Hajduk Veljkova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Hajduk Veljkova ulica (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2019, 06:57

Novi asfalt u Hajduk Veljkovoj, Vuka Karadžića još uvek samo u planu

č: | fb:

Ovih dana počela je sanacija udarnih rupa na gradskim saobraćajnicama i "održavanje kraćih deonica po gradu", objavljeno je na sajtu Valjeva. Među "kraćim deonicama" je stotinak metara Hajduk Veljkove ulice, od Karađorđeve do Ulice Mirka Obradovića, i pedesetak metara Ulice vojvode Mišića od Karađorđeve do Desankinog venca.

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović je, na konferenciji za novinare, najavio da će Hajduk Veljkova ulica biti asfaltirana danas, dok će Vojvode Mišića, u kojoj se menjaju i ivičnjaci, biti završena u petak, objavljeno je na sajtu Grada.

Asfaltiranje Hajduk Veljkove ulice

Asfaltiranje Hajduk Veljkove ulice (Foto: Kolubarske.rs)

Ulica vojvode Mišića

Ulica vojvode Mišića (Foto: Đorđe Đoković)

Takođe, na sajtu Grada je objavljeno da je "počela i sanacija udarnih rupa od Belega u Suvoborskoj ulici, kao i "održavanje kraćih deonica po gradu, izvođač radova, čija je vrednost 5,4 miliona dinara, je Preduzeće za puteve".

 

Trifunović je najavio da će do kraja godine biti gotov projekat za kompletnu rekonstrukciju Suvoborske ulice, zatim da će za sedam dana početi radovi u Jadarskoj i Ulici Koste Andrića, a u palnu su radovi u Ulici Jakova Nenadovića od Dročinske do S krivine, kao i od S krivine do izlaska na magistralni Šabački put, koji će "krpiti".

 

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu novinarima nije saopštio da li će i kada početi rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića i izgradnja nove Ulice Mirka Obradovića, za koje su projekti urađeni prošle godine i koje su bile u Planu javnih nabavki za 2018. godinu.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Rekonstrukcija jedne od centralnih gradskih ulica, koja je u očajnom stanju, Vuka Karadžića od Železničke ulice do mosta na Kolubari bila je najavljena prošlog leta, međutim gradsko rukovodstvo je od toga bez obrazloženja odustalo.

 

I ove godine, ili ponovo, u Planu javnih nabavki su upisane te dve ulice; za rekonstrukciju Vuka Karadžića planirano je 50 miliona dinara sa PDV-om, dok je za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića opredeljneno 41 milion dinara sa PDV-om. Tenderi za ove dve ulice još uvek nisu raspisani.

 

Kolubarske.rs nisu pozvane na konferenciju za novnare koju je organizovao Zoran Trifunović, otuda nismo imali priliku da rukovodioca Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu pitamo da li će ove godine, konačno, biti rađene ulice Vuka Karadžića i Mirka Obradovića.

 

Takođe nismo imali priliku Trifunovića da pitamo zašto se već drugu godinu planiraju investicije čija pojedinačna vrednost iznosi oko 50 miliona dinara, a realizuju se one manje od tek nekoliko miliona dinara? Da li je problem u punjenju gradske kase ili u lošem planiranju budžeta, uglavnom građani ostaju uskraćeni za velike investicije, dok je gradskoj vlasti za njihov marketing i slikanje dovoljno tek nekoliko kvadrata asfalta.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 4 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 53 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.