David Maksimović i Dragan Đurđević  (foto: Kolubarske.rs)
David Maksimović i Dragan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
10.06.2019, 11:23

David Maksimović predsednik Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Dragana Đurđevića profesora fizičkog vaspitanja u Valjevskoj gimnaziji, preuzeo je arhitekta David Maksimović, suvlasnik GP Kej, koji će funkciju obavljati do kraja juna 2020. godine.

 

Primopredaji dužnosti predsednika Rotari kluba, pred istek stare (30. jun) i početak nove rotarijanske godine (1. jul), održanoj u Šušeoci u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu "Eko impuls" prisustvovali su rotarijanci iz više klubova Beograda, Novog Sada, Zemuna, Čačka, Valjeva, kao i brojni gosti.

 

U duhu jednog od svojih važnih principa da služe lokalnoj zajednici, valjevski rotarijanci već sedam godina nagrađuju najbolje učenike jedne ovdašnje srednje škole, a ove godine izbor je "pao" na Poljoprivrednu školu sa domom učenika Valjevo. Novčane nagrade dobile su maturantkinje Sara Trifunović i Tamara Vilotić.

 

Nagrađene učenice i sportisti

Nagrađene učenice i sportisti (Foto: Kolubarske.rs)

Rotarijanci su od ove godine počeli i sa akcijom nagrađivanja po dvoje najboljih mladih sportista koji su u prethodnom periodu ostvarili značajne rezultate na takmičenjima. Prvi laureati u ovoj kategoriji postali su mlada plivačica Maša Cvetković, vlasnica tri državna rekorda u tom sportu i rvač Strahinja Đermanović, prvak države i osvajač bronzane medalje na prvenstvu Balkana.

Radiša Srećković

Radiša Srećković (Foto: Kolubarske.rs)

 

Rotarijanac Radiša Srećković i njegova firma "Enel" ove godine su jednokratnom stipendijom nagradili maturantkinju Valjevske gimnazije Ninu Matić, odličnu učenicu, buduću brucoškinju koja je zahvaljujući izvanrednim rezultatima na takmičenjima upisala Elektrotehnički fakultet bez polaganja prijemnog ispita.

 

Godinu, koja je brzo prošla, obeležile su brojne humanitarne akcije, rekao je dosadašnji predsednik Rotari kluba Valjevo Dragan Đurđević.

 

- Poklonili smo računare Osnovnoj školi "Miloš Marković" iz Donjih Leskovica i Poljoprivrednoj školi sa domoma učenika Valjevo, zatim veliki humanitarni koncert u Centru za kulturu koji je, uz našu podršku, organizovao Rotaract klub Valjevo, a prihod od prodatih karata i donacija upućen je Udruženju "Korak napred" koje okuplja osobe obolele od cerebralne paralize. Takođe, novogodišnja donacija sredstava Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice Valjevo, finansirali smo kompletnu rekonstrukciju sedam kupatila u Opštoj bolnici, organizacija humanitarnog skijaškog takmičenja na Divčibarama, zajedno sa udruženjem "Rodi se na lepom mestu", čiji prihod je takođe uplaćen porodilištu valjevske bolnice. Zajedno sa rotarijancima iz Velenja, članovi Rotari kluba Valjevo su u aprilu, u mesecu ekologije, nabavili i posadili 40 stabala javora u krugu Opšte bolnice Valjevo i donirali 2000 evra Ekološkom društvu "Gradac" za nabavku solarnog panela namenjenog za snabdevanje strujom ekološke kuće na Šarenom platnu – naveo je Đurđević samo neke od akcija Rotari kluba Valjevo u prethodnoj rotarijanskoj godini.

David Maksimović i Dragan Đurđević - izjava za medije

David Maksimović i Dragan Đurđević - izjava za medije (Foto: Kolubarske.rs)

  

Novi predsednik Rotari Valjevo David Maksimović kaže da će rotarijanci i u godini koja je pred nama nastaviti sa akcijama.      

 

 - I u narednom periodu humanitarni rad i akcije Rotari kluba Valjevo biće fokusirani na mlade i oblasti obrazovanja, ekologije, zdravstva i pomoći lokalnoj zajednici. Veliki deo naše energije biće usmeren na saradnju s Ekološkim društvom Gradac za očuvanje reke Gradac koja je ekološki simbol našeg grada. Sledećg meseca pustićemo u rad solarne panele i svakao nastavićemo sa našim ekološkim akcijama sadnje drveća – rekao je Maksimović.

 

Novi predsednik Rotari kluba Valjeva kaže da je u Klubu došlo do "blage" smene generacija.

 

- Valjevski Rotari klub je posebno ponosan na činjenicu da je, od 50 Rotari klubova u Srbiji, među retkim koji je zadržao bazično članstvo, s obzirom na to da je većina onih koji su učestvovali u osnivanju Kluba 1996. godine i danas članovi. Ali došlo je vreme da neki novi, mlađi ljudi preuzmu aktivnosti i unesu neku novu energiju, naravno uz podršku i pomoć naših starijih kolega – rekao je David Maksimović.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 11 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 21 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara