Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće (foto: Đorđe Đoković)
Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2019, 11:16

Rotarijanci Valjeva i Velenja zasadili drveće u bolničkom parku

č: | fb:

Park Opšte bolnice Valjevo danas su oplemenili i ulepšali članovi rotari klubova iz Valjeva i Velenja, koji su zasadili 40 stabala javora. Drveće je zasađeno u delu parka gde su bili višedecenijski četinari, ali koji su pre devet godina oboleli i morali su biti posečeni.

 

Prazan prostor danas su popunile nove sadnice, koje će doprineti lepšem i zelenijem izgledu bolničkog parka, poručili su rotarijanci.

Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće

Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće (Foto: DjordjeDjokovic)

Predsednik Rotari kluba Valjevo Dragan Đurđević kaže da je ozelenjavanje bolničkog parka nastavak ekološke akcije valjevskih rotarijanaca, koju su započeli prošle godine kada su u dvorištu osnovne škole "Milovan Glišić" zasadili 35 stabala crvenog javora. Kaže da su stručnjaci preporučili da se u bolničkom parku zasadi javor, kao i da su oni odredili mesto.

 

"Ovo nije jedina akcija koju će Rotari klub Valjevo realizovati u aprilu, mesecu ekologije. Naime, doniraćemo novac Ekološkom društvu Gradac za nabavku solarnog panela koji će obezbediti struju za ekološku kuću na Šarenom platnu", najavio je Đurđević.

Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće

Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće (Foto: DjordjeDjokovic)

Gost iz Rotari kluba Velenje, koji borave u poseti Valjevu na poziv svojih kolega, rado su se odazvali da učestvuju u akciji ozelenjavanja parka Opšte bolnice i na taj način daju svoj, kako rekoše, "skroman, ali priajteljski doprinos, za lepu i zdraviju životnu sredinu".

 

"Rotari je pre svega druženje, ali i zajedništvo, što uključuje zajedničke humanitarne i ekološke akcije. U Valjevu boravimo na poziv naših prijatelja, posetili smo Istraživačku stanicu Petnica, bili smo na izvoru vaše predivne reke Gradac, što je za nas bio vrhunski doživljaj i iskustvo. Kruna našeg druženja upravo je ova današnja akcija. Sada je na našim kolegama iz valjevskog Rotari kluba da nam uzvrate posetu, i da dođu u Velenje", rekao je Vasil Čretnik iz Rotari kluba Velenje.

 

Đurić, Čretnik i Đurđević

Đurić, Čretnik i Đurđević (Foto: DjordjeDjokovic)

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić se zahvalio rotarijancima Velenja i Valjeva na ovoj značajnoj akciji. On je podsetio da je ovaj deo bolničkog parka bio jedan od najlepših u Valjevu do pre nekoliko godina kada su četinari i ostlo drveće, koje je napao potkornjak, posečeni.

 

Đurić je iskoristio priliku da se Rotari klubu Valjevo zahvali još jendom na finansijskoj pomoći za rekonstrukciju sedam kupatila u zgradi "grudnog" odeljenja.

Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće

Rotarijancu Valjeva i Velenja sade drveće (Foto: DjordjeDjokovic)

 

Povrišina bolničke parcela je preko 11 hektara, a od toga skoro polovina su zelene-parkovske površine, koje održava samo jedan zaposleni. Nije moguće da samo jedan čovek održava toliki park, naročito u mesecima kada se često kosi trava, otuda, prema rečima, Zorana Đurića Bolnica povremeno angažuje i JKP Vidrak kako bi bolnički krug bio čist i uredan.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 5 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...