Registracija Prijava preko FB
Studenti i profesori VIPOS čistili Divčibare (foto: VIPOS)
Studenti i profesori VIPOS čistili Divčibare (foto: VIPOS)
27.05.2019, 11:15

Studenti i profesori čistili Divčibare

č: | fb:

Studenti i predavači Visoke poslovne škole strukovnih studija ponovo su čistili Divčibare, na tradicionalnoj prolećnoj ekološkoj akciji za uređenje vodeće turističke destinacije valjevskog kraja, koja je prvi put organizovana 2011. godine.

 

Ovogodišnja jednodnevna "radna akcija" u kojoj je učestvovalo više od 30 studenata i pet profesora VIPOS-a, obuhvatila je prilazni put do Divčibara preko Rajkovića, širi krug od Vojničke česme do Vidikovca i Paljbe, te čišćenje oko objekata u centru naselja, pešačkih staza i prilaza skijalištu.

 

Tokom akcije, uklonjeno je i nekoliko manjih deponija, naročito na putu do Divčibara preko Rajkovića, a vredi istaći da odbačeno smeće, ostalo nakon prvomajskih praznika na deonici Vidikovac-Paljba na veoma nepristupačnom terenu, nije moglo drugačije da bude prikupljeno sem "ručno", što su učinili naši student i predavači.

 

Na kraju, u akciji čišćenja Divčibara, prikupljeno je nekoliko desetina velikih džakova najrazličitijeg smeća od papira, plastične ambalaže do delova odbačene bele tehnike i sanitarija. U dogovoru sa JKP "Vidrak", koje je podržalo ovu ekološku akciju, njihovi radnici će prikupljeni otpad sa Divčibara odvesti do gradske deponije.

 

Kao i tokom prethodnih akcija, na mestima za kampovanje i u blizini pešačkih staza na Divčibarama, studenti i profesori VIPOS-a su postavili plastificirane placate sa upozorenjima da se smeće ne odbacuje van kanti i kontejnera, kao i apelima da se čuva priroda vazdušne banje na Maljenu.

Aktuelno

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018. Pre 9 sati 48 minuta

Napad je najbolja odbrana

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes...  · 8 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 15 sati 49 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.  · 1 komentar

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike 21.07.2019

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...  · 2 komentara