Registracija Prijava preko FB
Park preko puta Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Park preko puta Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2019, 10:20

"Biblioteka da, ali ne diraj mi park"

č: | fb:

Na Gradskom trgu u Valjevu je počelo potpisivanje peticije, koje su organizovali opozicioni odbornici u Skupštini grada Snežana Spajić i Rafailo Mitrović, Stranka moderne Srbije, u cilju prikupljanja potpisa kako bi se sačuvao park u centru grada, gde je planirano da se gradi biblioteka.

 

Peticijom "Biblioteka da, ali ne diraj mi park" traže od gradske vlasti da se izmeni zaključak, koji je usvojila Skupština grada, da Gradsko veće pripremi inicijativu za početak gradnje nove biblioteke na lokaciji koja je određena urbanističkim planom, a to je lokacija prekoputa Centra za kulturu gde se nalazi park.  

 

Snežana Spajić naglašava da su odbornici Stranke moderne Srbije bili protiv ovog zaključka, ali s obzirom na to da ga je prihvatila vladajuća većina, koju predvode naprednjaci i socijalisti, jedino što je preostalo jeste to da peticijom pokušaju da zaustave seču drveća i rušenje parka, i da traže od Grada da pronađe drugu lokaciju.

 

- Urbanističkim planom objekat biblioteke je zaista predviđen na lokaciji parka, ali okolnosti su se promenile, pre svega mislim kada je reč o aerozagađenju u gradu i kada nam je svako drvo dragoceno - reklaje Spajić.

Snežana Spajić i Rafailo Mitrović

Snežana Spajić i Rafailo Mitrović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ona je podsetila da je Stručni tim za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada u svom Izveštaju, koji su na istoj sednici kada je usvojen i zaključak o izgradnji biblioteke na lokaciji parka, naglasio da treba posvetiti veću pažnju na održavanju parkova i saditi novo drveće. 

 

Snežana Spajić smatra da bi uništavanje jedinog parka u centru grada bio zločin prema građanima Valjeva, te poziva sugrađane da svojim potpisom spreče realizaciju ove ideje gradske vlasti. Ponavlja da nisu protiv izgradnje novog objekta za biblioteku, ali su protiv lokalcije i uništavanja parka!

 

Prikupljanje potpisa građana biće organizovano svakog dana na Gradskom trgu od 12 časova, a, prema rečima Snežane Spajić, postoji mogućnost da jedan štand bude postavljen i u parku "koji brane" prekoputa Centra za kulturu.

 

Aktuelno

Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Trupni portret Pre 34 minuta

Zašto vajar Mile Jevtić nema izložbu

Ovaj tekst ću početi "pričom iz života". Neki dan krenem kod vajara Milomira Jevtića (1940, Valjevo), koji živi i stvara u svom muzeju na otvorenom, u Bujačiću, iza kafane "Bačije", pored gornjeg...

Rupa u Uzun Mirkovoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Tri meseca rupa u Uzun Mirkovoj ulici Pre 2 sati 31 minuta

Za dva-tri meseca "sređivanje cele raskrsnice"

U Uzun Mirkovoj ulici pre skoro tri meseca je pukla vodovodna cev. Kvar je saniran, a rupa samo zatrpana kamenjem što pravi probleme vozačima. Iz Vodovoda najavljuju da će biti zakrpljena sledeće...  · 2 komentara

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 20 sati 51 minuta

U Valjevu novozaraženih 23

U Osečini je od posledica koronavirusa preminula još jedna osoba. U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 47, od toga u Valjevu 23, hospitalizovano je 89 kovid pacijenta. Testirano je 172 na...