Registracija Prijava preko FB
Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
18.06.2019, 07:27

Otkazano polaganje testova iz matematike

č: | fb:

Mali maturanti danas neće polagati testove iz matematike u okviru završnog ispita koji je bio zakazan za danas u 9 časova. Ispiti su odloženi za četvrtak, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nenavodeći razloge za otkazivanje plaganja testova.

 

Kako Kolubarske.rs saznaju u valjevske osnovne škole stiglo je obaveštenje za predsednike školskih komisija za završne testove u kojima Ministarstvo prosvete daje uputstvo za postupanju u slučaju testa iz matematike koji je biopredviđen za danas.

 

Ministarstvo je obavestilo direktore škola da najpre, "neotvorene pakete testova vrate u Škoslku upravu na način na koji su ih i preuzeli, potom da se polaganje ovog završnog ispita otkazuje i pomera za 20. jun u četvrtak i da se paketi testova nikako ne otvaraju".

 

Pojedini beogradski mediji su objavili nezvanično da su "zadaci iz matematike pisani rukom, i to 20 koliko ih inače ima na testu iz male mature, sinoć počeli da kruže među osmacima". Zvaničnog saopštenja iz Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja još uvek nema.

Aktuelno

Teodor Tošić (foto: MariArs.2019)
Iz redakcije Pre 16 sati 45 minuta

"Just a Moment" Teodora Tošića

Samo trenutak je bio dovoljan u subotnjoj emisiji Zorana Kesića da Srbija, a i van naše zemlje, upozna talentovanog Teodora Tošića iz Valjeva.   Dvadesetjednogodišnji Teodor Tošić je...  · 5 komentara

Aleksandar Vučić (foto: skrinšot)
Trupni portret Pre 23 sati 38 minuta

Ko koga ovde zavitlava

Poslednji, pu pu pu, javni nastup slavnog predsednika Vučića, završio se najslavnije. Izvinio se ministru doktoru Stefanoviću, što je, na RTS-u, rekao da je njegov otac Branko zaposlen u GIM-u....