Registracija Prijava preko FB
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2019, 09:06

Građani tražili odlaganje početka radova u Ulici Vuka Karadžića

č: | fb:

Stanari i vlasnici lokala u Ulici Vuka Karadžića, dan uoči početka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u toj ulici, gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću uputili su zahtev za odlaganje početka radova dok se kompletan posao ne ugovori.

 

Oni su kao razlog naveli to što sumnjaju da, nakon radova na vodovodnoj mreži, ulica neće biti vraćena u prvobitno stanje s obzirom na to da rekonstrukcija vodovodne mreže počinje, a još uvek nije raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića.

 

"To nas dovodi u sumnju da narednih šest meseci treba da živimo i radimo u raskopanoj ulici", navodi se u zahtevu upućenom gradonačelniku Valjeva koji je potpisao 21 građanin, a među njima više od polovine su vlasnici lokala u Ulici Vuka Karadžića.

 

Javna nabavka još uvek nije raspisana

 

I pored najave iz Gradske uprave da će danas biti raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića,  od Železničke ulice do mosta na Kolubari, na Portalu javnih nabavki tog tendera još uvek nema.

 

U Gradskoj upravi tvrde da je završen projekat rekonstrukcije i da je dobijena građevinska dozvola, tako da su "stvoreni uslovi za raspisivanje javne nabavke".

  

Rekonstrukcija ulice bila u planu još prošle godine

 

Ulica Vuka Karadžića je trebalo da bude rekonstruisana još prošle godine. U budžetu Valjeva za 2018. godini, za te radova bilo je opredeljeno oko 41,6 miliona dinara bez PDV-a, dok je za projektovanje planirano 1.250.000 dinara bez PDV-a.

 

Ispostavilo se da je to nedovoljno novca s obzirom na to da je u okviru izrade projektne dokumentacije trebalo uraditi projekte saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i opreme, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja i projekat ozelenjavanja.

 

Takođe, u Ulici Vuka Karadžića planirana je izgradnja biciklističke staze i to na potezu od Pantićeve do Knez Mihailove ulice.

 

Otuda se na javnu nabavku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, koja je raspisana 28. juna prošle godine, niko nije javio, tako da je postupak obustavljen. Ponovljen je nakon dva meseca i to tek posle izmene Plana javnih nabavki kojom je iznos za izradu projektne dokumentacije sa 1.250.000 povećan na pet miliona dinara.

 

Posao projektovanja za 4.880.000 dinara dobilo je beogradsko preduzeće "Geoput" sa kojim je ugovor zaključen u oktobru prošle godine.

 

U ovogodišnjem Planu javnih nabavki za rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića, koja podrazumeva rekonstrukciju saobraćajnice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete, planirano je 41,6 miliona dinara bez PDV-a.

 

Iz Gradske uprave tvrde da će rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića početi najkasnije početkom septembra.

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
"Dobar primer Novog Optimizma" za Aleksandra Obradovića Pre 4 sati 57 minuta

Uzbunjivaču će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada

Uzbunjivaču iz "Krušika" Aleksandru Obradoviću večeras će u kućnom pritvoru biti uručena nagrada "Dobar primer Novog Optimizma". Karikaturista Dušan Petričić će mu pokloniti svoju karikaturu....

 (foto: )
Večeras u 20 časova u Centru za kulturu Pre 3 sati 46 minuta

"Lepota i moda u humanoj akciji"

Udruženje "Rodi se na lepom mestu" organizuje humanitarnu modnu reviju pod nazivom "Lepota i moda u humanoj akciji" večeras u Centru za kulturu od 20 časova. Ulaz je slobodan.

Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
U OŠ "Milan Rakić" u Mionici Pre 7 sati 26 minuta

Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 5 sati 58 minuta

Zgražavanje ili vernost i izražavanje?

Trenutno najaktuelnija i najglasnija galama: oko fotografije na naslovnoj strani NIN-a odnosno karikature na istoj Danas-a, svesno i nesvesno bavi se nizom važnih pitanja. I normalno, nudi jako...