Privođenje radova kraju, ugao Vojvode Mišića i Dr Pantića (foto: Đorđe Đoković)
Privođenje radova kraju, ugao Vojvode Mišića i Dr Pantića (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2014, 19:55

Završetak radova u utorak

č: | fb:

Radovi na toplifikaciji, na Desankinom vencu, u Karađorđevoj ulici do Jadra, kao i u delu ulice Vojvode Mišića, koji su počeli 28. maja, a čiji je rok završetka bio 25. jul,  biće završeni u utorak. Ovo je drugo pomeranje roka koje je odobreno izvođaču radova austrijskoj firmi „Štrabag“. Grad je bio primoran da dozvoli pomeranje roka prvo do 8. avgusta, a nakon prošlonedeljnog sastanaka sa predstavnicima austrijske firme, odobreno je još jedno pomeranje roka do 12. avgusta, kada bi konačno radovi trebalo da budu završeni. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač objašnjava da su predstavnici „Štrabaga“ zamolili da se zbog obilnih prošlonedeljnih padavina dozvoli još jedno pomeranje roka.

Desankin venac po završetku radova

Desankin venac po završetku radova (Foto: Đorđe Đoković)

- Najveći deo posla je završen. Do utorka biće okončano betoniranje i asfaltiranje, kao i postavljanje 15 kvadrata ploča na Desankinom vencu. Zbog naknadnih radovi na vodovodnim cevima na uglu Ulice vojvode Mišića i Pantićeve kasni i asfaltiranje te raskrsnice. Svedoci smo da se radilo i subotom i nedeljom i do kasnih večernjih sati, kako bi bio ispoštovan rok do 8.avgusta, ali padavine i te neke naknadne intervencije su usporile radove i zato smo dozvolili još jedno produženje roka - kaže Žarko Kovač.

Toplifikacija u dva kraka

I pored probijanja rokova, radovi na proširenju toplovodne mreže u centru grada koji se finansiraju iz kredita nemačke razvojne banke KfW, završeni su, za naše prilike, u kratkom roku za dva i po meseca. Ovi radovi su deo posla na širenju toplovodne mreže, koji je započet prošle godine.

Jedan krak je iz porte crkve Pokrova presvete Bogorodice (stara crkva) ka Katastru, Zubnoj poliklinici i Hali sportova. Taj krak račva se i ide Ulicom vojvode Mišića do Pantićeve u koju ulazi desetak metara. Za sada nema nastavka ka Tehničkoj školi.

Drugi krak ide od zgrade nekadašnjeg Mlečnog restorana na Desankinom vencu, pa levom stranom Ulice vojvode Mišića u Karđorđevu, a dalje Karađorđevom do Oficirskog doma i „Pireus“ banke na Jadru. 

Završni radovi, ugao Karađorđeve i Vojvode Mišića

Završni radovi, ugao Karađorđeve i Vojvode Mišića (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...