Registracija Prijava preko FB
Espresso kafa i bajadera (foto: Đorđe Đoković)
Espresso kafa i bajadera (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2019, 06:53

Gradonačelnik za bajadere i espresso mesečno potroši nečiju platu

č: | fb:

Iz budžeta Grada je, za samo šest meseci prošle godine, za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno preko 3,8 miliona dinara. Od tog iznosa, preko dva miliona dinara potrošeno je za hranu i piće, dok je ostatak "otišao" na raznorazne poklone, u većini slučajeva poznat je darodavac, ali ne i primalac poklona.

 

Najviše novca za hranu, piće i poklone potrošili su gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i Gradsko veće blizu 1,6 miliona dinara, Skupština grada je potrošila preko 1,2 miliona, dok je za piće i hranu sa pozicije Gradska uprava potrošeno blizu pola miliona dinara, i isto toliko za poklone.

 

Sudeći prema računima za hranu i piće, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović obožava espresso kafu i bajadere. On je za 155 radnih dana u svom kabinetu popio 2500 espresso kafa i pojeo 4200 bajadera; što znači da je dnevno ispijao 16 espresso kafa i jeo 27 bajadera.

 

Za ovaj topli napitak, mleko za espresso i mali slatkiš, gradonačelnik je za sedam meseci potrošio skoro 200.000 dinara, što znači da je mesečni trošak bio 28.500 dinara. Poređenja radi recimo da, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada preduzetnika i zaposlenih kod njih iznosi 27.000 dinara. Poređenja radi recimo da mesečni troškovi škole u Donjoj Kamenici, koju je Grad zatvorio zbog "visokih troškova", iznose 12.500 dinara.

 

"Poslovni ručkovi"

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je potpisao račune za deset "poslovnih ručkova" koji su koštali preko 150.000 dinara. Sudeći prema računima, omiljeni ugostiteljski objekti valjevskog gradonačelnika i njegovih saradnika su "Kod Laze" i "Paviljon".

 

U svakom nalogu za plaćanje kafanskih računa, koji su dostavljeni Odeljenju finansija, piše "poslovni ručak", međutim neki od tih "poslovnih ručkova" su bili u večernjim satima.

 

Tako je na "poslovnom ručku" u 21.50 bilo rukovodstvo Grada sa kolegama iz Kolubarskog okruga; nije poznato koje kolege su se družile na "poslovnom ručku" koji je koštao sedam hiljada dinara. Odbornik Skupštine grada Miloš Kovačević je, po nalogu gradonačelnika, "poslovno ručao" u 22.59 sa gostima iz Belorusije...

 

Na donatorskoj večeri za kampanju "Rodi se na lepom mestu" u Omni centru, hranu i piće gradonačelnik i saradnici platili su 27.560 dinara.

 

Među računima za "poslovni ručak", sudeći prema nalozima za plaćanje a plaćani su po nalogu gradonačelnika, rukovodstvo Grada je često ručalo sa "potencijalnim investitorima", međutim ni u jednom nalogu nije pisalo ko su i odakle su "potencijalni investitori", niti ko je sa "potencijalnim investitorima" ručao. 

 

Pokloni

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je iz gradske kase potrošio skoro pola miliona dinara za poklone. Među poklonima ima onih koji zaista predstavljaju reprezentaciju, poput suvenira kupljenih u valjevskoj Turističkoj organizaciji poklonjenih gostima iz Belorusije, Zvornika i Australije.

 

Sudeći prema računima, gradonačelnik rado poklanja, nije poznato kome, "Jezdić rakiju"; u dva navrata nabavljeno je 39 flaša plaćenih oko 80.000 dinara.

 

Gradonačelnik Gvozdenović je za šahovski memorijal "Momčilo Gvozdenović Triša" kupio figure, table i šahovski sat, koji su plaćeni 50.000 dinara, a na kartici za plaćanje piše "poklon" i navodna reprezentacija, dok je streljačkom klubu "Centar plus" za takmičenje na državnom prvenstvu poklonio trenerke i majice, vredne oko 85.000 dinara.

Aktuelno

Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 18 sati 24 minuta

Srbija je i ovde odbranjena. Koja ili kakva?

Prođe, "bez žrtava u ljudstvu i materijalu", pokušaj "parade ponosa". Spreči je "nekoliko stotina mladih", u organizaciji ovdašnjih "četnika!". Stavimo prst u dupe (stavljanje na čelo odavno ne...  · 6 komentara

Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Dva dana pre najavljenog roka Pre 20 sati 11 minuta

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Kamenitovac-Mratišić, deonici koja je bila pod višednevnom blokadom za teretni saobraćaj. Odblokrana je nakon obećanja da će radovi početi najkasnije 15....  · 4 komentara

Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 15.09.2019

Novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici

Od danas važi novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici. Iz leve trake samo levo, iz desne pravo i desno. Rešenjem Gradske uprave Valjevo data je saglasnost na ove izmene, shodno preporukama...  · 9 komentara