Registracija Prijava preko FB
David Maksimović i Dragan Đurđević  (foto: Kolubarske.rs)
David Maksimović i Dragan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
10.06.2019, 11:23

David Maksimović predsednik Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Dragana Đurđevića profesora fizičkog vaspitanja u Valjevskoj gimnaziji, preuzeo je arhitekta David Maksimović, suvlasnik GP Kej, koji će funkciju obavljati do kraja juna 2020. godine.

 

Primopredaji dužnosti predsednika Rotari kluba, pred istek stare (30. jun) i početak nove rotarijanske godine (1. jul), održanoj u Šušeoci u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu "Eko impuls" prisustvovali su rotarijanci iz više klubova Beograda, Novog Sada, Zemuna, Čačka, Valjeva, kao i brojni gosti.

 

U duhu jednog od svojih važnih principa da služe lokalnoj zajednici, valjevski rotarijanci već sedam godina nagrađuju najbolje učenike jedne ovdašnje srednje škole, a ove godine izbor je "pao" na Poljoprivrednu školu sa domom učenika Valjevo. Novčane nagrade dobile su maturantkinje Sara Trifunović i Tamara Vilotić.

 

Nagrađene učenice i sportisti

Nagrađene učenice i sportisti (Foto: Kolubarske.rs)

Rotarijanci su od ove godine počeli i sa akcijom nagrađivanja po dvoje najboljih mladih sportista koji su u prethodnom periodu ostvarili značajne rezultate na takmičenjima. Prvi laureati u ovoj kategoriji postali su mlada plivačica Maša Cvetković, vlasnica tri državna rekorda u tom sportu i rvač Strahinja Đermanović, prvak države i osvajač bronzane medalje na prvenstvu Balkana.

Radiša Srećković

Radiša Srećković (Foto: Kolubarske.rs)

 

Rotarijanac Radiša Srećković i njegova firma "Enel" ove godine su jednokratnom stipendijom nagradili maturantkinju Valjevske gimnazije Ninu Matić, odličnu učenicu, buduću brucoškinju koja je zahvaljujući izvanrednim rezultatima na takmičenjima upisala Elektrotehnički fakultet bez polaganja prijemnog ispita.

 

Godinu, koja je brzo prošla, obeležile su brojne humanitarne akcije, rekao je dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Dragan Đurđević.

 

- Poklonili smo računare Osnovnoj školi "Miloš Marković" iz Donjih Leskovica i Poljoprivrednoj školi sa domoma učenika Valjevo, zatim veliki humanitarni koncert u Centru za kulturu koji je, uz našu podršku, organizovao Rotaract klub Valjevo, a prihod od prodatih karata i donacija upućen je Udruženju "Korak napred" koje okuplja osobe obolele od cerebralne paralize. Takođe, novogodišnja donacija sredstava Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice Valjevo, finansirali smo kompletnu rekonstrukciju sedam kupatila u Opštoj bolnici, organizacija humanitarnog skijaškog takmičenja na Divčibarama, zajedno sa udruženjem "Rodi se na lepom mestu", čiji prihod je takođe uplaćen porodilištu valjevske bolnice. Zajedno sa rotarijancima iz Velenja, članovi Rotari kluba Valjevo su u aprilu, u mesecu ekologije, nabavili i posadili 40 stabala javora u krugu Opšte bolnice Valjevo i donirali 2000 evra Ekološkom društvu "Gradac" za nabavku solarnog panela namenjenog za snabdevanje strujom ekološke kuće na Šarenom platnu – naveo je Đurđević samo neke od akcija Rotari kluba Valjevo u prethodnoj rotarijanskoj godini.

David Maksimović i Dragan Đurđević - izjava za medije

David Maksimović i Dragan Đurđević - izjava za medije (Foto: Kolubarske.rs)

  

Novi predsednik Rotari Valjevo David Maksimović kaže da će rotarijanci i u godini koja je pred nama nastaviti sa akcijama.      

 

 - I u narednom periodu humanitarni rad i akcije Rotari kluba Valjevo biće fokusirani na mlade i oblasti obrazovanja, ekologije, zdravstva i pomoći lokalnoj zajednici. Veliki deo naše energije biće usmeren na saradnju s Ekološkim društvom Gradac za očuvanje reke Gradac koja je ekološki simbol našeg grada. Sledećg meseca pustićemo u rad solarne panele i svakao nastavićemo sa našim ekološkim akcijama sadnje drveća – rekao je Maksimović.

 

Novi predsednik Rotari kluba Valjeva kaže da je u Klubu došlo do "blage" smene generacija.

 

- Valjevski Rotari klub je posebno ponosan na činjenicu da je, od 50 Rotari klubova u Srbiji, među retkim koji je zadržao bazično članstvo, s obzirom na to da je većina onih koji su učestvovali u osnivanju Kluba 1996. godine i danas članovi. Ali došlo je vreme da neki novi, mlađi ljudi preuzmu aktivnosti i unesu neku novu energiju, naravno uz podršku i pomoć naših starijih kolega – rekao je David Maksimović.

 

 

Aktuelno

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 7 minuta

Sliku svoju ljubim

"Radije bih da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam", Kurt Kobejn.   Nivo patriotizma je najviši u redovima vlasti, nijedna druga država im ovo ne bi...

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Razgovori pod lipom 17.08.2019

Bojkot izbora kao sredstvo, a ne kao cilj

Bez slobodnih medija nema slobodnih i fer izbora. Ne smemo dozvoliti da fingiranim izborima produžavamo agoniju Srbije, poruka je jučerašnjih "Razgovora pod lipom". Govorili Dragoslav Šumarac,...

Deonica autoputa Obrenovac- Ljig (foto: Miroslava Kojić)
U nedelju 16.08.2019

Otvaranje autoputa od Obrenovca do Ljiga

Deo autoputa Obrenovac- Ljig, svečano će biti pušten u saobraćaj, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u nedelju, 18. avgusta. Svečanost je zakazana kod naplatne stanice Ljig...  · 2 komentara

Restoran Platani (foto: Đorđe Đoković)
Okončana javna nabavka za ugostiteljske usluge 16.08.2019

"Kod Laze" na poslovne ručkove i večere

Najpovoljniju i jedinu ponudu za pružanje ugostiteljskih usluga dostavila je UR "Kod Laze", tako da će narednih godinu dana poslovni ručkovi i večere za lokalne funkcionere i njihove goste biti...  · 7 komentara