Registracija Prijava preko FB
Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
Blokada puta Kamenitovac-Mratišić (foto: kolubarske.rs)
04.09.2019, 13:24

Glišić pozvao na sastanak meštane koji su blokirali put

č: | fb:

Meštani pet sela, Prijezdić, Zarube, Ravnje, Mratišić i Dračić, četvrti dan su na blokadi putnog pravca Kamenitovac-Mratišić. Poručuju da neće odustati sve dok ne dobiju papir sa datumom početka radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u dužini od oko osam kilometara, koju su oštetili teški kamioni natovareni kamenom iz obližnjih majdana. Kažu "ako sada odustanu kako će deci i unucima pogledati u oči".

 

Kako su preneli novinarima, za njihov problem jedino se zainteresovao predsednik Opštine Ub i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, koji ih je pozvao na razgovor. "Poručio nam je da dođemo u Ub u petak u 12 časova. Sa nestrpljenjem očekujemo taj sastanak", kažu meštani koji su 24 časa na blokadi.

 

Dodaju da, za razliku od Glišića koji je "očiglendo spreman da im pomogne", gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i dalje zatvara oči i pravi se kao da se ništa ne događa, kao da nekoliko stotina ljudi iz pet sela nije blokiralo put. I to, kako kažu, ne iz obesti nego su primorani jer je to jedini način da skrenu pažnju na problem sa kojim se bore nekoliko godina. "Gradonačelnik je u ponedeljak poslao kurira sa porukom da dođemo na razgovor. Mi smo to odbili. Kada smo najavili ovu blokadu rekli smo da mi više nećemo ići u Gradsku upravu jer im više ne verujemo, samo nas lažu", kažu meštani.

Meštani pet sela blokirali put

Meštani pet sela blokirali put (Foto: Kolubarske.rs)

 

Smenjuju se na blokadi puta. Najteže je noću, ali neće odustati. Ponavljaju da traže samo ono što im pripada, a to je da se rekonstruiše put koji je totalno uništen i kojim je nemoguće proći.

 

"Kao da smo građani, ne drugog, nego trećeg reda. Godinama živimo u prašini koju udišemo i mi i naša deca, naša trava nije zelena ona je siva, a put je kao Mars – prepun kratera. Molimo dve godine gradonačelnika i gradsko rukovodstvo da nam pomognu. I sve što smo od njih dobili su prazna obećanja. Poslednji put su od nas tražili da se odreknemo svoje zemlje preko koje prolazi put, i to smo uradili, prikupili potpise i odneli u Gradsku upravu. I opet ništa", ogorčeni su meštani pet sela koji se smenjuju na blokadi puta koja traje četiri dana.

 

Prema nezvaničnim informacijama, kamen iz majdana, čiji su kamioni blokirani i ne mogu da prođu, koristi se kao podloga za deonicu Koridora 11. 

Aktuelno

Građani i policija ispred kafe restorana (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 minuta

Srbija je i ovde odbranjena. Koja ili kakva?

Prođe, "bez žrtava u ljudstvu i materijalu", pokušaj "parade ponosa". Spreči je "nekoliko stotina mladih", u organizaciji ovdašnjih "četnika!". Stavimo prst u dupe (stavljanje na čelo odavno ne...

Počeli radovi na putu Kamenitovac-Mratišić (foto: Kolubarske.rs)
Dva dana pre najavljenog roka Pre 1 sati 55 minuta

Počela rekonstrukcija puta Kamenitovac-Mratišić

Počeli su radovi na rekonstrukciji puta Kamenitovac-Mratišić, deonici koja je bila pod višednevnom blokadom za teretni saobraćaj. Odblokrana je nakon obećanja da će radovi početi najkasnije 15....  · 2 komentara

Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici

Od danas važi novi režim saobraćaja u Sinđelićevoj ulici. Iz leve trake samo levo, iz desne pravo i desno. Rešenjem Gradske uprave Valjevo data je saglasnost na ove izmene, shodno preporukama...  · 9 komentara