Registracija Prijava preko FB
Duhovska litija  (foto: Đorđe Đoković)
Duhovska litija (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2019, 11:43

Slava Valjeva bez gradonačelnika i episkopa Milutina

č: | fb:

Duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg do crkve Pokrova presvete Bogorodice, gde je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak- Druge Trojice.

 

Ove godine obeležavanju slave grada nisu prisustvovali gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenocić i episkop valjevski g. Milutin. Čin rezanja slavskog kolača i upisivanja zapisa obavio je protonamesnik Fillip Jakvljević, koji je građanima čestitao slavu i u ime episkopa g. Milutina.

Slava Valjeva

Slava Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sugrađanima je slavu čestitao, i u ime gradonačelnika, zamenik gradonačelnika Zoran Živković "sa željom da u godinama pred nama naš grad bude lepši i bolji, i da ovu i sve naredne slave proslavljamo u zdravlju, sreći i blagostanju".

 

- Poštujući tradiciju, čuvajući vrednosti na kojima počiva, naši napori su usmereni ka unapređenju kvaliteta života građana u sadašnjosti, kao i na realizaciji vizije i prosperitetne budućnosti Valjeva kao centra severo-zapadne Srbije. Sa najiskrenijom željom ka prosperitetu, ka prosperitetnijoj budućnosti, još jednom vam dragi sugrađani čestitasm gradsku slavu – rekao je Zoran Živković. 

Zoran Živković

Zoran Živković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nakon svete arhijerejske liturgije u Hramu Vaskrsenja Hristovog, krenula je duhovska litija centralnim gradskim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice. U litiji su bili i predstavnici gradske vlasti, pripadnici Vojske Srbije i Policijske uprave, predstavnici javnih ustanova, učenici, mališani iz valjevskih vrtića, članovi kulturno umetničkih društava i sportskih klubova i brojni građani Valjeva. 

 

Duhovska litija

Duhovska litija (Foto: Đorđe Đoković)

Kraj spomenika Proti Mateji Nenadoviću, služen je pomen ustaničkom vođi, jednoj od najznačajnih ličnosti srpske istorije. 

sPomen kod  spomenika Proti Mateji Nenadoviću

sPomen kod spomenika Proti Mateji Nenadoviću (Foto: Đorđe Đoković)

Grad Valjevo je pre dvadeset i tri godine obnovio proslavljanje svoje krsne slave, drugog dana praznika Svetog Duha na apostole – Drugih T rojica.

Aktuelno

Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Na sednici Skupštine grada o izveštaju gradonačelnika za 2018. Pre 5 sati 25 minuta

Napad je najbolja odbrana

Nezavisni odbornik Ljubomir Radović je rekao da je Slobodan Gvozdenović nesposoban i nedostojan funkcije gradonačerlnika, ostaće zabeležen po nezapamćenim zloupotrebama javnog novca. "Vi ste herpes...  · 5 komentara

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
U planu sređivanje još dva Pre 11 sati 27 minuta

Završena rekonstrukcija parkinga u centru grada

Završena je rekonstrukcija parkinga preko puta zgrade Skupštine grada, između Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića. U planu je sređivanje još dva parkinga u centru grada.  · 1 komentar

Razgovori pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
"Razgovori pod lipom" o brutalnim, nasilnim, vulgarnim napadima na neistomišljenike Pre 1 dan 4 sati

"Institucije će jednog dana proraditi"

Linč i progon, kojima su u Srbiji izloženi neistomišljenici aktuelne vlasti, su najbrutalniji, najnasilniji i najvulgarniji do sada, zaključak je "Razgovora pod lipom". Profesor Čedomr Čupić,...  · 2 komentara