Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
21.03.2019, 12:44

Krpljenje rupa na državnim putevima

č: | fb:

Od ponedeljka traju radovi na sanaciji udarnih rupa u Ulici vojvode Mišića, u delu koji pripada državnom putu Valjevo-Šabac i koji je u nadležnosti JP Putevi Srbije koje finansira ove radove.

Radovi u Ulici vojvode Mišića

Radovi u Ulici vojvode Mišića (Foto: Kolubarske.rs)

Prema rečima Save Jovanovića iz Preduzeća za puteve Valjevo, koje je izvođač radova, saobraćajnica u dužini od 1,3 kilometara, od raskrsnice Ulice vladike Nikolaja do supermarketa Sezam, biće završena do kraja nedelje, a već naredne počeće radovi na krpljenju rupa u nastavku puta Valjevo-Šabac, deonice koja ne prolazi kroz grad.

 

Kako nam je objašnjeno sanacija podrazumeva mašinsko krpljenje udarnih rupa asfaltnim materijalom sa prethodnim opsecanjem, čišćenjem, izduvavanjem i zalivanjem bitumenom i asfaltnim materijalom. Saobraćaj u tom delu grada, i pored radova i mašina na putu, odvija se bez problema i uz minimalna zadržavanja.

Radovi u Ulici vojvode Mišića

Radovi u Ulici vojvode Mišića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Jovanović kaže da su ovi radovi u okviru programa redovnog održavanja državnih puteva I i II reda, koje finansira JP Putevi Srbije. Najavljuje da će pored sanacije udarnih rupa u Ulici vojvode Mišića i na Šabačkom putu, biti zakrpljena i oštećenja u Užičkoj ulici, zatim deonica za Podbukove, Golu Glavu i saobraćajnica ka Mravinjcima, koje su takođe deo državnih puteva.

 

Radovi u Ulici vojvode Mišića

Radovi u Ulici vojvode Mišića (Foto: Đorđe Đoković)

I dok se uveliko saniraju oštećenja na državnim putevima, koji prolaze kroz Valjevo, ulice u gradu su i dalje prepune udarnih rupa, bez najave iz Gradske uprave da će uskoro početi sanacija brojnih oštećenja na gradskim ulicama.

 

Prema Planu javnih nabaki, procenjena vrednost usluge redovno održavanje asfaltiranih ulica i ulica sa zastorom od granitne kocke je 12,5 miliona dinara, dok je za investiciono održavanje asfaltiranih ulica procenjena vrednost 15,8 miliona dinara. Na Portalu javnih nabavki još uvek nije objavljen tender za ove usluge i radove.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 8 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 18 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara