Iverak (foto: Đorđe Đoković)
Iverak (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2020, 10:29

Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

č: | fb:

Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Sudeći prema novcu koji je u republičkom budžetu planiran za Valjevo, u ovoj godini neće biti kapitalnih investicija za naš grad koje će biti finansirane iz državne kase.

 

Najviše novca se odnosi na transferna sredstva, ove godine u valjevski budžet biće "vraćeno" oko 388 miliona dinara.

 

Iz državnog budžeta biće izdvojeno 20.665.000 dinara za JP "Kolubara", brana Stubo-Rovni, što je značajno manje novca nego porethodnih godina, recimo pre dve godine za akumulaciju je bilo opredeljneo oko 140 miliona dinara.

 

Država će sa osam miliona dinara finansirati, kako je naznačeno u Zakonu o budžetu Srbije za 2020. godinu, osnivanje i razvoj Centra za popularizaciju nauke – Valjevo.

 

Jedna od stavki u republičkom budžetu za ovu godinu je izgradnja brze saobraćajnice, deonica: Iverak-Lajkovac, a za to je opredeljeno dva miliona dinara.

 

Sudeći prema izjavi ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, nakon sastanka Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, kome su prisustvovali i predstavnici kineske kompanije CRBC, a koji je održan sredinom novembra prošle godine, pretpostavljamo da će izgradnja ove saobraćajnice biti finansirana iz kineskog kredita, otuda je u republičkom budžetu opredeljeno samo dva miliona dinara.

 

"Očekujem da u najskorijem roku usaglasimo elemente komercijalnog ugovora, a da se paralelno radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije, kako bi radovi započeli na proleće naredne godine", rekla je Mihajlović.

 

U budžetu Republike Srbije za 2020. godinu za izgradnju i opremanje objekata i radarskih centara Valjevo, Užice, Petrovac, Bešnjaja, Kruševac biće potrošeno 93 miliona dinara.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara