Registracija Prijava preko FB
Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
Osnovci vraćeni kući (foto: Kolubarske.rs)
18.06.2019, 07:27

Otkazano polaganje testova iz matematike

č: | fb:

Mali maturanti danas neće polagati testove iz matematike u okviru završnog ispita koji je bio zakazan za danas u 9 časova. Ispiti su odloženi za četvrtak, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nenavodeći razloge za otkazivanje plaganja testova.

 

Kako Kolubarske.rs saznaju u valjevske osnovne škole stiglo je obaveštenje za predsednike školskih komisija za završne testove u kojima Ministarstvo prosvete daje uputstvo za postupanju u slučaju testa iz matematike koji je biopredviđen za danas.

 

Ministarstvo je obavestilo direktore škola da najpre, "neotvorene pakete testova vrate u Škoslku upravu na način na koji su ih i preuzeli, potom da se polaganje ovog završnog ispita otkazuje i pomera za 20. jun u četvrtak i da se paketi testova nikako ne otvaraju".

 

Pojedini beogradski mediji su objavili nezvanično da su "zadaci iz matematike pisani rukom, i to 20 koliko ih inače ima na testu iz male mature, sinoć počeli da kruže među osmacima". Zvaničnog saopštenja iz Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja još uvek nema.

Aktuelno

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja Pre 9 sati 9 minuta

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...

Podela paketa (foto: www.mionica.rs)
U okviru projekta Švajcarska agencija za razvoj i saradnju Pre 5 sati 17 minuta

Podela humanitarnih paketa u Mionici

Predstavnici Asocijacije "Duga" i opštine Mionica su počeli sa podelom humanitarnih paketa za 65 socijalno najugroženijih porodica. U okviru projekta "Odgovor na KOVID-19 pandemiju na teritoriji...