Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
Aleksandar Obradović (foto: DjordjeDjokovic)
28.01.2020, 14:37

Aleksandar Obradović Ličnost godine

č: | fb:

Aleksandru Obradoviću, uzbunjivaču iz Krušika, dodeljena je Ninova nagrada Ličnost godine. Priznanje je obrazložio glavni urednik Milan Ćulibrk, koji je rekao da nikada lakše nije bilo uređivati NIN i da mu je zadovoljstvo to da čini, jer je toliko događaja o kojima drugi neće da pričaju i pišu, prenosi Danas.

 

"U oktobru nisam ni znao ko je, niti zbog čega bi bio ličnost godine. Saznali smo prvo da je zatvoren, onda smo mu saznali ime, objavili ime i tada smo saznali šta je čovek spreman da uradi da bi istina izašla na videlo", rekao je Ćulibrk na dodeli priznanja.

 

Primajući priznanje, Obradović se zahvalio nedeljniku NIN i posebno novinaru Vuku Cvijiću.

 

"Krušik je neodbranjiva afera ove vlasti koja pokušava da sakrije istinu od javnosti", rekao je Obradović i dodao da je ta fabrika oružja plen vlasti, kao što im je plen i cela država.

 

"Oteli su državu, eutanizovali istinu i odavde ohrabrujem i druge građane koji imaju gram baruta hrabrosti i inata", poručio je Aleksandar Obradović.

 

On je podržao i televiziju N1, koja, kako je ocenio, pet godina objektivno i profesionalno infromiše javnost i kojoj zahvaljuje za sve što su učinili za njega.

 

Aleksandar Obradović je uhapšen nakon što je novinarima dostavio podatke o umešanosti oca ministra policije Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

 

Srpska javnost je praktično tri nedelje kasnije saznala za hapšenje Obradovića nakon što je NIN objavio nezvaničnu informaciju o tome. Obradović je najpre boravio u Centralnom zatvoru, a nakon saznanja o njegovom hapšenju ispred zatvora organizovani su protesti.

 

Ukidanjem odluke Višeg suda o zatvorskom pritvoru sve je vraćeno u stanje od pre 27. septembra kada se na odluku sudije za prethodni postupak Višeg suda Miloša Labudovića koji je Obradoviću odredio kućni pritvor, žalio tužilac Višeg tužilaštva Aleksandar Momčilović. Po žalbi tužioca, Vanraspravno veće Višeg suda preinačilo je odluku u pritvoru, nakon čega je Obradović iz svog stana u Valjevu, prevezen u beogradski Centralni zatvor.

 

Rešenjem sudije od 20. septembra, Obradoviću je određena mera zabrane napuštanja stana. Pušten je iz kućnog pritvora 18. decembra.

Aktuelno

Milomir Mile Jevtić (foto: Dragan Todorović)
Životopis: Vajar Milomir Jevtić Pre 14 sati 50 minuta

Mile na točkiće

Sedamdesetih je, iz umetničkih razloga, mesec dana jeo samo spanać, a tek nedavno je, radom na spaljivanju drveta, došao do "filozofskog stava", da je gore isto što i dole, da je levo isto desnom,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 44 minuta

U Valjevu još 16 pozitivnih

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 2. avgusta, kod još 16 osoba je laboratorijski potvrđena infekcija COVID-19, tako da su od početka pandemije u Valjevu pozitivne 1044...

Nevena Mihailović i Tara Mitrović (foto: Ljiljana R.)
Na beogradskom FDU 1.08.2020

Prve Ubljanke na katedrama za glumu i režiju

U istoriji visokoobrazovne ustanove Univerziteta umetnosti u Beogradu, Nevena Mihailović i Tara Mitrović su jedine iz ubske opštine kojima je pošlo za rukom da upišu glumu i režiju  · 1 komentar