Registracija Prijava preko FB
Duhovska litija  (foto: Đorđe Đoković)
Duhovska litija (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2019, 11:43

Slava Valjeva bez gradonačelnika i episkopa Milutina

č: | fb:

Duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg do crkve Pokrova presvete Bogorodice, gde je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak- Druge Trojice.

 

Ove godine obeležavanju slave grada nisu prisustvovali gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenocić i episkop valjevski g. Milutin. Čin rezanja slavskog kolača i upisivanja zapisa obavio je protonamesnik Fillip Jakvljević, koji je građanima čestitao slavu i u ime episkopa g. Milutina.

Slava Valjeva

Slava Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sugrađanima je slavu čestitao, i u ime gradonačelnika, zamenik gradonačelnika Zoran Živković "sa željom da u godinama pred nama naš grad bude lepši i bolji, i da ovu i sve naredne slave proslavljamo u zdravlju, sreći i blagostanju".

 

- Poštujući tradiciju, čuvajući vrednosti na kojima počiva, naši napori su usmereni ka unapređenju kvaliteta života građana u sadašnjosti, kao i na realizaciji vizije i prosperitetne budućnosti Valjeva kao centra severo-zapadne Srbije. Sa najiskrenijom željom ka prosperitetu, ka prosperitetnijoj budućnosti, još jednom vam dragi sugrađani čestitasm gradsku slavu – rekao je Zoran Živković. 

Zoran Živković

Zoran Živković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nakon svete arhijerejske liturgije u Hramu Vaskrsenja Hristovog, krenula je duhovska litija centralnim gradskim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice. U litiji su bili i predstavnici gradske vlasti, pripadnici Vojske Srbije i Policijske uprave, predstavnici javnih ustanova, učenici, mališani iz valjevskih vrtića, članovi kulturno umetničkih društava i sportskih klubova i brojni građani Valjeva. 

 

Duhovska litija

Duhovska litija (Foto: Đorđe Đoković)

Kraj spomenika Proti Mateji Nenadoviću, služen je pomen ustaničkom vođi, jednoj od najznačajnih ličnosti srpske istorije. 

sPomen kod  spomenika Proti Mateji Nenadoviću

sPomen kod spomenika Proti Mateji Nenadoviću (Foto: Đorđe Đoković)

Grad Valjevo je pre dvadeset i tri godine obnovio proslavljanje svoje krsne slave, drugog dana praznika Svetog Duha na apostole – Drugih T rojica.

Aktuelno

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta Pre 13 sati 7 minuta

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno...  · 3 komentara

Ulica Vuka Karadžića (foto: )
Gradsko veće usvojilo odluku o zaduživanju Grada 17.02.2020

Kredit za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića

Gradsko veće usvojilo Odluku o kreditnom zaduživanju Valjeva za 150 miliona dinara za Ulicu Vuka Karadžića, čiju rekonstrukciju vlast obećava tri godine. "Najbolji budžet u Srbiji" prazan ili ga...  · 10 komentara

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba 17.02.2020

Svanuo je mrak

"Imamo dve vrste morala jednu uz drugu: jednu koju propovedamo, ali ne praktikujemo, i drugu koju praktikujemo, ali retko prpovedamo".   Vlast je odlučila da obraduje narod pred izbore,...