Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
18.06.2019, 07:27

Otkazano polaganje testova iz matematike

č: | fb:

Mali maturanti danas neće polagati testove iz matematike u okviru završnog ispita koji je bio zakazan za danas u 9 časova. Ispiti su odloženi za četvrtak, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nenavodeći razloge za otkazivanje plaganja testova.

 

Kako Kolubarske.rs saznaju u valjevske osnovne škole stiglo je obaveštenje za predsednike školskih komisija za završne testove u kojima Ministarstvo prosvete daje uputstvo za postupanju u slučaju testa iz matematike koji je biopredviđen za danas.

 

Ministarstvo je obavestilo direktore škola da najpre, "neotvorene pakete testova vrate u Škoslku upravu na način na koji su ih i preuzeli, potom da se polaganje ovog završnog ispita otkazuje i pomera za 20. jun u četvrtak i da se paketi testova nikako ne otvaraju".

 

Pojedini beogradski mediji su objavili nezvanično da su "zadaci iz matematike pisani rukom, i to 20 koliko ih inače ima na testu iz male mature, sinoć počeli da kruže među osmacima". Zvaničnog saopštenja iz Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja još uvek nema.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 36 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 13 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara