Irena Matić u angiosali
Irena Matić u angiosali
08.08.2014, 10:59

Angiosala počinje da radi krajem avgusta

č: | fb:

Angiosala u Valjevskoj bolnici bi trebalo da počne da radi krajem avgusta, rekao je za Kolubarske.rs direktor te ustanove dr Dobrivoje Grujičić. Zbog kvara rendgen cevi za čiju je popravku potrebno preko 7 miliona dinara, koje treba da obezbedi Ministarstvo zdravlja Srbije, angiosala je prestala da radi 28. jula.

- Simensovi serviseri su 1. avgusta napravili zapisnik koji smo zajedno sa odgovarajućom dokumentacijom juče poslali u Ministarstvo zdravlja, s tim što sam i kontaktirao sa državnim sekretarom jer to mora da prođe kroz odgovarajuću komisiju. Dobio sam informaciju da će komisija zasedati krajem avgusta, tako da očekujemo da se taj problem tada i reši. Sve takve i slične probleme rešavali smo uz pomoć Ministarstva zdravlja, ali ne možemo ništa raditi dok ne dobijemo saglasnost komisije, takva je procedura, a nakon toga nam sledi javna nabavka. Cev koja je u kvaru i zbog čega ne radi angiosala, je zamenjena u martu prošle godine i tada je koštala 7 miliona i 100 hiljada dinara – kazao je dr Dobrivoje Grujičić.

U narednom periodu pacijenti sa akutnim infarktom će u Valjevskoj bolnici biti zbrinjavani konzervativno, a za ostale procedure koje se rade u angiosali biće upućeni u Klinički centar Srbije. Angiosala, u kojoj se zbrinjavaju pacijenti zapadne Srbije, otvorena je pre četiri godine, u opremanje je uloženo oko 100 miliona dinara, a valjevski lekari su uspeli da spasu 1.000 života. 

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Dobrivoje Grujičić kaže da su svi ostali dijagnostički aparati u funkciji, pre svega skener i magnetna rezonanca, koji su prošle godine zbog kvarova bili u havarijskom režimu rada.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 52 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 52 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar