Registracija Prijava preko FB
Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici nagrade grada Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2019, 14:58

Obeležen Dan grada

č: | fb:

Dan grada 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima. 

 

Na svečanosti u Centru za kulturu gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je rekao da je danas veliki jubilej za naš grad i poručio da današnji trenutak obeležava pobeda politike realnog i mogućeg nad politikom osrednjosti i prizemnosti.

 

- Danas slavimo 215 godina od oslobođenja ovog grada od vekovnog osmanlijskog ropstva i danas je veliki jubilej za neš grad. Nije samo ovo vezano za Valjevo, jer je naš grad istorijski grad, grad koji je duboko urezan u srpsku istoriju i koji je dao velikane... Današnji trenutak obeležava poraz svih dosadašnjih politika koje su sprečavale građane da pronađu vlastitu meru koja bi ih čuvala od lutanja i kolebanja između megalomanije, sa jedne strane, i prizemnosti sa mediokritetstvom, sa druge strane. Ova današnja vlast i današnji trenutak su pobeda politike rada, politike realnih i dostižnih ciljeva, i potvrda onoga što svi misle da je politika veština mogućeg – rekao je gradonačelnik.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gvozdenović je govorio i o posleratnom periodu koji je obeležen "dinamičnim razvojem Valjeva, o Jugoslaviji koja je stvorena kao bajpas za premošćavanje složenih vremena i spoljnih opasnosti, i kao takva je imala rok trajanja". Podsetio je na sankcije koje smo doživeli nakon raspada Jugoslavije, na bombardovanje...

 

U ime nagrađenih zahvalio se dr Miša Srećković, koji je dobio nagradu za životno delo. Raduje to što Valjevo ima puno mladih i pametnih ljudi, a neki od njih su danas nagrađeni najvećim priznanjem Grada, rekao je dr Srećković.

 

- Iskoristio bih priliku da upravo mladim ljudima poručim da treba da sagledaju sve okolnosti u kojima živimo, da dobro razmisle koje su to prave vrednosti i da odrede pravce svog delovanja, i to tako da svojim radom doprinesu da Valjevo bude što lepši, što bogatiji grad, a život u njemu što udobniji. Nemojte mi zameriti, ali ovu nagradu ja posvećujem svojim unucima Nikoli i Maši sa željom da ceo život provedu u Valjevu, kao što sam ja – rekaoje dr Srećković.

 

Miša Srećković

Miša Srećković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nagrađeni

 

Godišnja nagrada za postignute rezultate u privredi pripala je kompaniji "Bosis", za oblast poljoprivreda je nagrađen Dragoljub Dragojlović, dok je za obrazovanje nagrada pripala OŠ "Andra Savčić".

 

Stefan Ž. Mitrović je dobitnik godišnje nagrade Grada u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, u oblasti nauke i inovacije je nagrađen dr Dušan Ružičić, za zdravstvo dr Nebojša Stojaković, u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada sveštenik Milinko Jović, za zaštitu životne sredine  dobitnik nagrade je dr Branka Miholjčić, a u oblasti umetnost i kultura Ljiljana Isidorović.

 

Za humanosti najvišim priznanjem Grada nagrađeno je udruženje "Rodi se na lepom mestu" i njen predsednik dr Nenad Dimitrijević. U oblasti informisanje i društvenog angažovanja nagrada je pripala Jovanu Stojiću, za očuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja dobitnik je KUD "Đerdan", dok je godišnja nagrada u oblasti sporta tišla u ruke Maši Cvetković.

 

Specijalnu nagradu za životno delo dobio je dr Miša Srećković, dok je nagrada za afirmaciju Grada pripala Društvu istraživača "Vladimir Mandić Manda".

 

Dobitnicima godišnje nagrade grada Valjeva pripala je i novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara nagrađenima za 13 oblasti i 100.000 dinara dobitnicima specijalnog priznanja za životno delo i afirmaciju grada.

 

Vlasnik i direktor komapnije "Bosis" Bogoljub Pantelić se odrekao novčanog dela nagrade i novac donirao udruženju "Rodi se na lepom mestu".

Svečana akademija

Svečana akademija (Foto: Đorđe Đoković)

Svečana akademija

Svečana akademija (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 sati 38 minuta

U Valjevu još 15 osoba pozitivno na koronavirus

U Valjevu je još 15 osoba pozitivno na COVOD-19, tako da je ukupan broj obolelih 316, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 5. jula.U Valjevu je 5. jula, na prisustvo koronavirusa...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobri primeri i kad su skromni, nisu za omalovažavanje

Stalna je jadikovka onih koji su za "promene", da se "ništa ne dešava". A kad se nešto i desi odmah je to "malo", ili se neko jeste borio i izborio, ali "za sebe". I propustio da to čini ranije i...