Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
04.09.2019, 13:24

Glišić pozvao na sastanak meštane koji su blokirali put

č: | fb:

Meštani pet sela, Prijezdić, Zarube, Ravnje, Mratišić i Dračić, četvrti dan su na blokadi putnog pravca Kamenitovac-Mratišić. Poručuju da neće odustati sve dok ne dobiju papir sa datumom početka radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u dužini od oko osam kilometara, koju su oštetili teški kamioni natovareni kamenom iz obližnjih majdana. Kažu "ako sada odustanu kako će deci i unucima pogledati u oči".

 

Kako su preneli novinarima, za njihov problem jedino se zainteresovao predsednik Opštine Ub i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, koji ih je pozvao na razgovor. "Poručio nam je da dođemo u Ub u petak u 12 časova. Sa nestrpljenjem očekujemo taj sastanak", kažu meštani koji su 24 časa na blokadi.

 

Dodaju da, za razliku od Glišića koji je "očiglendo spreman da im pomogne", gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i dalje zatvara oči i pravi se kao da se ništa ne događa, kao da nekoliko stotina ljudi iz pet sela nije blokiralo put. I to, kako kažu, ne iz obesti nego su primorani jer je to jedini način da skrenu pažnju na problem sa kojim se bore nekoliko godina. "Gradonačelnik je u ponedeljak poslao kurira sa porukom da dođemo na razgovor. Mi smo to odbili. Kada smo najavili ovu blokadu rekli smo da mi više nećemo ići u Gradsku upravu jer im više ne verujemo, samo nas lažu", kažu meštani.

Meštani pet sela blokirali put

Meštani pet sela blokirali put (Foto: Kolubarske.rs)

 

Smenjuju se na blokadi puta. Najteže je noću, ali neće odustati. Ponavljaju da traže samo ono što im pripada, a to je da se rekonstruiše put koji je totalno uništen i kojim je nemoguće proći.

 

"Kao da smo građani, ne drugog, nego trećeg reda. Godinama živimo u prašini koju udišemo i mi i naša deca, naša trava nije zelena ona je siva, a put je kao Mars – prepun kratera. Molimo dve godine gradonačelnika i gradsko rukovodstvo da nam pomognu. I sve što smo od njih dobili su prazna obećanja. Poslednji put su od nas tražili da se odreknemo svoje zemlje preko koje prolazi put, i to smo uradili, prikupili potpise i odneli u Gradsku upravu. I opet ništa", ogorčeni su meštani pet sela koji se smenjuju na blokadi puta koja traje četiri dana.

 

Prema nezvaničnim informacijama, kamen iz majdana, čiji su kamioni blokirani i ne mogu da prođu, koristi se kao podloga za deonicu Koridora 11. 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 3 sati 15 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 12 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 10 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara