Registracija Prijava preko FB
Prijedorska ulica (foto: Đorđe Đoković)
Prijedorska ulica (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2019, 06:42

"Gde je nestao asfalt za krpljenje naših rupa"?

č: | fb:

Radovi na krpljenju brojnih rupa u Prijedorskoj ulici u Brđanima, na radost žitelja, počeli su u novembru 2018. godine, ali, na žalost žitelja, još uvek nisu završeni.

 

Posao krpljenja udarnih rupa koje su, kako kažu žitelji Prijedorske ulice, bile pravi krateri, dobilo je prošle godine na tenderu preduzeće Ingrap Omni u okviru javne nabavke "redovno održavanje asfaltiranih ulica", čija je vrednost bila oko 26,6 miliona dinara bez PDV-a.

 

"Ekipa ove građevinske firme je pršlog novembra ušla u našu ulicu, opkrojila sve udarne rupe i otišla. Nakon nekoliko dana ponovo su došli, ponadali smo se da će brzo završiti posao, međutim pokrpili su samo nekoliko oštećenja na početku ulice, okrenuli se i otišli. Ostavili su većinu opkrojenih rupa, koje su vremenom postaje veće nego što su bile, i tako već osam meseci mi čekamo da se ekipa preduzeća Ingrap Omni vrati i završi započet posao", pričaju žitelji Prijedorske ulice.

Prijedorska ulica (zakrpljene rupe)

Prijedorska ulica (zakrpljene rupe) (Foto: Đorđe Đoković)

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Naglašavaju da imaju velike probleme, naročito kada pada kisa, uliva se voda u dvorišta, a tada se i cela ulica raskalja tako da je nemoguće proći.

 

"Postoji i opasnost da oštetimo automobile, gume, da neko povredi nogu. Otežano nam je kretanje, a u našoj ulici je puno starijih ljudi i dece, pa neko može da se povredi. Takođe pojedine kuće imaju problem, kada pada kiša, pojavljuje  se vlaga u podrumima, a imamo i problem sa kanalizacijom. Popunjavali smo rupe, i to delove uz ivice, peskom i šoderom, ali kada padne kiša voda sve odnese", pričaju naši sagovornici iz Prijedorske ulice.

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Kažu da su nekoliko puta odlazili kod nadležnih u Gradsku upravu i tražili pomoć i odgovor na pitanje kada će biti okončani radovi u Prijedorskoj ulici, i kada će sve rupe biti zakrpljene, ali su dobili odgovor da su "radovi u toj ulici završeni".

 

Međutim, stanje u Prijedorskoj ulici u Brđanima je sasvim drugačije. Rupe su opkrojene, ali nisu asfaltirane, odnosno radovi nisu završeni! Otuda žitelji pitaju: "Gde je nestao asfalt za krpljenje naših rupa"?

Prijedorska ulica

Prijedorska ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

UNS (foto: UNS)
Saopštenje Pre 3 sati 26 minuta

UNS protiv pritvora za uzbunjivača iz Krušika

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike Krušik, A. O. UNS traži da uzbunjivač A. O. bude hitno oslobođen, a da tužilaštvo saopšti detalje postupka.

Balon u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
Od oktobra do maja Pre 37 minuta

Otvoren zimski bazen u Petnici

Zatvoreni bazen u SRC "Petnica" od danas je otvoren za građane, a cena ulaznice je 150 dinara. "Balon" je radnim danima za građane otvoren od 15 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 časova. Termini...

Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih Pre 21 sati 35 minuta

U Ljigu se otvara igralište za decu

Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta....