Miloš Pavić (foto: Đorđe Đoković)
Miloš Pavić (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2014, 13:02

Obućina više nije odbornik

č: | fb:

Zbog partijske nediscipline Vojkan Obućina više nije odbornik Pokreta za Valjevo u Skupštini grada, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

- Posle više razgovora  o tome da je neaktivan, da ne dolazi na sednice Skupštine grada, koje je napuštao pre završetka, niti je u lokalnom parlamentu zastupao stavove Pokreta, Vojkan Obućina je obećao da će vratiti mandat odbornika da bismo ga zamenili drugim članom. Kako to do danas nije učinio, Izvršni odbor Pokreta odlučio je da Obućina više ne bude odbornik u lokalnom parlamentu - objasnio je Miloš Pavić, potpredsednik Izvršnog odbora i dodao da će o njegovom daljem statusu i članstvu odlučiti Skupština Pokreta za Valjevo.

Govoreći o postavljanju Svetlane Janković Beljanski za pomoćnika gradonačelnika za socijalna i humanitarna pitanja Pavić je naveo to kao pozitivan primer.

- Dobro je to što je osoba ženskog pola i lice sa invaliditetom izborana  baš na radno mesto lica koje razume potrebe tih sugrađana – kazao je Pavić i istakao njenu veliku ulogu u brojnim aktivnostima i dosadašnjem zalaganju za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom.

Pavić je još jednom ukazao na problem malog broja pristupnih  rampi koje su postavljene na ulaze javnih institucija kao i na  ivičnjake i raskrsnice koji nisu prilagođeni osobama sa invaliditetom. Urbanistima je poručio da prilikom davanja saglasnosti za radove na objektima, obavezno u projekte uvrste izradu rampi.

Miloš Pavić je rekao da je reakcija Štaba za odbranu od poplava u Valjevu bila dobra i efikasna, kao i trud građana koji su pomagali na nasipima, ali da se moglo delovati više preventivno, u smislu podizanja zaštitinog bedema pre izlivanja Kolubare na mostu kod Jadra.

- Sada je potrebno tražiti dopunska sredstva ili donacije za obnovu i bolje uređenje korita reke Kolubare kroz grad, koje je u sadejstvu sa branom u Rovnima odigralo veliku ulogu u prihvatanju velike količine vode i smanjenju poplavnog talasa, kao i njenih pritoka Obnice i Jablanice – rekao je na konferenciji za novinare Pokreta za Valjevo Miloš Pavić.

 

Aktuelno

Skupština grada (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Skupština grada Pre 29 minuta

Gradonačelnik o prvom rebalansu budżeta Valjeva

Skupština grada usvojila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva za 2024. godinu kojim su budžetska sredstva, u odnosu na osnovnu Odluku o budžetu, uvećana za 1,76 posto. Gradonačelnik Lazar...

 (foto: )
Festival "Znanjem za budućnost" Pre 29 minuta

Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mbot robota

U osnovnoj školi u Divcima će u utorak 19.03.2024. godine biti održano 9. Okružno takmičenje u korišćenju dronova i mBot robota dve generacije. Najbolje plasirane ekipe sa okružnih takmičenja će se...

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 1 dan

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara