Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2019, 07:55

"Divčibare su fantastično mesto!"

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je prisustvovao svečanom otvaranju luksuznog hotela "Crni vrh" na Divčibarama, koji je u vlasništu proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića i njegovog brata Jovana.

 

Vučić, a ne vlasnik Jovan Teodosić, je novinarima saopštio da je do sada u ovaj hotel, koji je samo deo sportsko-turističkog kompleksa koji će se prostirati na 2,2 hektara, uloženo oko 7,8 miliona evra, a da je ukupna vrednost investicije deset miliona evra.

Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić

Jovan Teodosić i Aleksandar Vučić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Mnogi su bili iznenađeni, uz razne komentare i pitanje, zbog čega predsednik Srbije otvara privatni hotel u koji je privatnik uložio svoj novac. Da li je to prilika da se ova milionaska investicija predstavi kao deo državnog projekta i dobra prilika za još jednu promociju Aleksandra Vučića koji "gradi bolju Srbiju".

 

Kako je objasnio on je na otvaranje novog hotela na Divčibarama došao i pored brojnih obaveza i problema, jer je "država pomogla ovaj hotel".

 

- Molili su me saradnici da ne idemo na Divčibare, kažu sad smo stigli iz Albanije, imali smo dva teška dana, tamo si imao proteste i prvi i drugi dan, vraćaš se nazad u Srbiju i tu imaš proteste, imaš bezbroj obaveza, sastančimo po ceo dan oko ovog plana Srbija 2025, a ja sam rekao da moramo da idemo jer smo obećali ljudima. Ovu divnu stvar i ovaj veličanstven hotel pomogli smo kao država i novcem, ali i na druge načine. Kažem, hoću da odem, hoću da vidim, hoću da kada budem imao malo vremena da na dan ili dva dođem ovde, da dovedem decu da uživaju u vazduhu, da pokažem Srbiji koliko napredujemo – rekao je Vučić.

 

On je dodao da je hotel "Crni vrh" na Divčibarama deveti veliki projekat za hotele, i to domaće, koje Vlada Srbije pomaže sa sumom većom od 800 hiljada evra, i kako je naglasio, nije reč o malom novcu. Takođe, država je preuzela obavezu da finansira izgradnju velikog fudbalskog terena i jedan sa veštačkom travom, čiji je završetak najavljen za proleće sledeće godine.

 

- Pomažemo jer hoćemo da razvijemo infrastrukturu. Što bi naši fudbaleri i košarkaši išli u Sloveniju na pripreme kada imamo divne Divčibare, veličanstveni Vrdnik, prelepu Vrnjačku Banju, odličan Zlatibor – naveo je predsednik.

 

Divčibare će tek biti "divne" kada se reše brojni infrastrukturni problemi. Vučić je najavio da će iz državne kase biti finansirana rekonstrukcija puta Krčmar-Divčibare, telekomunikacione veze, vodosnabdevanje i izgradnja kanalizacije.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će država finansirati i ostalo što nije naveo, a jeste problem na Divčibarama u koje decenijama ulažu samo privatnici, dok su Valjevo i država nezainteresovani, predsednik Srbije je odgovorio potvrdno.

 

Na našu konstataciju da je neophodno izgraditi trafo-stanicu, fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstruisati ulice, a da je procena da je za te radove potrebno oko pet miliona evra, Vučič je kazao da će uložiti mnogo više.

 

- Samo će nas kanalizacija koštati oko tri miliona evra. Do kraja 2021. godine mi ćemo uložiti više od deset miliona evra na potezu Mionica – Divčibare i Valjevo-Divčibare. To vam ja obećavam, ne predsednici opština, nego ja vam obećavam. Svi će da dolaze na Divčibare, sad se stiže za jedan čas i 15 minuta od Beograda, a kad budemo uradili i put od Divčibara do Krčmara biće to za sat i pet minta. Divčibare su idelano mesto za asmatičare, za ljude koji imaju problem sa vazduhom i plućima. Ovde je veća koncentracija joda. Fantastično mesto! – zaključio je predsednik Aleksandar Vučić.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 6 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 22 sati 55 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.