, ali on ima kraj...

Protestna okupljanja i "šetnje" traju dovoljno dugo da im se može i treba "gledati i u zube". Ne samo zlonamerno, kako se sa odgovarajuće strane gledalo i pre nego što je do njih došlo......