Registracija Prijava preko FB
Studenti i profesori VIPOS čistili Divčibare (foto: VIPOS)
Studenti i profesori VIPOS čistili Divčibare (foto: VIPOS)
27.05.2019, 11:15

Studenti i profesori čistili Divčibare

č: | fb:

Studenti i predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija ponovo su čistili Divčibare, na tradicionalnoj prolećnoj ekološkoj akciji za uređenje vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, koja je prvi put organizovana 2011. godine.

 

Ovogodišnja jednodnevna "radna akcija" u kojoj je učestvovalo više od 30 studenata i pet profesora VIPOS-a, obuhvatila je prilazni put do Divčibara preko Rajkovića, širi krug od Vojničke česme do Vidikovca i Paljbe, te čišćenje oko objekata u centru naselja, pešačkih staza i prilaza skijalištu.

 

Tokom akcije, uklonjeno je i nekoliko manjih deponija, naročito na putu do Divčibara preko Rajkovića, a vredi istaći da odbačeno smeće, ostalo nakon prvomajskih praznika na deonici Vidikovac-Paljba na veoma nepristupačnom terenu, nije moglo drugačije da bude prikupljeno sem "ručno", što su učinili naši student i predavači.

 

Na kraju, u akciji čišćenja Divčibara, prikupljeno je nekoliko desetina velikih džakova najrazličitijeg smeća od papira, plastične ambalaže do delova odbačene bele tehnike i sanitarija. U dogovoru sa JKP "Vidrak", koje je podržalo ovu ekološku akciju, njihovi radnici će prikupljeni otpad sa Divčibara odvesti do gradske deponije.

 

Kao i tokom prethodnih akcija, na mestima za kampovanje i u blizini pešačkih staza na Divčibarama, studenti i profesori VIPOS-a su postavili plastificirane placate sa upozorenjima da se smeće ne odbacuje van kanti i kontejnera, kao i apelima da se čuva priroda vazdušne banje na Maljenu.

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.02.2020

Uhapšen diler

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je N. U. (25) iz Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 4 komentara

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije 22.02.2020

Parlamentarizam ili despotizam?

Da nije bilo troje odbornika opozicije, koji su diskutovali i postavili po neko pitanje na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, zasedanje lokalnog parlamenta bi trajalo poput sednica Gradskog veća...  · 5 komentara

Mihailo Milutinović i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Skupštine grada 21.02.2020

"Šta reći, a da nije dijagnoza?"

Skupština grada usvojila je rebalans budžeta i odluku o kreditnom zaduživanju za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića. Gradonačelnik ponovo vređao odbornike opozicije i pokušao zamenom teza da...  · 17 komentara