Bivši Divin magacin (foto: Đorđe Đoković)
Bivši Divin magacin (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2019, 06:17

Lidl u Valjevu sledeće godine

č: | fb:

Nemački trgovinski lanac Lidl otvoriće maloprodajni objekat u Valjevu početkom sledeće godine, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Savremeni diskont biće smešten na prostoru bivših magacina trgovinskog preduzeća Diva, na raskrsnici ulica Vladike Nikolaja i Pop Lukine, a prostiraće se na površini od preko 2000 kvadrata.

 

Prema nezvaničnim informacijama predstavnici kompanije Lidl su postigli dogovor o kupovini bivših Divinih magacina sa vlasnicima tog prostora, a da ovaj put investiciju i planove podržava i Grad, potvrda je poziv za javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje parcele u Pop Lukinoj ulici, koji je krajem prošle nedelje objavila Gradska uprava a nosilac urbanističkog projekta je Lidl Srbija.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs iz Gradske uprave kaže da se ovim urbanističkim projektom stvaraju planski uslovi da Lidl gradi svoj kompleks na toj parceli. "Trebalo bi da Lidl svoju prodavnicu u Valjevu otvori na proleće sledeće godine", navodi naš sagovornik.

 

Podsećamo, Valjevo je bilo među prvim gradovima u Srbiji gde je nemački trgovinski lanac planirao otvaranje svog objekta. Pre šest godina Lidl je kupio parcelu od grada Valjeva kod zapadne kapije "Krušika", međutim ispostavilo se da površina od 57 ari nije dovoljna za izgradnju standardizovanog prodajnog objekta Lidla. Tada je bilo reči i da će nemačka kompanija otpočeti pregovore sa Gradom kako bi kupljenu parcelu menjala za neku veću, uz doplatu. 

 

Međutim to nije realizovano, da bi prošle godine predstavnici nemačke kompanije razgovarali sa vlasnicima bivših Divinih magacina o kupovini tog prostora. Kako je tada rečeno dogovor nije postignut jer je "zapelo" kod rešenja za pristupnu saobraćajnicu.

 

Naime, kako je u decembru prošle godine objasnio zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović, predstavnici kompanije Lidl tražili su da se izgradi kružni tok na raskrsnici ulica Pop Lukina i Vladike Nikolaja. "Naši saobraćajni inženjeri su rekli da je to apsolutno nemoguće. Nudili smo alternativu da im se obezbedi uključenje iz Dušanove, ali oni to nisu hteli", rekao je Milutinović.

 

Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da je sada u opticaju predlog, koji će najverovatnije biti prihvaćen, da se na raskrsnici Pop Lukine i Ulice vladike Nikolaja postave semafori. Dodaje da je načelno dogovoreno da će izgradnju te raskrsnice i postavljanje signalizacije finansirati nemačka kompanija.

 

Ponavlja da se na tom delu "duplih traka" ne može graditi kružni tok jer bi bilo malo rastojanje između raskrsnice kod Nacionalne službe, kružnog toka i starog SUP-a, i tu bi tri-četiri šlepera "ugasilo" ceo zeleni talas koji imamo. Osim toga, kaže, kružni tokovi se ne prave na dve saobraćajne trake, jer bi to podrazumevalo "dupli krug", što je apsurdno.

 

"Osim što nam treba dobro rešenje pristupnih saobraćajnica koje bi omogućile prolaz šleperima, važno nam je i dobro rešenje, ali nam je pre svega važna bezbednost, za pešake koji prolaze Pop Lukinom ulicom i prelaze duple trake", kaže naš sagovornik.

 

Dodaje da svoj sud o rešenju za pristupne saobraćajnice mora dati i Ministarstvo građevinsrstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Otvaranjem dve nove prodavnice, pre četiri dana, u Obrenovcu i Sremskoj  Mitrovici broj Lidl objekata u Srbiji popeo se na 29. Osim prehrambenih proizvoda, Lidl potrošačima pruža i asortiman neprehrane koji odgovara sezonskim potrebama.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 44 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 14 sati 53 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara