Registracija Prijava preko FB
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
24.06.2019, 09:06

Građani tražili odlaganje početka radova u Ulici Vuka Karadžića

č: | fb:

Stanari i vlasnici lokala u Ulici Vuka Karadžića, dan uoči početka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u toj ulici, gradonačelniku Valjeva Slobodanu Gvozdenoviću uputili su zahtev za odlaganje početka radova dok se kompletan posao ne ugovori.

 

Oni su kao razlog naveli to što sumnjaju da, nakon radova na vodovodnoj mreži, ulica neće biti vraćena u prvobitno stanje s obzirom na to da rekonstrukcija vodovodne mreže počinje, a još uvek nije raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića.

 

"To nas dovodi u sumnju da narednih šest meseci treba da živimo i radimo u raskopanoj ulici", navodi se u zahtevu upućenom gradonačelniku Valjeva koji je potpisao 21 građanin, a među njima više od polovine su vlasnici lokala u Ulici Vuka Karadžića.

 

Javna nabavka još uvek nije raspisana

 

I pored najave iz Gradske uprave da će danas biti raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića,  od Železničke ulice do mosta na Kolubari, na Portalu javnih nabavki tog tendera još uvek nema.

 

U Gradskoj upravi tvrde da je završen projekat rekonstrukcije i da je dobijena građevinska dozvola, tako da su "stvoreni uslovi za raspisivanje javne nabavke".

  

Rekonstrukcija ulice bila u planu još prošle godine

 

Ulica Vuka Karadžića je trebalo da bude rekonstruisana još prošle godine. U budžetu Valjeva za 2018. godini, za te radova bilo je opredeljeno oko 41,6 miliona dinara bez PDV-a, dok je za projektovanje planirano 1.250.000 dinara bez PDV-a.

 

Ispostavilo se da je to nedovoljno novca s obzirom na to da je u okviru izrade projektne dokumentacije trebalo uraditi projekte saobraćajnice, saobraćajne signalizacije i opreme, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja i projekat ozelenjavanja.

 

Takođe, u Ulici Vuka Karadžića planirana je izgradnja biciklističke staze i to na potezu od Pantićeve do Knez Mihailove ulice.

 

Otuda se na javnu nabavku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, koja je raspisana 28. juna prošle godine, niko nije javio, tako da je postupak obustavljen. Ponovljen je nakon dva meseca i to tek posle izmene Plana javnih nabavki kojom je iznos za izradu projektne dokumentacije sa 1.250.000 povećan na pet miliona dinara.

 

Posao projektovanja za 4.880.000 dinara dobilo je beogradsko preduzeće "Geoput" sa kojim je ugovor zaključen u oktobru prošle godine.

 

U ovogodišnjem Planu javnih nabavki za rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića, koja podrazumeva rekonstrukciju saobraćajnice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete, planirano je 41,6 miliona dinara bez PDV-a.

 

Iz Gradske uprave tvrde da će rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića početi najkasnije početkom septembra.

Aktuelno

Promocija Koraksovog kalendara (foto: Đorđe Đoković)
Prepuna MMF Avantura na promociji Koraksovog kalendara Pre 3 sati 2 minuta

Ponovo "saterani u kafane"

U Valjevu u alternativnom prostoru, kao i u prethodnih devet gradova, predstavljen je novogodišnji Koraksov kalendar. "Posle 20 godina, ponovo smo saterani u kafane... Živimo u Srbiji u kojoj...

Ajfelov toranj (foto: Dragan Belajac Džagi)
Ovoga puta o ljubavi Pre 11 sati 5 minuta

Na kafi ispod "Ajfelovog tornja" na Ubu

Odžačar, kolekcionar i od svake ruke darovit Milivoj Tanasijević ćerki Obreniji ispunio želju. U dvorištu porodične kuće napravio je Ajfelov toranj, visok 5,3 metra i težak oko 200 kilograma....  · 1 komentar

Ranka Savić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon razgovora ASNS i rukovodstva fabrike 23.01.2020

Ranka Savić: U "Krušiku" nema viška zaposlenih

U "Krušiku" predstoji određena vrsta racionalizacije, ali viška zaposlenih neće biti, prenela je Ranka Savić. Finansijska situacija nije sjajna, ali fabrika ima veliku podršku Ministarstva odbrane...  · 14 komentara