UNS (foto: UNS)
UNS (foto: UNS)
15.07.2019, 18:43

UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je uvredama na internet stranici valjevskapodvala.com koje su upućene valjevskoj novinarki i urednici portala kolubarske.rs Dariji Ranković i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza ovog medijskog linča, kako bi koleginica mogla da traži pravdu na sudu.

 

Na portalu valjevskapodvala.com objavljena su dva teksta, uz montirane fotografije, u kojima se vređa Darija Ranković i optužuje da ruši gradsku vlast.

 

Kako je UNS-u rekla Ranković ovo je još jedan sajt koji služi kako bi je ponizio i omalovažavao, kao i da je verbalnom nasilju izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva na svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

 

Zbog tih uvreda Ranković je tada protiv Majdaka podnela tužbu, a do danas nema sudkog epiloga.

 

"Prijavila sam slučaj policiji da otkrije ko stoji iza portala, jer on nije registrovan, niti ima impresum. Ovo je još jedna internet stranica, sem kolubarski.info, na kojoj me otvoreno pljuju", rekla je UNS-u Ranković.

 

UNS ističe da je izdavač portala kolubarski.info, u kome se Ranković optužuje da je "valjevski lažov godine", dobio novac na ovogodišnjem medijskom konkursu Grada Valjeva.

 

UNS podseća da je posle pretnji na društvenim mrežama upućenih dopisnici N1 sa Kosova Zani Cimilji policija za samo jedan dan otkrila ko iza njih stoji.

 

UNS očekuje da i u ovom slučaju policija i tužilaštvo deluju efikasno i odvraćajuće na svakog ko vređa osobe koje rade posao od javnog interesa.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 44 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 40 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara