Irena Matić u angiosali
Irena Matić u angiosali
08.08.2014, 10:59

Angiosala počinje da radi krajem avgusta

č: | fb:

Angiosala u Valjevskoj bolnici bi trebalo da počne da radi krajem avgusta, rekao je za Kolubarske.rs direktor te ustanove dr Dobrivoje Grujičić. Zbog kvara rendgen cevi za čiju je popravku potrebno preko 7 miliona dinara, koje treba da obezbedi Ministarstvo zdravlja Srbije, angiosala je prestala da radi 28. jula.

- Simensovi serviseri su 1. avgusta napravili zapisnik koji smo zajedno sa odgovarajućom dokumentacijom juče poslali u Ministarstvo zdravlja, s tim što sam i kontaktirao sa državnim sekretarom jer to mora da prođe kroz odgovarajuću komisiju. Dobio sam informaciju da će komisija zasedati krajem avgusta, tako da očekujemo da se taj problem tada i reši. Sve takve i slične probleme rešavali smo uz pomoć Ministarstva zdravlja, ali ne možemo ništa raditi dok ne dobijemo saglasnost komisije, takva je procedura, a nakon toga nam sledi javna nabavka. Cev koja je u kvaru i zbog čega ne radi angiosala, je zamenjena u martu prošle godine i tada je koštala 7 miliona i 100 hiljada dinara – kazao je dr Dobrivoje Grujičić.

U narednom periodu pacijenti sa akutnim infarktom će u Valjevskoj bolnici biti zbrinjavani konzervativno, a za ostale procedure koje se rade u angiosali biće upućeni u Klinički centar Srbije. Angiosala, u kojoj se zbrinjavaju pacijenti zapadne Srbije, otvorena je pre četiri godine, u opremanje je uloženo oko 100 miliona dinara, a valjevski lekari su uspeli da spasu 1.000 života. 

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Dobrivoje Grujičić kaže da su svi ostali dijagnostički aparati u funkciji, pre svega skener i magnetna rezonanca, koji su prošle godine zbog kvarova bili u havarijskom režimu rada.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...