Registracija Prijava preko FB
Espresso kafa i bajadera (foto: Đorđe Đoković)
Espresso kafa i bajadera (foto: Đorđe Đoković)
25.04.2019, 06:53

Gradonačelnik za bajadere i espresso mesečno potroši nečiju platu

č: | fb:

Iz budžeta Grada je, za samo šest meseci prošle godine, za usluge reprezentacije, ugostiteljske usluge i poklone potrošeno blizu 3,3 miliona dinara. Od tog iznosa, skoro dva miliona dinara potrošeno je za hranu i piće, dok je ostatak "otišao" na raznorazne poklone, u većini slučajeva poznat je darodavac, ali ne i primalac poklona.

 

Najviše novca za hranu, piće i poklone potrošili su gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i Gradsko veće blizu 1,6 miliona dinara, Skupština grada je potrošila preko 1,2 miliona, dok je za piće i hranu sa pozicije Gradska uprava potrošeno blizu pola miliona dinara.

 

Sudeći prema računima za hranu i piće, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović obožava espresso kafu i bajadere. On je za 155 radnih dana u svom kabinetu popio 2500 espresso kafa i pojeo 4200 bajadera; što znači da je dnevno ispijao 16 espresso kafa i jeo 27 bajadera.

 

Za ovaj topli napitak, mleko za espresso i mali slatkiš, gradonačelnik je za sedam meseci potrošio skoro 200.000 dinara, što znači da je mesečni trošak bio 28.500 dinara. Poređenja radi recimo da, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada preduzetnika i zaposlenih kod njih iznosi 27.000 dinara. Poređenja radi recimo da mesečni troškovi škole u Donjoj Kamenici, koju je Grad zatvorio zbog "visokih troškova", iznose 12.500 dinara.

 

"Poslovni ručkovi"

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je potpisao račune za deset "poslovnih ručkova" koji su koštali preko 150.000 dinara. Sudeći prema računima, omiljeni ugostiteljski objekti valjevskog gradonačelnika i njegovih saradnika su "Kod Laze" i "Paviljon".

 

U svakom nalogu za plaćanje kafanskih računa, koji su dostavljeni Odeljenju finansija, piše "poslovni ručak", međutim neki od tih "poslovnih ručkova" su bili u večernjim satima.

 

Tako je na "poslovnom ručku" u 21.50 bilo rukovodstvo Grada sa kolegama iz Kolubarskog okruga; nije poznato koje kolege su se družile na "poslovnom ručku" koji je koštao sedam hiljada dinara. Odbornik Skupštine grada Miloš Kovačević je, po nalogu gradonačelnika, "poslovno ručao" u 22.59 sa gostima iz Belorusije...

 

Na donatorskoj večeri za kampanju "Rodi se na lepom mestu" u Omni centru, hranu i piće gradonačelnik i saradnici platili su 27.560 dinara.

 

Među računima za "poslovni ručak", sudeći prema nalozima za plaćanje a plaćani su po nalogu gradonačelnika, rukovodstvo Grada je često ručalo sa "potencijalnim investitorima", međutim ni u jednom nalogu nije pisalo ko su i odakle su "potencijalni investitori", niti ko je sa "potencijalnim investitorima" ručao. 

 

Pokloni

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je iz gradske kase potrošio skoro pola miliona dinara za poklone. Među poklonima ima onih koji zaista predstavljaju reprezentaciju, poput suvenira kupljenih u valjevskoj Turističkoj organizaciji poklonjenih gostima iz Belorusije, Zvornika i Australije.

 

Sudeći prema računima, gradonačelnik rado poklanja, nije poznato kome, "Jezdić rakiju"; u dva navrata nabavljeno je 39 flaša plaćenih oko 80.000 dinara.

 

Gradonačelnik Gvozdenović je za šahovski memorijal "Momčilo Gvozdenović Triša" kupio figure, table i šahovski sat, koji su plaćeni 50.000 dinara, a na kartici za plaćanje piše "poklon" i navodna reprezentacija, dok je streljačkom klubu "Centar plus" za takmičenje na državnom prvenstvu poklonio trenerke i majice, vredne oko 85.000 dinara.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović  (foto: skrinšot)
Pet dobrih primera Pre 17 sati 50 minuta

Ko laže taj ...

"Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", naslov je plaćenog teksta koji je juče objavljen u Kuriru, u kome je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izneo brojne neistine i obmanuo čitaoce.  · 7 komentara

Plakat Dana muzičke škole (foto: )
Ciklusom koncerata Pre 20 sati 15 minuta

Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a...

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Na Izložbi pozorišnog plakata u okviru "Sterijinog pozorja" Pre 22 sati 7 minuta

Treća nagrada za Dušana Arsenića

Plakat za prošlogodišnji "Abro fest", autora Dušana Arsenića osvojio je treću nаgrаdu na Izložbi pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu. Plakat...

Slobodan Gvozdenović na Džez festu (foto: )
Na valjevskom džez festu 20.05.2019

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

Druge večeri glavnog programa Džez festa publiku su pozrdavili Aleksandar Gajović državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović, koga je publika...  · 14 komentara