Parking Grada Valjeva (foto: Kolubarske.rs)
Parking Grada Valjeva (foto: Kolubarske.rs)
27.02.2019, 08:20

Virus bahatosti vlada Gradskom upravom

č: | fb:

Koliko je valjevska vlast bahata i koliko ono što je u vlasništvu grada doživljava kao svoje, ne poštujući pritom ni sopstvene odluke ni pravilnike, najbolje se vidi na primeru upotrebe službenih vozila.

 

Podatak da je za sedam meseci, od maja do novembra prošle godine, za gorivo potrošeno oko 4,4 miliona dinara, dok je ugovor sa Knez Petrolom sklopljen na 4,8 miliona dinara i to za godinu dana, a krajem godine sa novim dobavljačem potpisan ugovor na još 5,2 miliona dinara, pokazuje enormnu potrošnju goriva.

 

Sudeći prema putnim nalozima upotrebe službenih automobila, funkcioneri i službenici Grada najviše se voze u "lokalu", a najčešće putuju u Beograd, sledi Novi Sad, a ponekad otputuju u Šabac, Niš, Loznicu, Čačak, Zlatibor... Iz putnih naloga se vidi i da su, osim čestih putovanja, gradski funkcioneri i službenici radili i subotom i nedeljom.

 

Kolubarske.rs su pre mesec dana pisale o tome da su dva automobila, koja koristi gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdnović, za sedam meseci prešla 32.470 kilometara, što je koštalo oko 620.000 dinara goriva.

 

Među rekorderima po pređenim kilometrima je i automobile koji, sudeći po potpisu na putnom nalogu upotrebe vozila, najviše koristi predsednik Skupštine grada Milorad Ilić. Automobil "škoda superb" VA000VA je za sedam meseci prešla preko 17.000 kilometara što je koštalo oko 310.000 dinara goriva.

 

Pored vožnji u "lokalu" ovim automobilom Ilić i drugi službenici, kao i odbornici u Skupštini grada, su najviše putovali u Beograd i bar dva puta mesečno u Novi Sad. U julu prošle godine u "škodi superb" neko je putovao u Budvu, nepoznato nam je ko je bio putnik do mora jer je potpis nečitak, a nalog za službeno putovanje ne postoji.

 

Pored brojnih putovanja u Beograd, "škoda superb" često se mogla videti na relaciji Valjevo-Popučke. Za Ginisa je podatak da je 24. avgusta prošle godine, od 13 do 17 časova, "škoda superb" na relaciji Valjevo-Popučke i Popučke-Valjevo prešla 90 kilometara.  

 

Vožnja bez "polaganja računa" i putnih naloga

 

U vlasništvu Grada je 27 automobila, među njima i dva minibusa; i za sva vozila postoje putni nalozi osim za jedno – "dacia sandero" VA069PS koje je za službenu upotrebu "dobio" rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

 

Prema podacima benzinske pume Knez Petrol, u automobil "dacia sandero" VA069PS je za sedam meseci sipano gorivo za 115.000 dinara. S obzirom na to da ne postoje putni nalozi, kao ni obračun utroška goriva, nije poznato kada i gde je putovao Zoran Trifunović. Poznato je, sudeći po tome koliko benzina je točeno u automobil, da je Trifunović najviše putovao u septembru, tada je natankovano gorivo za skoro 24.000 dinara.

 

Nije Trifunović jedini koji je imao povećane aktivnosti i više vožnji u septembru. Iz putnih naloga za automobile vidi se da je upadljivo povećana potrošnja goriva i pređena kilometraža u "lokalu" u vreme kada su se održavali izbori za članove skupština mesnih zajednica u valjevskim selima. To navodi na zakjučak da su automobile, koji su u vlasništvu Grada, funkcioneri koristili za potrebe partije (SNS) u kampanji za izbore u mesnim zajednicama.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 11 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara