Registracija Prijava preko FB
06.12.2019, 11:24

"Lepota i moda u humanoj akciji"

č: | fb:

Udruženje "Rodi se na lepom mestu" organizuje humanitarnu modnu reviju pod nazivom "Lepota i moda u humanoj akciji" večeras u Centru za kulturu od 20 časova. 

 

Ulaz je slobodan, a na ulazima će biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge, tako da svako ko želi može i na taj način da pruži podršku kampanji za modernizaciju porodilišta "Rodi se na lepom mestu".

 

- Cilj ovog okupljanja građana i prijatelja udruženja jeste da sakupimo novac i da nastavimo akciju koju smo započeli pre godinu i po dana, kako bismo prikupili dovoljno sredstava da opremimo porodilište i genekologiju – rekla je na konferenciji za novinare Svetlana Marković.

 

Na konferenciji za novinare je rečeno da ovih dana u valjvsko porodilište stiže donacija dušeci za 31 ležaj koliko ih ima u porodilišta u Odeljenju ginekologije, a sredinom meseca se očekuje i novi porođajni sto, što je takođe izuzetno vredna donacija, a novac je obezbeđen projektom iz sredstva oportuniteta Ministarstva pravde.

Svetlana Marković i Nenad Dimitrijević

Svetlana Marković i Nenad Dimitrijević (Foto: www.obvaljevo.rs)

 

Načelnik Službe ginekologije Opšte bolnice Valjevo dr Nenad Dimitrijević rekao je da je izuzetno ponosan na dosadašnji rad Udruženja "Rodi se na lepom mestu" i na sve sugrađane koji su prepoznali njen značaj.

 

- Želim da se zahvalim svima onima koji su dali bilo kakvu materijalnu ili moralnu podršku jer su dokaz da u ovom gradu žive, rade i stvaraju valjani ljudi. Cilj daljeg našeg rada je da nastavimo sa nabavkom nove opreme. Mi imamo tri porođajne sale za vaginalne porođaje, jednu za septične vaginalne porođaje kao i salu za carske rezove. Sve te sale su opremljene neophodnim mobilijarom, a sada krećemo sa opremanjem novim porođajnim stolovima, koji koštaju preko 20 hiljada evra. Nadam se da ćemo uspeti da prikupimo sredstva za bar još jedan sto, ali polako, godina za godinom. U isto vreme radi se još jedan projekat u kome učestvuje Udruženje "Rodi se na lepom mestu", grad Valjevo i Ministartvo za populacionu politiku i demografska pitanja, gde radimo na pisanju projekta kojim bi bila obezbeđena sredstva za nabavku još jednog savremnog ultrazvučnog aparata koji bi služio za porodilište, vrednosti oko 60 hiljada evra – rekao je dr Dimitrijević.

  

On je pozvao sugrađane da dođu na večerašnju modnu reviju na, kako je rekao, promociju lepote, mladosti i zdravlja uz decu koja su se rodila u valjevskom porodilištu i žene koje su se porodile.

 

- To je nešto što nam jedino ostaje u ovom gradu, da ta deca ostaju ovde, da imaju želju da se porađaju ovde kasnije kad porastu i ostanu deo grada. Najvredniji resurs ovog društva je čovek, a svedoci smo da on polako nestaje, a naša je borba da taj čovek ostane ovde – zaključio je dr Nenad Dimitrijević.

 

Uz poziv za večerašnju humanitarnu modnu reviju Svetlana Marković je rekla da će posetioci iamti priliku da gledaju neuobičajen spoj lepote i mode u humanoj akciji.

 

- Žene koje su postale mame u ovoj i prošloj godini sa svojom decom i bebama, tate naravno, zatim trudnice, mnoge javne ličnosti iz grada, sportisti i manekeni prošetaće pistom i svi ćemo zajedno premijerno predstaviti jednu prelepu pesmu "Rodi se na lepom mestu". Biće to defile lepote, mladosti, zdravih stilova života i dobrih poruka koje ćemo poslati – poručila je Svetlana Marković.

 

Aktuelno

Aleksandar Kovačević, Gala, Nkika i Milorad Ratković (foto: Đorđe Đoković)
Bogojevljensko plivanje za Časni krst Pre 9 sati 16 minuta

Pobednik Aleksandar Kovačević

Šesnaestogodišnji Aleksandar Kovačević, učenik valjevske Tehničke škole, osvojio je Časni krst na tradicionalnom "Bogojavljenskom plivanju za Časni krst", koje je održano po deseti put na brani...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 10 sati 29 minuta

Pokušaj pljačke banke sa plastičnim pištoljem

Valjevska policija je u Mionici uhapsila M. M. (1991 ) iz Lazarevca,koji je maskiran ušao u jednu banku u Mionici i uz pretnju plastičnim pištoljem od radnika pokušao da oduzme novac, ali ga je u...

Industrijski sneg (foto: Kolubarske.rs)
Noćas padao 17.01.2020

"Industrijski" sneg i u Valjevu

Noćas je i u Valjevu padao takozvani "industrijski" sneg. Predstavlja specifičnu meteorološku pojavu koju možemo primetiti kada je vazduh veoma zagađen i nastaje na poseban način. Da je reeč o...  · 10 komentara