Duhovska litija  (foto: Đorđe Đoković)
Duhovska litija (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2019, 11:43

Slava Valjeva bez gradonačelnika i episkopa Milutina

č: | fb:

Duhovskom litijom centralnim gradskim ulicama, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg do crkve Pokrova presvete Bogorodice, gde je obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve obeležena je slava grada Valjeva, Duhovski ponedeljak- Druge Trojice.

 

Ove godine obeležavanju slave grada nisu prisustvovali gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenocić i episkop valjevski g. Milutin. Čin rezanja slavskog kolača i upisivanja zapisa obavio je protonamesnik Fillip Jakvljević, koji je građanima čestitao slavu i u ime episkopa g. Milutina.

Slava Valjeva

Slava Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sugrađanima je slavu čestitao, i u ime gradonačelnika, zamenik gradonačelnika Zoran Živković "sa željom da u godinama pred nama naš grad bude lepši i bolji, i da ovu i sve naredne slave proslavljamo u zdravlju, sreći i blagostanju".

 

- Poštujući tradiciju, čuvajući vrednosti na kojima počiva, naši napori su usmereni ka unapređenju kvaliteta života građana u sadašnjosti, kao i na realizaciji vizije i prosperitetne budućnosti Valjeva kao centra severo-zapadne Srbije. Sa najiskrenijom željom ka prosperitetu, ka prosperitetnijoj budućnosti, još jednom vam dragi sugrađani čestitasm gradsku slavu – rekao je Zoran Živković. 

Zoran Živković

Zoran Živković (Foto: Đorđe Đoković)

 

Nakon svete arhijerejske liturgije u Hramu Vaskrsenja Hristovog, krenula je duhovska litija centralnim gradskim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice. U litiji su bili i predstavnici gradske vlasti, pripadnici Vojske Srbije i Policijske uprave, predstavnici javnih ustanova, učenici, mališani iz valjevskih vrtića, članovi kulturno umetničkih društava i sportskih klubova i brojni građani Valjeva. 

 

Duhovska litija

Duhovska litija (Foto: Đorđe Đoković)

Kraj spomenika Proti Mateji Nenadoviću, služen je pomen ustaničkom vođi, jednoj od najznačajnih ličnosti srpske istorije. 

sPomen kod  spomenika Proti Mateji Nenadoviću

sPomen kod spomenika Proti Mateji Nenadoviću (Foto: Đorđe Đoković)

Grad Valjevo je pre dvadeset i tri godine obnovio proslavljanje svoje krsne slave, drugog dana praznika Svetog Duha na apostole – Drugih T rojica.

Aktuelno

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 20 sati 22 minuta

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara

Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
Radovi iz IUS "Trnavac" Pre 15 sati 49 minuta

"Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru u Mionici

U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici biće otvorena izložba radova "Izbor iz kolekcije", iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio "Radovan...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
U Sinđelićevoj ulici 17.03.2024

Pucnjava u Valjevu, upucan muškarac

U subotu pola sata pre ponoći dogodila se pucnjava u Valjevu u Sinđelićevoj ulici u blizini KK "Student". Upucan je muškarac S. T. (25) iz Valjeva.    Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju...  · 12 komentara