Registracija Prijava preko FB
Park preko puta Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Park preko puta Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2019, 10:20

"Biblioteka da, ali ne diraj mi park"

č: | fb:

Na Gradskom trgu u Valjevu je počelo potpisivanje peticije, koje su organizovali opozicioni odbornici u Skupštini grada Snežana Spajić i Rafailo Mitrović, Stranka moderne Srbije, u cilju prikupljanja potpisa kako bi se sačuvao park u centru grada, gde je planirano da se gradi biblioteka.

 

Peticijom "Biblioteka da, ali ne diraj mi park" traže od gradske vlasti da se izmeni zaključak, koji je usvojila Skupština grada, da Gradsko veće pripremi inicijativu za početak gradnje nove biblioteke na lokaciji koja je određena urbanističkim planom, a to je lokacija prekoputa Centra za kulturu gde se nalazi park.  

 

Snežana Spajić naglašava da su odbornici Stranke moderne Srbije bili protiv ovog zaključka, ali s obzirom na to da ga je prihvatila vladajuća većina, koju predvode naprednjaci i socijalisti, jedino što je preostalo jeste to da peticijom pokušaju da zaustave seču drveća i rušenje parka, i da traže od Grada da pronađe drugu lokaciju.

 

- Urbanističkim planom objekat biblioteke je zaista predviđen na lokaciji parka, ali okolnosti su se promenile, pre svega mislim kada je reč o aerozagađenju u gradu i kada nam je svako drvo dragoceno - reklaje Spajić.

Snežana Spajić i Rafailo Mitrović

Snežana Spajić i Rafailo Mitrović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Ona je podsetila da je Stručni tim za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada u svom Izveštaju, koji su na istoj sednici kada je usvojen i zaključak o izgradnji biblioteke na lokaciji parka, naglasio da treba posvetiti veću pažnju na održavanju parkova i saditi novo drveće. 

 

Snežana Spajić smatra da bi uništavanje jedinog parka u centru grada bio zločin prema građanima Valjeva, te poziva sugrađane da svojim potpisom spreče realizaciju ove ideje gradske vlasti. Ponavlja da nisu protiv izgradnje novog objekta za biblioteku, ali su protiv lokalcije i uništavanja parka!

 

Prikupljanje potpisa građana biće organizovano svakog dana na Gradskom trgu od 12 časova, a, prema rečima Snežane Spajić, postoji mogućnost da jedan štand bude postavljen i u parku "koji brane" prekoputa Centra za kulturu.

 

Aktuelno

Mišarska ulica (foto: Đorđe Đoković)
Noćas oko tri časa Pre 14 sati 43 minuta

Eksplozija na džipu u Mišarskoj

Noćas oko tri časa na haubu džipa "honda element", vlasnika G. N. (52) iz Valjeva, postavljen je eksploziv, koji je aktiviran upotrebom plamena, saznaju nezvanično Kolubarske.rs. Vlasnik automobila...  · 4 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 16 minuta

Za Valjevo nisu uneti podaci u kovid bazu

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 8. avgusta, u Kolubarskom okrugu su još tri osobe zaražene koronavirusom, i to dvoje u Lajkovcu i jedna osoba u Osečini, dok za Valjevo,...

Mejina česma (avgust 2020.) (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Teodora Aćimović 8.08.2020

Mejina česma 2020. godine

Mladi istraživači su pre tri godine sredili Mejinu česmu i ostavili je Gradu na čuvanje i negovanje, a Valjevcima mesto uz Gradac za uživanje. Dva puta su uređivali taj prostor, jer Grad za Mejinu...  · 2 komentara