Registracija Prijava preko FB
Mina Tadić i Bojana Perić (foto: Kolubarske.rs)
Mina Tadić i Bojana Perić (foto: Kolubarske.rs)
10.04.2019, 06:56

"Dani domaćih" u Europromu i u aprilu

č: | fb:

Kampanja vajevskog "Europroma" pod nazivom "Dani domaćih", u okviru koje se svakog meseca predstavlja po jedan ili više domaćih proizvođača, nastavljena je i u aprilu.

 

Ovaj put potrošači će u svim maloprodajnim objekatima "Europroma" imati priliku da po specijalnim akcijskim cenama kupe proizvode kompanije "Nektar" iz Bačke Palanke u okviru "Dana Nektara".

 

PR menadžer "Europroma" Bojana Perić je podsetila da kampanja promocije domaćih proizvoda traje već osam meseci i da je za to vreme u fokusu bilo osam nacionalnih kompanija, kao i sedam lokalnih i regionalnih, ili domaćih proizvođača.

  

Do sada su se, u okviru kapmanje "Dani domaćih", potrošačima predstvili i po povoljnim cenama ponudili svoje proizvode "Jaffa", "Neoplanta", "Knjaz Miloš", "Soko štark", "Zlatiborac", "Bambi" i "Nektar", kao i lokalni proizvođači mlekare "Kačarević" i "Agro Maja", "Europek", "S-Produkt", "Aronko", "Jablanik" i pekara "Beljić".

 

Bojana Perić navodi da nije slučajno pobrojala i danas sve domaće proizvođače učesnike kampnje "Dani domaćih". Kaže da je imala potrebu to da učini zbog toga što mnoga istraživanja pokazuju da bi potrošači u većoj meri kupovali domaće proizvode ukoliko bi bili jasno obeleženi da su proizvedeni na teritroriji Srbije.

  

- Jedan od ciljeva kampanje "Dani domaćih" upravo jeste da odrasle podsetimo ko su kvalitetni domaći proizvođači, koji decenijama postoje i proizvode u Srbiji, a mladima da predstavimo te proizvođače. Drugi cilj kampanje bio je, a i ostao, da odgovorimo na pitanje zašto domaće. Kada to pitanje postavimo potrošačima, prva njihova asocijacija je vezana za malog, lokalnog proizvođača, ili na nacionalnu kompaniju, i odgovaraju da domaće kupuju jer znaju od kojih sirovina je napravljeno, znaju da je kvalitetan proizvod, i da kupovinom tih proizvoda pomažu porodicama vlasnika firmi da kvalitetnije žive i da napreduju u poslu i na tržištu - rekla je Bojana Perić.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ona je podsetila na izjavu ekonomista koji objašnjavaju da od 100 dinara potrošenih na kupovinu domaće robe, čak 95 dinara ostaje u Srbiji, i taj novac odlazi na plate, penzije, zdravstvo, obrazovanje, kulturu..., jednom rečju utiče na kvalitet života u Srbiji. Kupovinom stranih proizvoda veliki deo novca odlazi van naše zemlje.

 

- Naravno, ni ovog puta ne želimo da pošaljemo poruku da uvek treba kupovati samo domaće, niti da vršimo pritisak na potrošača. U prodavnicama "Europroma" su 80 posto domaći proizvodi, ostatak je uvozna roba, što znači da mi našim kupcima nudimo mogućnost izbora. Ali i ističemo da treba kupovati kvalitetan i cenovno prihvatljiv proizvod, a to je domaća roba - ukazala je Perić.

 

Mina Tadić, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji "Nektar", kaže da kompanija podržava sve one aktivnosti koje imaju za cilj promociju domaćih proizvođača.

 

- Za 20 godina postojanja prešli smo dug put od malog porodičnog biznisa do regionalnog lidera u proizvodnji voćnih sokova ostvarivši preko milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji od osnivanja. Kvalitet "Nektar" sokova dolazi iz potpuno zaokruženog procesa proizvodnje i to na domaćem terenu - rekla je Tadić.

Mina Tadić

Mina Tadić (Foto: Kolubarske.rs)

 

Navela je da komapnija iz Bačke Palanke sarađuje sa preko 10 hiljada poljoprivrednika iz Srbije, kao i da ima sopstvene plantaže voća koje se prostiru na preko 650 hektara. Posebno su ponosni na činjenicu da "Nektar" ima najveći kapacitet primarne prerade voća u Srbiji i u regionu, koja iznosi 120 hiljada tona godišnje. Najveći deo prerade voća se odvija na tri lokacije u Srbiji – u Bačkoj Palanci, u Vladičinom Hanu i Arilju.

 

- Danas zajedno promovišemo domaći kvalitet, kvalitet koji dolazi sto posto iz domaće proizvodnje, jer samo tako možemo zajedno da doprinesemo razvoju srpske privrede - poručila je Mina Tadić.

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 1 dan 3 sati

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...