Registracija Prijava preko FB
Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Jakova Nenadovića (foto: Đorđe Đoković)
16.05.2019, 06:57

Zanemarena jedna od najdužih ulica u gradu

č: | fb:

Stanovnici Ulice Jakova Nenadovića, levi krak pored Dročinskog groblja do izlaska na Šabački put, već 16 godina "biju bitku" za, kako su rekli, "pristojan i normalan život".

 

Kažu da su udaljeni samo tri kilometra od centra grada, a kao da žive u nekom zabitom mestu. Naglašavaju da uredno plaćaju porez, ali od lokalne samouprave ne dobijaju ništa, osim višegodišnjih obećanja da će i levi krak Ulice Jakova Nenadovića biti infrastrukturno uređen.

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

 

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Oni su se nekoliko puta obraćali gradskoj vlasti, poslednji put u februaru ove godine kada su na adresu Gradske uprave poslali zahtev sa potpisima 50 građana. Traže da se u "okviru programa komunalne izgradnje planira proširenje i rekonstrukcija Ulice Jakova Nenadovića, levi krak pored Dročinskog groblja do izlaska na Šabački put, izgradnja kanalizacije, ulične rasvete, rekonstrukcija elektro mreže".

 

Iz Gradske uprave ni do danas nisu dobili odgovor na zahtev upućen pre tri meseca. Dodaju da su dopis naslovili i na člana Gradskog veća Miroljuba Ivanovića, međutim ni od njega nema odgovora.

 

- Mi smo gradska Mesna zajednica, ali kao da nismo. Nemamo kanalizaciju, nemamo uličnu rasvetu, bandere su bagremove i stare, samo gledamo kada će pasti, ulica je prepuna rupa, nisu krpljene više od dve godine. Kada pada kiša, ulica se pretvara u bare i kaljugu. Ovde živi više od dvadesetoro dece, koja se uveče iz škole peške vraćaju kući uzanom ulicom bez trotoara i bez ulične rasvete. Nelagodno im je zbog toga što po mraku prolaze pored groblja. Ponadali smo se da će i naš krak ulice biti rekonstruisan, početkom ove godine, kada su radili "donji deo" Ulice Jakova Nenadovića. Međutim i ovaj put smo zaobiđeni - očajni su stanovnici "zaboravljenog" dela Ulice Jakova Nenadovića.

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

 

Ulica Jakova Nenadovića je jedna od najdužih ulica u Valjevu, koja se sastoji iz nekoliko krakova, i koja je godinama rađena "po segmentima".

 

Sagovornici Kolubarskih.rs tvrde da je Ulica Jakova Nenadovića "rađena bez reda i plana, zavisno od toga ko je na vlasti i ko ima veći uticaj ili dobru partijsku poziciju".

 

Nedavno je završena rekonstrukcija 450 metara od raskrsnice sa Šabačkom ulicom do Dročinske ulice. Nejasno je zbog čega radovi nisu nastavljeni još jedan kilometar, naročito jer je ta deonica ulice u "katastrofalnom stanju".

 

Kao dokaz za tvrdnju da je ulica rađena "bez plana" opisuju kako izgleda Ulica Jakova Nenadovića.

 

"Kada krenete od mesta gde se završava novi asfalt, od raskrsnice ulica Jakova Nenadovića i Dročinske, nekoliko stotina metara ulice je u katastrofalnom stanju – propala i prepuna rupa. Onda, sledi oko 400 metara "dobre" ulice, asfaltirana je pre par godina, a onda opet deonica prepuna rupa", navode sagovornici Kolubarskih.rs.

 

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Ulica Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića (Foto: Đorđe Đokovića)

Stanovnike Ulice Jakova Nenadovića ne napušta nada da će gradski čelnici prihvatiti ili bar razmotriti njihov zahtev i da će se i "levi krak" ulice naći u planu i programu komunalne izgradnje u ovoj godini. Veruju da će, za početak, biti zakrpljene rupe kako bi im se koliko-toliko olakšao život.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović  (foto: skrinšot)
Pet dobrih primera Pre 18 sati 15 minuta

Ko laže taj ...

"Pet dobrih primera rada gradske vlasti u Valjevu", naslov je plaćenog teksta koji je juče objavljen u Kuriru, u kome je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izneo brojne neistine i obmanuo čitaoce.  · 7 komentara

Plakat Dana muzičke škole (foto: )
Ciklusom koncerata Pre 20 sati 39 minuta

Valjevska muzička škola obeležava 65 godina

Valjevska muzička škola ciklusom koncerata obeležava 65 godina svog uspešnog rada. Večeras od 18 časova u sali škole koncert najmlađih, u sredu je veliki koncert horova i orkestara škole, a...

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Na Izložbi pozorišnog plakata u okviru "Sterijinog pozorja" Pre 22 sati 32 minuta

Treća nagrada za Dušana Arsenića

Plakat za prošlogodišnji "Abro fest", autora Dušana Arsenića osvojio je treću nаgrаdu na Izložbi pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja u okviru "Sterijinog pozorja" u Novom Sadu. Plakat...

Slobodan Gvozdenović na Džez festu (foto: )
Na valjevskom džez festu 20.05.2019

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izviždan

Druge večeri glavnog programa Džez festa publiku su pozrdavili Aleksandar Gajović državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvzdenović, koga je publika...  · 14 komentara